Prima pagină » National » Blue Air va relua zborurile luni, 12 septembrie 2022? O nouă cursă Tarom va repatria românii din străinătate

Blue Air va relua zborurile luni, 12 septembrie 2022? O nouă cursă Tarom va repatria românii din străinătate

09 sept. 2022, 14:24,
BZI.ro, în National

Compania Blue Air a anunţat că va relua zborurile luni, 12 septembrie 2022. Astfel, Administraţia Fondului de Mediu a suspendat poprirea asupra conturilor, iar datoriile au fost eşalonate pe o perioadă de 12 luni.

În ceea ce priveşte situaţia din Iaşi, directorul aerogării a precizat că firma de transport aerian nu a oferit un punct de vedere oficial al reluării zborurilor.

„Pentru moment nu avem nicio informaţie oficială din partea companiei Blue Air. În lipsa unei informări nu pot face niciun fel de comentariu”, a precizat directorul general al Aeroportului Internaţional Iaşi, Romeo Vatră.

Blue Air va relua zborurile de pe aeroporturile din România

AFM a anunţat că Blue Air îşi poate relua activitatea după ce s-a început procedura de eşalonare a banilor şi achitarea datoriei. În acest context, luni, 12 septembrie 2022, sutele de curse de pe aeroporturile din România vor fi reluate.

„În urma solicitării transmise în dimineața zilei de 7 septembrie 2022, de eșalonare la plată a obligațiilor restante la Fondul pentru Mediu și a transmiterii documentației necesare pentru începerea procedurii de eșalonare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei Blue Air Aviation S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței”, transmite AFM.

Vă aducem aminte că zeci de mii de români au fost afectaţi de decizia companiei Blue Air, iar aproximativ 3.000 de persoane au rămas blocate în aerogări din straintate.

O nouă cursă Tarom, trimisă pentru repatriere românilor blocaţi în străinătate

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat astăzi, 9 septembrie 2022, faptul că o nouă cursă TAROM pentru repatrierea românilor blocați peste granițe va pleca în această seară.

Astfel, vineri, 160 de români din Spania care au fost afectați de suspendarea zborurilor Blue Air vor ajunge în România. Ministrul Sorin Grindeanu a anunțat că Tarom trimite o nouă cursa specială spre Malaga, Spania. Important de precizat este că au fost trimise patru curse speciale în ultimele trei zile pentru repatrierea cetățenilor români afectați de suspendarea zborurilor Blue Air.

Aeronava Tarom urmează să repatrieze cetățeni români care s-au înscris până acum pe liste. Tarom a trimis până acum curse aviatice speciale la Tel Aviv (Israel), Heraklion (Grecia) și Larnaka (Cipru) pentru aducerea în România a cetățenilor români în condiții de siguranță.

Mai mult decât atât, Ministerul de Externe a oferit detalii despre modul în care cetăţenii români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air pot să contacteze autorităţile. MAE a ţinut să adauge că, în cazul grupurilor de turişti, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular.

”Cetăţenii români aflaţi în străinătate, afectaţi de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, îşi pot notifica situaţia şi se pot adresa Ministerului Afacerilor Externe fie contactând cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află – https://econsulat.ro/Home/DateDeContact), fie contactând Centrul de Contact şi Suport pentru Cetăţenii Români din Străinătate (CCSCRS), telefonic la numărul de mobil 0040751084537 sau prin email la adresa [email protected]”, a transmis MAE.

Astfel, în urma scandalului creat, Blue Air a decis reluarea zborurilor începând de luni, 12 septembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *