Prima pagină » International » Bloggerul Yegor Zhukov, internat după ce a fost bătut la Moscova

Bloggerul Yegor Zhukov, internat după ce a fost bătut la Moscova

31 aug. 2020, 10:47,
Cristian ZAVASTIN în International

Bloggerul rus Yegor Zhukov a fost dus la spital cu multiple lovituri la cap, după ce a fost bătut pe o stradă din Moscova. Cunoscut ca un mare luptător âmpotriva regimului lui Vladimir Putin, Yegor Zhukov a fost atacat de persoane necunoscute la Moscova, a declarat purtătorul de cuvânt al echipei „Echipa lui Zhukov”, Stas Toporkov.

„Diagnosticul provizoriu este o contuzie și leziune craniocerebrală închisă”, a spus Stas Toporkov.

Bloggerul Yegor Zhukov, internat după ce a fost bătut la Moscova

Poliția din Moscova a început o investigație după ce bloggerul Yegor Zhukov a fost bătut de către două persoane necunoscute. Zhukov a fost atacat și bătut în apropierea casei sale aseară.

O sursă din serviciul de presă al biroului din Moscova al Direcției principale a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia a declarat pentru TASS că un tânăr a sunat la poliție și a reclamat că a fost bătut pe stardă de două persoane necunoscute.

„Suntem în curs de cercetări, problema inițierii unui dosar penal în temeiul articolului 116 din Codul penal rus (” bătaie”) este în curs de examinare”, a spus sursa din cadrul Direcției principale a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia.

Zhukov a postat recent un videoclip pe canalul său de YouTube, în care spunea că ar fi fost expulzat din programul de master HSE imediat după înscriere. Potrivit acestuia, a fost admis la programul de masterat de la Școala de design HSE pe profilul „Arta cinematografică: regie și dramă” și a plătit studiile, dar apoi contractul a fost reziliat brusc. Zhukov crede că a fost expulzat pentru activități de opoziție.

Cine este Yegor Zhukov

Yegor Zhukov are 22 de ani, este blogger și prezentator la postul de radio Echo din Moscova.

Bloggerul a fost arestat pe 2 august 2019, sub acuzația de participare la revolte în masă la Moscova, pe 27 iulie 2019. O lună mai târziu, a fost plasat în arest la domiciliu, la cererea anchetatorilor.

Ulterior, Comitetul de investigare rus a renunțat la acuzația inițială, dar în schimb l-a acuzat de apeluri publice la extremism. Potrivit dosarului, noile acuzații s-au bazat pe videoclipurile lui Zhukov postate pe YouTube. Instanța a hotărât că vinovăția bloggerului a fost confirmată de perchezițiile efetuate în casa acetuia și de probele expertului.

Un expert al Serviciului Federal de Securitate (FSB) rus Alexander Korshikov a recunoscut că, deși nu a găsit apeluri directe la violență în videoclipurile postate de Zhukov, a ajuns la concluzia că bloggerul a instigat, totuși, violența.

Procurorul a cerut o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru Zhukov. Instanța i-a dat o pedeapsă de trei ani de suspendare. De asemenea, bloggerului i s-a interzis să creeze și să gestioneze propriile sale pagini de internet timp de doi ani.

Principalul opozant al lui Vladimir Putin, în stare gravă la spital. A fost otrăvit

Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai cunoscuți opozanți și critic constant al președintelui Vladimir Putin, a ajuns recent în stare gravă la spital. În cazul acestuia există suspiciunea că a fost otrăvit, a anunțat purtătoarea sa de cuvânt, citată de BBC. Acesta a ajuns la terapie intensivă după ce s-a simțit rău în timpul unui zbor  înapoi la Moscova din Tomsk, un oraș din Siberia, ceea ce a dus la o aterizare de urgență.

Ulterior, Navalnîi a ajuns în Germania, unde autorităţile au confirmat că acesta a fost otrăvit. Conform declaraţiilor făcute de specialişti, liderul opoziţiei din Rusia a fost otrăvit, iar acest lucru l-a plasat sub protecţia autorităţilor din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`