Prima pagină » Local » Blocaj total într-o intersecție aglomerată din centrul Iașului! Schimbare de trafic în Târgu Cucu (FOTO)

Blocaj total într-o intersecție aglomerată din centrul Iașului! Schimbare de trafic în Târgu Cucu (FOTO)

14 iul. 2022, 02:00, 1 ,
Vlad Rotaru în Local

O intersecție din zona centrală a municipiului Iași va deveni complet semaforizată. Deși zona respectivă este una dintre cele mai aglomerate din municipiu, autoritatea locală a decis să monteze un semafor în zona Târgu Cucu–Sărărie

Veste proastă pentru conducătorii auto din municipiul Iași. Primăria a încheiat un contract cu o firmă din municipiul Iași, Canel SA Iași, pentru 26.900 de lei (5.500 de euro), legat de proiectarea unei investiții într-una din cele mai aglomerate intersecții din oraș. Astfel, la intersecția străzilor Elena Doamna cu strada Cucu și strada Sărăriei, ar urma să fie montat un semafor. Amplasamentul este identificat în apropierea Palatului de Justiție. Firma înființată în 2005 va întocmi proiectul tehnic pentru semaforizarea intersecției respective.

Surpriză într-o intersecție aglomerată din zona centrală

Societatea cu 9 angajați, cu o cifră de afaceri de 1,4 milioane de lei, va trebui să realizeze proiectul tehnic, iar, ulterior, municipalitatea va trece la montarea semaforului respectiv.

„Contractul prevede întocmirea proiectului tehnic și documentațiilor pentru obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare obținerii autorizației de construcție. Proiectul va include ridicările topografice, amplasarea de semafoare, conectarea la furnizorul de energie electrică, canalizarea, automatele de semaforizare, semnalizarea rutieră verticală și orizontală, precum și infrastructura necesară conectării, în viitor, la un sistem centralizat de dirijare a traficului în circuit adaptiv, amplasarea camerelor de monitorizare a traficului și conectarea acestora la sistemul existent”, se arată în caietul de sarcini al procedurii.

Cum va arăta proiectul de la Palatul de Justiție

Lucrările de semnalizare orizontală vor consta în trasarea unor marcaje longitudinale de separare a sensurilor și benzilor de circulație, marcaje transversale de oprire, de cedare a trecerii și de presemnalizare a trecerii de pietoni.

„În prezent, intersecția nu este prevăzută cu un sistem de semaforizare. Circulația se desfășoară cu ajutorul marcajelor și semnelor de circulație care reglementează prioritatea de trecere. Municipiul lași dorește semaforizarea intersecției, în scopul fluidizării traficului. Pentru asigurarea circulației, în bune condiții, în intersecții se vor monta și indicatoare de circulație al căror tip și semnificație va fi în funcție de locul de amplasare”, se mai arată în caietul de sarcini.

O primă decizie legată de semaforizarea zonei a fost luată în primăvara acestui an.

Semaforul respectiv nu ar fi primul care ar da bătăi de cap șoferilor din municipiul Iași. În cursul anului trecut, primăria a montat un semafor, pe bulevardul Independenței, care a bulversat conducătorii auto. Decizia a fost luată de autoritatea locală pentru fluidizarea traficului pentru cei care vin de pe strada Vasile Stroescu și vor să facă stânga, mai departe, pe bulevardul Independenței. Situația este însă departe de a rezolva problemele de trafic din zonă, aglomerația fiind, în continuare, la ordinea zilei.

Aceasta nu este prima intersecție din centru, în municipiul Iași, care dă bătăi de cap șoferilor.

Comentarii
  • 1. Probabil e o noua „Afacere Semaforul”, cineva din primarie va lua par@ndaratul, cum a facut si Nichita.
    2. In statia Tg. Cucu, de cativa ani, langa Dopo Poco, niste t!g@ni au o afacere ilegala, vand fructe, flori etc fara casa de marcat, fara nimic, si politia nu-i vede. Au o copertina rosie si o masa de tabla. Daca ar fi legala, afacerea ar fi „vizitata” de toate institutiile statului roman, dar pe aia nu-i vede nimeni, probabil sp@guiesc politia locala…
    2. Tot acolo, masinile care vin dinspre Sararie nu dau aproape deloc prioritate mijloacelor de transport, trec pe sub „botul” tramvaielor, care sunt nevoite sa franeze ca sa treaca „smecherii”. Acolo (dar si putin mai la vale, unde vin tramvaiele spre si dinspre Tatarasi) s-ar lua sute de carnete pe ora, daca si-ar face politia treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024