Prima pagină » Titlurile zilei » Blestemul pe care nu l-ai arunca nici pe capul celor mai mari dușmani! Și-a găsit soțul spânzurat, iar după o lună, fiul de 19 ani, mort în același mod. Coșmarul acestei ieșence este greu de descris în cuvinte

Blestemul pe care nu l-ai arunca nici pe capul celor mai mari dușmani! Și-a găsit soțul spânzurat, iar după o lună, fiul de 19 ani, mort în același mod. Coșmarul acestei ieșence este greu de descris în cuvinte

20 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Trauma din spatele mesajului de sinucidere pe care l-a trimis ieșeanca de 43 de ani surorii sale înainte să fugă de acasă. Cristina P. a trecut prin momente dramatice, iar acest lucru a determinat-o să își dorească să își pună capăt zilelor. Aceasta a rămas însărcinată, tatăl copilului a părăsit-o, a rămas singură cu cel mic, iar după o vreme și-a găsit alinarea lângă un alt bărbat. Când lucrurile intraseră pe un făgaș normal, cel de-al doilea bărbat s-a sinucis, iar doar la o lună după, fiul său, de 19 ani, a făcut același gest. Totul s-a petrecut în urmă cu un an, iar Cristina nu a mai putut trece peste toate acestea

Ieșeanca de 43 de ani care a fugit în urmă cu trei zile de acasă, după ce a trimis un mesaj dureros întregii familii, s-a întors teafără. Cătălina P. a trecut prin momente dramatice, ceea ce a determinat-o pe aceasta să vrea să își ia viața. Nu a mai rezistat și a trimis un mesaj de adio mai multor persoane, prin care spunea că vrea să se sinucidă. După mai multe ore de căutări, femeia a fost găsită în viață și a fost transportată la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași. A fost evaluată de medici și după o noapte petrecută în unitatea medicală, femeia a fost trimisă la domiciliu cu tratament. În prezent, aceasta s-a întors acasă la sora ei, Monica Colța, care o îngrijește.

„Am trecut prin momente greu de descris. Nu vă pot explica în cuvinte ce am simțit în momentul în care am citit mesajul de la ea. Am sunat instant la 112. Nu mai gândeam în acele momente, nu știam încotro să o apuc. Nu este pentru prima dată când încearcă să se sinucidă, dar acum totul era dus la extrem. Nu mai știam nimic de ea. O înțeleg că nu mai poate, dar asta nu este o soluție. Nu e ușor să rămâi singură cu un copil, soțul să plece și să te lase singură.

Primul ei soț și tatăl copilului a plecat în Italia și a divorțat de ea. A trecut timpul și a reușit să găsească pe cineva cu care era cât de cât fericită. Erau o familie frumoasă, dar totul a luat o întorsătură grea. Când era și ea mai bine, cel de-al doilea soț a căzut psihic și s-a spânzurat. A fost distrusă. Nu a trecut o lună și a mai primit o palmă de la viață. Singurul ei copil, care avea doar 19 ani, a recurs la același gest. S-a spânzurat și el. Imaginați-vă ce a fost în sufletul ei. Nu e ușor”, a declarat Monica Colța, sora ieșencei dispărute.

Familia nu își permite un psihiatru

Cristina susține în continuare că nu va renunța la gândul de a se sinucide. Familia acesteia este îngrijorată și se teme să o lase nesupravegheată. Monica Colța, sora, își dorește să o poată ajuta cu un tratament de specialitate, însă nu își permite financiar.

„Acum e acasă, e sub tratament. Are nevoie de ajutorul nostru și o ajutăm cât putem, dar are nevoie și de un psihiatru. Până la urmă și depresia este o boală și are nevoie de tratament de specialitate. Ședințele la psihiatru sunt destul de scumpe, dar nu ne permitem. Sperăm să se facă bine, pentru că s-a chinuit destul. O să fim lângă ea, așa cum am fost mereu să depășească și acest moment. Încă este recalcitrantă și repetă că nu va renunța la acest gând. Ne este frică să o lăsăm singură acasă. Poate o să vrea să muncească, să își găsească ceva să își ocupe timpul, poate așa va trece mai ușor peste aceste momente.

Când a trimis mesajul atunci seara, l-a trimis la cel puțin 20 de oameni. Toți am intrat în alertă, dar bine că s-a terminat cu bine. Vreau să mulțumesc autorităților că și-au făcut treaba ca la carte și totul a mers foarte bine. Sincer vă spun că nu mai aveam speranță când am văzut că au trecut 3 ore și nu aveam niciun răspuns. Pe la ora 21:00 am văzut că era activă pe Facebook și am răsuflat ușurată. M-am rugat în tot acest timp să o găsească vie. Am aflat din presă că a fost găsită”, a precizat sora Cristinei.

Autoritățile au căutat-o pe Cristina ore în șir

Amintim că luni, 16 august 2021, o femeie dispărută din comuna Mogoșești, județul Iași, a amenințat printr-un mesaj că își va pune capăt zilelor. Sora femeii a apelat de urgență numărul 112 prin care a anunțat că sora sa a fugit de acasă și amenință că se va sinucide. În cel mai scurt timp, mai multe echipaje de poliție și pompieri au început căutările în comună și în zonele din apropiere, deoarece inițial se credea că este în zona Mogoșești, iar mai apoi autoritățile aveau să afle că a plecat spre Iași. Chiar primarul comunei a oferit această informație după ce a reușit să o contacteze pe telefonul mobil. U

lterior, autoritățile au început o cursă contracronometru. Au ajuns în zona Galata din Iași, unde au folosit inclusiv un câine polițist de urmă. După aproximativ 4 ore de căutări, femeia a fost găsită. Aceasta nu și-a făcut niciun rău, fiind salvată. Tentativele de suicid sunt, din nefericire, întâlnite destul de des. Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere teologic, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor datorate consumului de alcool și a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar una din șapte persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *