Prima pagină » Titlurile zilei » Blestem sau coincidență macabră? Familia ce a luat în plasament adolescentul care s-a înecat în Prut și-a pierdut propriul copil în același mod. A fost înghițit de ape în același loc, în aceeași perioadă a anului

Blestem sau coincidență macabră? Familia ce a luat în plasament adolescentul care s-a înecat în Prut și-a pierdut propriul copil în același mod. A fost înghițit de ape în același loc, în aceeași perioadă a anului

12 iul. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Familia ce a luat în plasament adolescentul care s-a înecat în Prut și-a pierdut propriul copil în același mod. Tragedia s-a petrecut în urmă cu 12 ani, în același loc, în aceeași perioadă din an

Dorin și Luminița Marangoci sunt doi soți din comuna Gorban, ce recent au trecut printr-o întâmplare despre care vorbește toată localitatea. Familia lor este una foarte respectată și apreciată de comunitate. Dorin a fost polițist, iar Luminița a avut de când se știe grijă de copii, inclusiv de cei luați în plasament. Zilele trecute, Radu, un adolescent crescut de familia Marangoci de când era un bebeluș, s-a înecat în Prut.

În urmă cu aproximativ 12 ani, fiul soților Marangoci, care avea tot 17 ani, s-a înecat în Prut, în aceeași zonă, în aceeași perioadă din an. Localnicii vorbesc acum despre tragediile care s-au ținut lanț. Vă reamintim că Radu avea 17 ani și s-a stins duminică, sub apele Prutului, la Gorban. Puștiul era luat în plasament de către familia Marangoci. Duminică, le-a cerut voie asistenților maternali să meargă până la un magazin din apropiere pentru a-și cumpăra câteva lucruri. Pe drum însă s-ar fi întâlnit cu mai mulți copii din zonă. După o discuție scurtă, Radu a fost de acord să meargă la scăldat, în Prut.

Familia ce a luat în plasament adolescentul care s-a înecat în Prut și-a pierdut propriul copil în același mod

Radu nu știa foarte bine să înoate, dar chiar și așa s-a aventurat în apele râului. După câteva minute, a dispărut sub ape. Ceilalți copii cu care era au dat imediat alarma. După un apel la numărul unic de urgențe 112 mai multe echipaje de prim ajutor au plecat spre Gorban. Pentru ca șansele ca adolescentul să fie găsit în viață să fie mai mari, până și elicopterul SMURD a survolat zona. După câteva ore de căutări, scafandrii au scos trupul adolescentului la mal. Din păcate, medicii nu au putut să facă nimic în afară de a constata decesul. Ulterior, polițiștii criminaliști au examinat cadavrul. Din primele cercetări efectuate nu au fost observate urme care ar putea duce ancheta într-o altă direcție. Adolescentul a murit, se pare, înecat. Oamenii legii au de clarificat asta, însă va mai dura o perioadă.

Dosar penal după moartea adolescentului

Polițiștii din Iași au deschis o anchetă în acest caz.

„La data de 07 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Răducăneni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un tânăr a intrat în râul Prut, pe raza comunei Gorban și nu a mai ieșit la suprafață. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că este vorba despre un tânăr de 17 ani, din comuna Gorban, care se afla împreună cu alți trei tineri în zona unui râu, de pe raza comunei Gorban, iar la un moment dat a intrat în apă și nu a mai ieșit la suprafață. La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, persoana în cauză fiind extrasă din apă, decedată. Cadavrul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Iași, în vederea efectuării necropsiei. În cauză cercetările continuă pentru stabilirea cauzelor și împrejurările producerii evenimentului”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Iată că, în urmă cu 12 ani, familia ce a luat în plasament adolescentul care s-a înecat în Prut și-a pierdut propriul copil în același mod.

Comentarii
  • Da, traumele produse semenilor au un preț. Unii nu înțeleg deși sunt aspru pedepsiți. Face accident , îi moare nevasta, îi arde casa și tot nu a înțeles ca se datorează comportamentului sau , inuman și ne-legal, este cazul primarului com. Comarna .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *