Prima pagină » Titlurile zilei » Bloc de locuințe colective, construit fără autorizație la granița Iași – Miroslava! Al treilea etaj a fost extins ilegal. Aroganța afaceristului: „Sunt în rând cu toată lumea” – FOTO

Bloc de locuințe colective, construit fără autorizație la granița Iași – Miroslava! Al treilea etaj a fost extins ilegal. Aroganța afaceristului: „Sunt în rând cu toată lumea” – FOTO

12 oct. 2022, 02:00, 13 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Afaceristul Gelu Guzgă a făcut milioane de euro dintr-un depozit de materiale și s-a lansat în imobiliare. Pe șoseaua Voinești a construit un bloc de locuințe colective, dar fără autorizație. Al treilea etaj a fost ridicat fără autorizație de construire, iar acum speră să intre în legalitate

Dezvoltatorii imobiliari nu mai țin cont de legislația ce reglementează urbanismul. Este și cazul afaceristului Gelu Guzgă care a dezvoltat mai multe afaceri în comuna Miroslava, județul Iași. Ilegalitățile au fost constatate la un proiect imobiliar inițiat pe teritoriul municipiului Iași, pe șoseaua Voinești, nr. 42A, foarte aproape de limita teritorială cu Miroslava. În luna februarie 2020, Gelu Guzgă a obținut de la Primăria Iași o autorizație de construire pentru un bloc de locuințe colective, cu regimul de înălțime S+P+2E, pe o suprafață de teren de 1.794 de metri pătrați. Conform indicatorilor urbanistici, s-au aprobat un procent de ocupare a terenului 26,5 la sută și un coeficient de utilizare a terenului de 0,79.

Rezultă o suprafață desfășurată a clădirii de peste 1.400 de metri pătrați. Conform autorizației, proiectul prevedea amenajarea unui număr de 16 apartamente și a 19 locuri de parcare. La parterul clădirii era prevăzut un spațiu comercial. Profitând și de instabilitatea din perioada pandemiei, Gelu Guzgă s-a gândit că ar fi bine să extindă imobilul de locuințe colective. Au fost cazuri semnalate în Bucium, când s-au construit și case fără autorizație de construire.

Bloc de locuințe colective, construit fără autorizație la granița Iași – Miroslava. Afaceristul vrea să intre în legalitate

Nemulțumit de indicatorii urbanistici aprobați, Gelu Guzgă a ordonat constructorului să ridice încă un etaj, unde urmau să fie amenajate tot apartamente. Un banner agățat de fațada blocul anunță trecătorii că mai sunt locuințe de vânzare în bloc. Reporterii BZI au sunat la numărul disponibil și s-au prezentat ca potențiali clienți. La telefon a răspuns chiar dezvoltatorul Gelu Guzgă. Întrebat de apartamentele de la etajul al treilea, construit ilegal, investitorul a precizat că le păstrează și că nu sunt de vânzare.

„Mai sunt două apartamente de 58 și 60 de metri pătrați, la etajul al doilea. Le vând cu 62.000 și 64.000 de euro, cu tot cu balcoane. Etajul al treilea îl țin pentru mine. Locul de parcare de la exterior se vinde separat pentru fiecare apartament”, a transmis Gelu Guzgă, în vârstă de 51 de ani.

Recent, dezvoltatorul a depus o cerere pentru intrare în legalitate. Deocamdată, Primăria Iași a eliberat certificatul de urbanism. Ulterior, contactat telefonic de reporterii BZI, afaceristul a devenit irascibil.

„Sunt în rând cu toată lumea. Nu mă mai sunați”, a fost replica afaceristului, după care a întrerupt convorbirea telefonică.

Din extinderea ilegală, afaceristul ar putea câștiga aproape 500.000 de euro. Nu în ultimul rând, în comuna Miroslava, Gelu Guzgă a construit și o zonă de case, sub denumirea de „Home Stone”. În edițiile trecute ale BZI, a fost prezentat și cazul afaceristului Michael Nseir care a construit fără autorizație în zona Bucium.

A făcut milioane de euro dintr-un depozit de materiale de construcții

Blocul de pe șoseaua Voinești a fost construit pe persoană fizică, dar Gelu Guzgă apare ca unic asociat și într-o firmă ce administrează un depozit de materiale de construcții din comuna Miroslava. Afacerea merge strună… Este vorba despre B & S Districonstruct SRL, înființată în 2006. În perioada 2012-2021, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 170 de milioane de lei, adică 34 de milioane de euro. În perioada 2017-2021, interval ce a contat pentru profitul societății, a fost declarat un plus de 13,5 milioane de lei, aproape 2,7 milioane de euro.

Ultimele raportări arată că firma are și datorii de aproape 3 milioane de lei și un număr de 13 angajați. Blocul de locuințe colective, construit fără autorizație la granița Iași – Miroslava, ar urma să genereze venituri suplimentare, dacă Primăria Iași va aproba intrarea în legalitate.

Comentarii
  • Comisia de Recepție

    Are dreptate grasu …. de ce îl dați in ziar doar pe el??????

  • ȘI el cică nu vindea prin credit ipotecar sau prima casă pentru că a vândut tot cu plata cash, dar el de fapt nu avea actele necesare vânzării prin bancă, blocul nu poate fi intabulat dacă nu are autorizație pe tot blocul, cine știe, poate mai bagă un etaj :))) Să vedem ce fac cei care au plătit cash acum 🙂

  • Constructorul

    Rețeta clasică a tuturor mafioților imobiliari, autorizație P+2E, construiesc încă un etaj-două, ulterior plătesc o amendă mică, primăria le cere să intre în legalitate, cu o șpagă le dă autorizație de ”reabilitare” și toată lumea câștigă. Sute de astfel de clădiri s-au ridicat așa în Iași. Votați Chirica, votați PNL-PSD!

  • Politia nu urmareste ? acolo unde incepe sa se consturiasca ceva, sa verifice autorizatii etc…. ca ne trezim cu chinezii peste noi

  • Politia locala , alo !!!!!!!!!!!!!! VERIFICATI MAFIOTII IMOBILIARI LA IASI , ca apar zilnic noi blocuri .

  • Feuda admistratiei locale, exact că servicii din vestul dalbatic-orasul meu îl administrez cum vrea mușchii mei.

  • Pe strada Ciric 15 s-a construit un imobil aproape pe trotuar.P+1. Dar nu vede nimeni de la urbanism. Disciplina in Constructii este doar pentru fraieri

  • Rezolva si asta, stati linistiti. La romani se poate orice si oricum.

  • Daca ar fi singurul …

  • Corect! Și încă câte mai sunt și vor mai fi. Mai noi dl. Hauca Teodor vrea sa construiască în jur de 45 de blocuri in Valea Adâncă și a cerut D+P+3 in condițiile in care zona este cu P+2 (200 de apartamente). Zona este deja cu un trafic sufocant, dar autoritățile se zbat la propriu sa facă toate conndițiile pentru aprobarea proiectului. Și când spun că se zbat știu, ce spun.
    Poate intrați pe fir domnilor jurnaliști și ne spuneți și nouă, cum ați spus și despre alții, ce anume se întâmplă acolo și cum se încalcă legea…😉

  • Corect! Și încă câte mai sunt și vor mai fi. Mai noi dl. Hauca Teodor vrea sa construiască în jur de 45 de blocuri in Valea Adâncă și a cerut D+P+3 in condițiile in care zona este cu P+2 (200 de apartamente). Zona este deja cu un trafic sufocant, dar autoritățile se zbat la propriu sa facă toate conndițiile pentru aprobarea proiectului. Și când spun că se zbat știu, ce spun.
    Poate intrați pe fir domnilor jurnaliști și ne spuneți și nouă, cum ați spus și despre alții, ce anume se întâmplă acolo și cum se încalcă legea…va rog să postați mesajul.

  • Rectific la PUZ -ul domnului Haică „2000 de apartamente”, nu doua sute. Nu știu cum de a ieșit așa…😉

  • Sunt construite blocuri in zona Bucium fara racord la canalizare, au fosa septica. Bineinteles ca de aceea nu accepta plata cu credit, ca sunt dubios construite, fara toate cele necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`