Prima pagină » Local » Blocuri de 3 etaje pe Dealul Zorilor, lângă Cimitirul Evreiesc! 650 de apartamente pe un teren de 5 hectare – FOTO

Blocuri de 3 etaje pe Dealul Zorilor, lângă Cimitirul Evreiesc! 650 de apartamente pe un teren de 5 hectare – FOTO

12 mart. 2022, 02:00,
în Local

Mai multe blocuri vor apărea pe Dealul Zorilor, din apropierea Cimitrului Evreiesc din Municipiul Iași. Dezvoltatorul vrea să ridice circa 30 de imobile, cu regim de 3 etaje, dar și unele locuințe individuale. Proiectul a fost pus, însă, pe așteptare, urmând a fi rediscutat înainte de a intra în Consiliul Local

Pe un deal din apropierea Municipiului Iași ar urma să apară mai multe locuințe colective. Terenul situat în comuna Rediu are interdicție de construire de mai multă vreme. Totuși, Primăria comunei Rediu a demarat o dezbatere publică pentru ridicarea interdicției de construire și introducerii terenului din extravilan, în intravilan, pentru construirea de locuințe colective. Pe terenul de 50.235 metri pătrați vor apărea blocuri cu regim de 3 etaje, conform planului urbanistic zonal depus de firma Petro Grup SRL, ce aparține lui Petru Vicol. Investiția care va aglomera zona Rediu-Păcurari este estimată la câteva zeci de milioane de euro.

Zeci de blocuri pe Dealul Zorilor, de lângă Cimitirul Evreiesc

Ieri, 11 martie 2022, Primăria comunei Rediu a organizat dezbaterea publică legată de acest proiect imobiliar. Investiția prevede construirea a 23 de blocuri cu regimul D2+D1+P+3E, dar și 8 locuințe individuale cu regimul D+P+1E. În calculul investitorului intră 650 de apartament în cele 23 de locuințe colective, cu 897 de locuri de parcare. La dezbaterea publică au participat primarul Ciprian Grosu, consilieri locali, funcționari de la Serviciul Urbanism, reprezentanții investitorului, dar și câțiva cetățeni din zonă.

”Eu sunt de acord cu investitiile din comuna noastră, dar îmi doresc o transparență mai mare. Vrem să ne informăm suplimentar asupra proiectului. Este un PUZ mai vechi, iar eu fac parte din administrația nouă. De aceea, am cerut informații suplimentare. Dacă proiectul necesită unele avize le vom reînnoi, dacă nu, vor rămâne cele vechi”, a spus Liviu Dobre, consilier local PMP.

Drum paralel cu Cimitirul Evreiesc. Strada de pământ ar urma să fie lărgită

Petro Grup SRL a propus ca una dintre căile de acces să fie strada Ion Nistor, o arteră îngustă de pământ, la momentul actual. Aceasta ar urma să fie lărgită la 7 metri. Accesul din această stradă duce către strada Iancu Flondor din Municipiu, unde un afacerist ieșean are în plan un alt proiect imobiliar cu locuințe colective, zona urmând a fi sufocată de numărul mare de mașini.

”Accesul spre amplasament se realizează dinspre Șoseaua Rediu, prin intermediul strada Dealul Zorilor, pe zona vestică a amplasamanetului, dar și prin strada Ion Nistor și strada Zorilor, din partea de nord. La aceste locuințe se va asigura un loc de parcare la 75 metri pătrați. Calculul numărului de locuri de parcare se va face la fața documentației tehnice, în funcție de rezolvarea funcțională adoptată. Pentru locuințele individuale se vor asigura câte două locuri de parcare pe locuință”, se arată în proiectul respectiv.

Proiectul imobiliar va fi reanalizat în comuna Rediu

Se pare, însă, că Municipiul Iași nu ar fi de acord cu descărcarea auto pe strada Ion Nistor, în vreme ce comuna Rediu nu ar vrea să facă descărcarea spre șoseaua Rediu. În aceste condiții, proiectul ar urma să fie reanalizat.

Nu este singurul proiect imobiliar care a stârnit controverse în zona comunei Rediu, Iași. Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu, a precizat că proiectul va fi reanalizat.

”Urmează să ne mai întâlnim, pentru a discuta acest studiu. Am mai stabilit că ne mai aplecăm un pic pe acest proiect, pentru a-l mai rafina”, a spus Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

În ultima vreme, au apărut și alte blocuri pe Dealul Zorilor, în apropiere de Cimitirul Evreiesc din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *