Prima pagină » Titlurile zilei » Blestem cumplit aruncat pe drumul ce trece prin Lețcani. Un suflet se zbate între viață și moarte după ce a fost izbit de o mașină la câțiva metri de locul în care Luca a fost ucis – FOTO, VIDEO

Blestem cumplit aruncat pe drumul ce trece prin Lețcani. Un suflet se zbate între viață și moarte după ce a fost izbit de o mașină la câțiva metri de locul în care Luca a fost ucis – FOTO, VIDEO

07 aug. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

La un pas de încă un carnagiu în comuna ieșeană Lețcani. La câțiva metri în care Luca și-a dat ultima suflare, fiind decapitat de un TIR, un alt bărbat a intrat sâmbătă seară în comă. Este un blestem cumplit aruncat pe drumul ce trece prin comună

Groază în sânul localnicilor din comuna ieșeană Lețcani. La câteva luni de la carnagiul de la Lețcani, în care Luca și-a dat ultima suflare, la câțiva metri, sâmbătă ( n.r.- 5 august 2023) era să se producă o altă nenorocire. Un pieton a fost acroșat de un autoturism, bărbatul intrând în comă de gradul 4.

Blestem cumplit aruncat pe drumul ce trece prin Lețcani. La un pas de încă un carnagiu

În jurul orei 17, în comuna Lețcani avea să se repete o scenă, care pare a fi desprinsă din filmele de groază. Un bărbat, angajat în traversare regulamentar, a fost acroșat de un autoturism, creându-i multe leziuni grave, ulterior intrând în comă de gradul IV. Localnicii sunt îngroziți și așteaptă ca autoritățile să facă ceva ca să nu se mai repete astfel de nenorociri.

„Când am auzit bubuitura, mi-am dat seama instant că s-a întâmplat ceva. Am ieșit din casă și deodată văd agitație. Mi l-am amintit pe copilașul, care a murit nevinovat, la câțiva metri de zona asta. Așteptăm ca autoritățile să facă ceva să se prevină astfel de nenorociri. Că sunt câțiva ani, de când dorm neliniștită. Am și eu copii, care mai ies pe aici. Mi-aș dori să plece în altă zonă, ca să nu pățească ceva prin partea asta blestemată”, mărturisește un localnic.

Dr. Andrei Edu aflat în trecere prin zona crucială, s-a oprit și a acordat primul ajutor, ulterior intervenind ambulanța din cadrul Serviciului De Ambulanță Județean( SAJ) Iași.

„Accident la Lețcani un medic specialist al nostru aflat în trecere și a intervenit. Pacientul era scor de comă 4pct, otoragie masivă bilaterală, tcc sever, epistaxis bilateral, fractură de bazin, aruncat peste scuarul  de la trecerea de pietoni, a venit un SAJ B care era în trecere până a venit SAJ C2 , l-a intubat în SAJ C2, plecase stabil caătre UPU TA 130/80 , Sao2 98%…. FC 140 ritm sinusal, pe aceeasi trecere de pietoni din Lețcani unde a murit copilul Luca acum cateva luni. Politrauma din accidentul rutier a plecat la NCH cu aviz, hematom subdural T-P stg; hemoragie intracerebrală temporal drept; hematom subdural F-T drept; petesii hemoragice parietal stg; hemoragie subarahnoidiana F-T-P-O drept, fr corp sfenoid și aripa sfenoid; fr stinca temporala; fr zigomatică; edem cerebral; fr costale multiple C1-C 11 dr; fr clavicula dr; fr aceomion stg; fr complexă aripa iliaca în fin contact cu colonul ascendent; a fost exclusă o urgență în momentul prezent de chirurgie generală, chirurgie toracică; ortopedie; ORL; bmf”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași.

Poliția a deschis o anchetă

La fața locului au intervenit și polițiștii, care au deschis o anchetă în vederea stabilirii întregii situații de fapt.

„La data de 05 august a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu victime omenești, ce a avut loc în localitatea Lețcani. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că un auto ar fi acroșat un pieton. În urma impactului, pietonul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”. Cercetările continuă”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean(IPJ) Iași.

Rămâne de văzut ce soluții vor găsi autoritățile, pentru că sâmbătă era să se întâmple un alt carnagiu în comuna Lețcani, chiar la câțiva metri de locul în care inima lui Luca a încetat să mai bată.

Comentarii
  • Iar dezinformați. Nu e aceiași trecere…

  • Desființați dracului trecerea de pietoni? Faceți pasarela. Ce e asa de greu de realizat. Prostii dracului

  • Mai degrba blestemul durerii in cot despre viata oamenilor. Nu intereseaza pe nimeni. Pregatiti deja macheta viitorul articol cu urmatorii morti…ca de urmat urmeaza in curand un nou accident.
    Dar nici daca maine mor toti copiii din Letcani pe treceri de pietoni sau 90% din populatia Letcaniului (a se inlocui cu orice localitate din tara)…nu se va schimba nimic. Pur si simplu nu intereseaza pe nimeni.
    Vom prefera moartea in locul sigurantei. Smecheria pe sosele in schimbul vietii rudelor noastre.
    Nici macar nu trebuie sa ne stresam creierii lipsa pentru a veni cu solutii…putem copia pur si simplu legislatia din tarile care dau 2 bani pe viata oamenilor.
    Protestele din Letcani nu trebuiau intrerupte.
    Si nu pasarele trebuie acolo…ca nu ma intereseaza ca X sau Y sa scoata record de viteza pana la Bucuresti…si tanti Ileana de 90 de ani sau vreo mama cu caruciorul sa trebuiasca sa se catere pe pasarele…
    Semafoare, RADARE FIXE functionale, limite de viteza si aplicarea legislatiei.
    Dar se pare ca frica de a intra noi insine in inchisoare e mai mare decat frica de a muri pe sosele…sau sa vedem pe cineva drag mort pe sosele.
    Asteptam urmatorii morti si a doua (sutelea) inviere/reincarcare…cand poate se va schimba si in Romania ceva.
    Spor la condus peste obstacole dragi conducatori auto…fara frica inainte cu pedala la podea…
    Judecatorii au deja sentinta cu suspendare pregatita.
    Amin.

  • Daca tragea dreapta de volan, poate il evita macar.

  • Pietonul vb. la telefon ??? a fost atent ? S a asigurat si el cat de cat. Nu ca soferul nu ar fi vinovat!

  • Întoarcerea ,,zmeilor” svbtnt la locuințele lăcuste.

  • Daca nici aici nu se da 20 ani cu executare…putem trage linistiti apa peste haznaua ro
    Deci…umpleti rezervoarele si pregatiti-va sa trageti apa
    Sau … fugiti cat mai puteti

  • Sper ca sunt anchetati si ceilalti 2-3 soferi care nu au oprit la trecere…inainte sa il loveasca al treilea.

  • E mai scumpa o pasarela din metal sau un semafor care este inventat de 100 de ani. Si taranii vorbesc la telefon, nu se uita pe unde merg isi cam merita soarta

  • Iesean dezamagit

    Oare cine era cond auto ? Plus pasagerii…?

  • Vina este in totalitate a soferului.
    Pietonul a stationat pe podet cateva secunde, cu privirea in directia de unde veneau masinile. A lasat sa treaca doua masini si abia apoi s-a angajat in trecere, mizand pe faptul ca al treilea sofer (cel mai indepartat) ii va acorda prioritate, conform legii.
    Intentia pietonului de a traversa era clara. Era perfect vizibil. Mai mult, in momentul cand s-a angajat pe trecere, intre pieton si soferul care l-a accidentat nu era niciun obstacol.
    La 30 km/h – cat este limita de viteza la trecerile de pietoni – distanta de franare este de 16 m. Daca soferul ar fi respectat limita de viteza si ar fi franat, autovehicolul s-ar fi oprit inaintea trecerii. Dar soferul nici nu a franat, si nici macar nu a facut o manevra de evitare.

  • Cati au iesit din masina aia, si cat a durat pana s-au dus in directia pietonului zvarlit peste balustrada. Mai intai s-au pus de acord ciuruleii sa spuna care era la volan.

  • Cioric rusinosu

    Soric… Mor oamenii nevinovați si și tu ții mașinile blocate în parcări. Nici un radar în miscare nu a fost pe acea zonă în ultima vreme.

  • Dar cati coboara din masina aceea ?

  • Offff haideti sa fim mai atenti cand conducem, sa respectam regulile, sa fim mai buni 🙏🏻

  • Asteptam spargatorii de seminte si fara ocupatie, sa organizeze o noua plimbare pe trecere.

  • Puneti bai fraierilor un echipaj de politie rutiera sa steie tot timpul acolo,zi si noapte in permanenta ,daca nu sunteti in stare de altceva.Nu sa vina dupa ce dorm in sectii tot programul.Numai vederea unei masini de politie ai mai fac pe prosti sa reduca viteaza.

  • Rromales bahtalo

    Țaganu șofer a stiut să scrie declarația?

