Prima pagină » Local » Blocul agentului imobiliar Paul Tehuțu nu a fost contestat de vecini! Imobilul va fi ridicat într-o zonă de case – FOTO

Blocul agentului imobiliar Paul Tehuțu nu a fost contestat de vecini! Imobilul va fi ridicat într-o zonă de case – FOTO

12 mai 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Paul Tehuțu, patronul de la TNT Imobiliare, vrea să construiască un bloc chiar lângă o casă de pe stradela Adunați, din Iași, zona Smârdan. La sesiunea de consultări publice nu s-au prezentat locuitori din zonă, afectați direct de investiție

Zona Smârdan din Iași este sufocată de tot mai multe proiecte imobiliare. Ieri, 11.05.2021, la Primăria Iași a fost organizată o sesiune de consultări publice, ocazie cu care urma să fie analizat proiectul agentului imobiliar Paul Tehuțu, patronul agenției TNT Imobiliare. Însă, la sediul Primăriei nu au fost depuse obiecțiuni, motiv pentru care proiectul va fi supus votului în Comisia de Urbanism. În cazul unui aviz pozitiv, proiectul va fi introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local, etapă premergătoare celei de autorizare.

Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), pe o suprafață de doar 483 de metri pătrați, ar urma să fie construit un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime S+P+2E+M, pe stradela Adunați, nr.7. Procentul de ocupare a terenului este de 40 la sută, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului este 1,6. Rezultă, astfel, o suprafață desfășurată a clădirii de 772,8 metri pătrați. În cazul în care cele 9 apartamente vor fi vândute, afacerea valorează aproape 1 milion de euro.

Paul Tehuțu a încercat și în urmă cu 4 ani, dar fără succes

Nu este prima dată când proiectul este supus avizării. Paul Tehuțu a încercat să obțină avizele pentru proiect și la finalul anului 2017. Aunci, regimul de înălțime propus era de S+P+5. Comisia de Urbanism a respins proiectul și a impus reducerea indicatorilor.

„Zona în care se află amplasamentul studiat a suferit o evoluție rapidă în ultimii 10-15 ani, prezentând un interes pentru dezvoltarea funcțiunilor de tip rezidențial cu regim mare de înălțime, dar și a serviciilor aferente. În zonă, pe străzile Adunați, Icoanei, Emil Palade, s-au făcut în ultima perioadă construcții cu regim mediu și mare de înălțime (P+3E+M – P+10E+E retras), având funcțiunea principală rezidențială – locuințe colective”, se arată în descrierea situației actuale.

Subsolul clădirii va fi folosit pentru spații tehnice, iar la parter vor fi amenajate locurile de parcare. În total, sunt prevăzute 9 locuri de parcare. În acest moment, activitatea Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei este blocată.

Afaceristul Ioan Hatmanu s-a trezit cu autorizația de construire anulată

Însă au fost situații în care proiecte autorizate de Primăria Iași au fost anulate în instanță. Este și cazul lui Ioan Hatmanu, administratorul societății Marluc – H SRL. Recent, Curtea de Apel Iași a decis să anuleze autorizația de construire nr.1012/04.10.2018 emisă pe numele societății Marluc – H SRL. Conform autorizației, clădirea de locuințe colective a fost aprobată pe o suprafață de doar 464 de metri pătrați, situată pe strada Fericirii, nr.2, în apropierea zonei Smârdan. Regimul de înălțime aprobat este de P+3+M. În total, erau prevăzute 15 apartamente, din care 6 cu o cameră și 9 cu două camere, și 11 locuri de parcare. Magistrații au arătat că nu a fost respectat numărul necesar de locuri de parcare. Ulterior, Ioan Hatmanu a solicitat intrarea în legalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024