Boabele de muștar sunt semințele unei plante din familia verzei. Semințele sunt mici și rotunde și au o culoare care variază de la negru la galben deschis. Semințele sunt aproape inodore, iar gustul lor poate varia de la dulce la amar și până la înțepător. Semințele sunt folosite pentru conservarea ciupercilor și a legumelor și ca și condiment în mâncărurile cu carne și garnituri.
Boabele pot fi zdrobite pentru a obține un muștar obișnuit. Sâmburii întregi, care sunt prăjiți, se adaugă la sosuri. Semințele sunt, de asemenea, folosite pentru a face ulei de muștar pentru prăjire și dressing. Din cele mai vechi timpuri, hindușii, grecii și evreii au folosit semințele plantei ca și condiment. Muștarul este un condiment popular în bucătăria germană. Muștarul este deosebit de picant, majoritatea țărilor europene preferă condimentul, care are un număr mare de aditivi. Muștarul este inclus în rețete pentru salate, marinate, se adaugă la pește, carne și preparate din carne de pasăre.
Boabe de muștar. Proprietățile pentru sănătate ale condimentului
Semințele de muștar sunt bogate în proteine, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc și sodiu. Condimentul conține vitaminele B1, B2 și vitamina E. Frunzele sunt bogate în vitaminele A, B1, C, B2, PP, fier și săruri de calciu.
Muștarul stimulează creșterea și regenerarea celulară, reglează metabolismul grăsimilor, glucidelor și proteinelor. Muștarul favorizează vindecarea rănilor și tăieturilor. Recomandat pentru boli precum constipația și intestinele leneșe. Muștarul este un remediu excelent pentru răceli. Semințele plantei au proprietăți bactericide și sedative.
Semințele de muștar sunt recoltate în timpul maturării păstăilor inferioare și mijlocii în scopuri medicinale. Iarba este cosită cu dispozitive speciale și uscată în vâltoare. Semințele pot fi uscate prin întinderea lor într-un strat subțire pe o bucată de material.
Ce uleiuri conțin semințele de muștar? Proprietățile medicinale ale acestora
Semințele de muștar conțin ulei esențial de muștar, până la 25-35% ulei gras, care se obține prin presare. Uleiul esențial de muștar este format din ulei de alil (40%), ulei de muștar crotonil și urme de carbon sulfurat. Semințele conțin un ulei gras cu uscare lentă, format din glicerină, acizi erucic, ominic, linoleic, linolenic, lignoceric, miristic și begonic.
Semințele de muștar, atunci când sunt uscate, nu miros deloc, dar când le macini în apă călduță, observi curând un miros înțepător de muștar. Aceste proprietăți ale muștarului se explică prin faptul că acesta conține o glicozidă numită sinigrină.
Preparatele din muștar au un efect local iritant și învăluitor. Dacă muștarul se zdrobește și se bea cu apă îndulcită cu miere, acesta poate elimina senzația dureroasă din gât. Muștarul deschide blocajele din oasele reticulare, ajută în caz de impotență și este util în cazul asfixierii uterului. Există părerea că consumul de muștar pe stomacul gol stimulează inteligența. Muștarul ajută în caz de otrăvire.
Boabele de muștar se utilizează intern ca un aperitiv, iritant care ajută la eliberarea sucului gastric și pentru o digestie mai bună. Atunci când remediul pregătit din semințe de muștar este aplicat local. Este bine să știi că boabele acestuia sunt utilizate pe scară largă sub formă de pastile pentru redistribuirea sângelui, în pneumonie.