  • Este blestemul prostiei votantilor. Au ceea ce au votat: niste dungi albe pe sosea. Cateodata, si rosii.
    O pasarela sau pasaj subteran ar rezolva problema pietonilor, dar ar complica situatia alesilor locali: nu pot fura. Asa ca mai bine nu fac.

  • Problema pietonilor 🤨 tu glumesti. Disperatilor, invatati sa fiti atenti cand conduceti. Soferii au mai multa responsabilitate, daca nu le intra asta in cap, sa isi ia biciclete. Marlaneti disperati, vai de capul lor 🤢 E DREPTUL PIETONULUI SA TREACA PE TRECERE. MASINA E OBLIGATA SA OPREASCA. Nu aveti pic de bun simt, sunteti dezgustatori. Sunteti aia care injura pietonul ca are tupeul sa treaca pe trecerea de pietoni, ca trebuie voi sa incetiniti, vai de steaua voastra de saraci cu duhul.

  • e bine oare sa iti risti viata doar pt. ca ai dreptate si cel de la volan e obligat sa opreasca ? e asa de mult un minut in plus sa lasi sa treaca toti vitezomanii si apoi sa te angajezi constient in traversarea strazii ? aparent se poate muri cu dreptatea in brate! Aparent merita sa risti totul pt. un minut in plus atat cand esti la volan cat si cand traversezi pasiv si neatent strada.

  • Asa o sa muriti multi dintre voi, cu telefonul la ureche, handicapatilor. Si in Iasi sunt multi care traverseaza fara sa se asigure. Prost si soferul, dute la puscarie daca esti chior.

  • A, eu nu franez. Eu trec peste ei din prima. Vad ca unii au inceput sa ma imite 🙂

  • sofer = puscarie de la 3 luni la 2 ani. daca nu cumva a sters-o din tara intre timp.

  • doi idioti, unu mai dobitoc ca altul, cum plm sa nu te asiguri cand treci, nici macar nu a intors capul si soferul la ce se uita porno pe telefon?

  • Atat pietonul cat si soferul sunt vinovati, mai mult soferul desigur ca nu incetineste.
    Dar nici pietonul nu trebuie sa sara pe trecere ca un sinucigas…
    Eu nu as face un pas pe trecerea de pietoni daca observ ca nimeni nu incetineste. Asta alta problema pentru retardatii de soferi care uita ce inseamna prioritate.

  • Soferi marlani

    Baieti, pe mine ma scot din sarite situatiile in care pietonii sunt loviti pe trecerea de pietoni. Asta deoarece era sa fiu calcat cand eram pe mijlocul trecerii, si s-a intamplat de cateva ori, nu o data. Ce faci cand masinile au oprit sa treci si vine deodata unul cu viteza, trece pe langa masina oprita? Ce faci cand un dobitoc se gandeste ca el nu vrea sa stea in spatele masinii oprite si o depaseste si se opreste la cativa cm de tine? Cand vezi o singura masina la 700m si te angajezi in traversare dar boul vine cu 80km/h unde limita e 30 si te angajezi in traversare si ala te injura ca din cauza ta a trebuit sa incetineasca. Baaaaaaa si asta se intampla prea des! Nu le mai luati apararea. LEGI ASPRE puse in aplicare. Simplu. Fara discutii!

  • Autorii morali ai acestor tragedii sunt politistii, nimeni altii !
    Pe de o parte pt ca se dau carnetele de sofer pe banda rulanta (mai o piluta, mai o glumita la examen, mai o rudă), stim toti asta, dar ne facem ca nu vedem (până și romii care habar n-au sa scrie „se descurca”), iar pe de alta parte politia Letcani fie sta la pândă la radar, fie confisca masinile oamenilor cu nr straine, ca vezi doamne au nr false ! Nu-i asa băieti ? Aveti cel mai mare nr de dosare pe tema asta, cu o rata de trimitere in judecata/achitare care va face de toata rusinea.
    Deci, de ghidat/supravegheat circulatia nici nu discutam, la Letcani, ca peste tot in tara, e JUNGLA, scapă cine poate, că politia, fie „e putini”, fie fac activitate ca sa-si justifice salariul. Asa ca atentie la nebuni, ca nu are cine sa va păzească, politia vine ca în filmele de groază, la sfârșit când nu mai e nimic de făcut !
    SĂ VĂ FIE RUȘINE PUTORI ORDINARE CE SUNTEȚI ! Lepădați uniforma că o faceți de râs incompetenților !

  • Iarasi bagam pe Luca, cati oameni au murit in Letcani pana la Luca? faceti tam tam pentru el si pe ceilalti ii uitati.

    Si soferul si pietonul vinovati ca unul vorbea la telefon nu s-a asigurat iar celalt se uita dupa ciori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *