Prima pagină » Titlurile zilei » Blestem pe capul unei familii din Iași. Au primit o casă cadou, au investit în ea tot ce aveau, iar în câteva ore au pierdut totul, după un incendiu devastator! Acum 8 suflete, dintre care 5 copii, riscă să rămână în frig, fără ajutorul nostru – FOTO, VIDEO

Blestem pe capul unei familii din Iași. Au primit o casă cadou, au investit în ea tot ce aveau, iar în câteva ore au pierdut totul, după un incendiu devastator! Acum 8 suflete, dintre care 5 copii, riscă să rămână în frig, fără ajutorul nostru – FOTO, VIDEO

01 feb. 2021, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Titlurile zilei

Un incendiu teribil a mistuit casa unei familii din Iași. Părinții, cei cinci copii, dar și bunicul imobilizat la pat au văzut cum în câteva ore totul a devenit un morman de moloz. Nimic nu a mai fost salvat și oamenii caută puterea să pornească de la zero. Cu durere în suflet, familia Arvinte speră să-și poată ridica o casă

Niciun membru al familiei Arvinte din localitatea Poieni, comuna Schitul Duca din județul Iași, nu se aștepta la nenorocirea ce a urmat. Vineri, 29 ianuarie 2021, un incendiu pornit de la centrala termică pe lemne situată într-o anexă de lângă casă s-a răspândit fulgerător. Casa a luat foc, iar soții, alături de cei cinci copii au privit neputincioși cum, sub ochii lor, tot ce au agonisit o viață întreagă era înghițit de flăcări. Ciprian Arvinte, tatăl celor 5 copii, se afla la muncă în municipiul Iași atunci când a fost contactat de soția care i-a dat vestea. Era ora 11 și, până la ora 16, un număr de 8 autospeciale au intervenit pentru a stinge incendiul.

Tot ce s-a putut salva au fost documentele familiei, un pat și două dulapuri. Mama și copiii, alături de bunicul imobilizat, au reușit să iasă la timp. Un prieten de familie le-a oferit temporar un apartament în Iași. Copii sunt momentan în vacanță, dar umează să înceapă școala în localitate și trebuie să se întoarcă pentru a urma cursurile. Casa trebuie reconstruită de la temelie, dar oamenii nu au bani pentru a se descurca singuri cu toate cele necesare. Singura speranță este ca oamenii cu suflet să le sară în ajutor și să contribuie cu ce au.

Casa la care a muncit de mic copil s-a distrus până la temelie

Centrala termică pe lemne de la care a pornit incendiul se afla într-o anexă lângă casa cu mansardă la care Ciprian Arvinte a muncit de când era mic copil. A crescut alături de bunica lui, care a decis să îi lase casa după ce i-a fost alături la bătrânețe. Acum, la vârsta de 41 de ani, a văzut cum tot ce a investit pentru a-și face condiții bune de trai pentru el, soție și cei cinci copii a devenit un morman de moloz.

„Tot ce muncește un om într-o viață se poate spulbera într-o secundă. Incendiul a pornit de la centrală și s-a extins rapid la casă, aveam o mansardă din lemn construită și imediat a luat foc, fiind și polistiren. Aveam aparate și echipamente pentru instalații termice. Eu cu asta mă ocup, sunt instalator. Au fost și două canistre de benzină în camera unde este centrala și au dat și mai mult avânt flacărilor. Soția mea a încercat să stingă la început, însă nu a reușit. Panica și frica a fost mare, i-a scos pe cei 5 copii și pe tatăl ei, care este imobilizat, grav bolnav și pe care îl îngrijim, afară.

Eram la muncă atunci când a sunat. Tot ce a reușit să salveze sunt documentele. Caietele copiilor și tabletele, mobila, totul este scrum. E foarte greu să știi că ai bătut cui după cui într-o casă, să știi că o să ai unde să dormi liniștit și după să pierzi totul. De la o casă bătrânească am pornit și tot am adăugat o cameră, am întărit o temelie, am făcut baie, bucătărie, să aibă copii unde să stea, și acum trebuie să pornesc de la zero”, spune Ciprian Arvinte, ieșeanul care și-a pierdut casa în urma incendiului din localitatea Poieni.

A sărit în ajutorul altor oameni încercați de soartă, iar acum speră ca binele să fie răsplătit

De-a lungul timpului, Ciprian Arvinte a văzut tragedii ale altor familii la care nu a fost indiferent. Ieri, când a fost vizitat de reporterii BZI, la poarta ieșeanului a venit un vecin care i-a promis că îl va ajuta. Ciprian i-a sărit în ajutor când consătenii lui și-au pierdut casa tot în urma unui incendiu. De multe ori a ajutat cu ce a putut pe cei încercați de greutăți, iar în această perioadă ieșeanul a ajuns să ceară la rândul său sprijinul celorlalți.

„Am văzut la alții ce înseamnă să pierzi totul de-a lungul anilor mei. Am ajutat cu ce am putut, am asigurat instalațiile termice, chiar dacă aveam bani să îi ajut pentru un kilogram de cuie, tot este important. Oamenii care au puțin sar în ajutor la greu. Acum am ajuns și eu să cer ajutorul celorlalți. Am nevoie de la materiale de construcții, la rechizite pentru copii. Au venit aici primarul și viceprimarul care au spus că trebuie luat de la temelie, pereții sunt umezi, e de prisos să repar așa. Cu fiecare ban am tot făcut în casă ce era, am încercat să o fac rezistentă, dar acum nu mai pot face nimic. Pornesc de la temelie, chiar dacă mă doare sufletul să fac asta, după ce de mic am tot reparat și muncit la ea”, a adăugat ieșeanul.

Cei care doresc să doneze pentru a ajuta familia Arvinte să își ridice o casă pentru cei cinci copii o pot face cu orice sumă de bani depusă în contul bancar: RO14BRDE240SV25920022400, titular Ciprian Arvinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *