Prima pagină » Culinar » Blat umed de vanilie. Ce reguli să respecți pentru a obține un desert deosebit

Blat umed de vanilie. Ce reguli să respecți pentru a obține un desert deosebit

04 nov. 2022, 14:00,
BZI.ro, în Culinar

Această rețetă de blat umed de vanilie este una dintre preferatele prăjituri adorate de către toate gospodinele. Prăjitura se face cu apă clocotită și ulei vegetal, ceea ce îi conferă o textură umedă, dar ușoară.  Gustul desertului depinde de crema pe care o veți folosi și de preferințele dumneavoastră.

Nu este un secret că biscuiții umezi, suculenți și delicioși sunt baza multor deserturi. Din păcate, unele gospodine cred că a face un blat delicios este ușor. Acestea au această concepție greșită deoarece bunicile noastre făceau totul „cu ochiul liber” și desertul ieșea perfect. Astfel, pentru a pregăti unul dintre cele mai delicioase blaturi vei avea nevoie de 4 ouă, 180 gr de zahăr, extract de vanilie și 170 gr de făină și o linguriță de praf de copt. De asemenea, vei avea nevoie de 3 linguri de ulei vegetal și 3 linguri de apă clocotită.

trei tipuri de blaturi pe o masa

De asemenea, pentru a reuși să obții un blat umed de vanilie este foarte important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei

Blat umed de vanilie. Pașii necesari pentru pregătirea prăjiturii

Pentru a face tortul, bateți ouăle cu un mixer timp de 5 minute, este important să saturați aluatul cu aer. Adăugați zahărul la ouăle bătute și bateți încă 7 minute. În această etapă se adaugă zahărul vanilat sau extractul de vanilie.

Se amestecă făina cernută și praful de copt într-un bol separat și se adaugă la ouăle bătute. Se amestecă ușor cu o spatulă. La sfârșit se adaugă apă clocotită, se amestecă puțin și apoi ulei vegetal. După care se amestecă din nou toată consistența.

o prajitura pe o farfurie

Încercând să faci blatul mai puțin dulce, mai puțin caloric, riști să faci o prăjitură densă și nu deosebit de gustoasă

Se frământă ușor aluatul de jos în sus cu o spatulă. Frământarea prea intensă a aluatului poate duce la așezarea acestuia. După care se toarnă aluatul în formă. De obicei, gospodinele pun pergament pe fundul formei pentru a obține o prăjitură perfectă. De obicei, acestea nu căptușesc pereții formei cu pergament deoarece acest pas nu contribuie cu nimic la gustul prăjiturii.

Coacem buretele în cuptorul încălzit până la 180 de grade, modul standard, timp de 25-30 de minute. Asigurați-vă că verificați cu o țepușă, dacă este uscat, blatul este gata. Este bine să știi că toată lumea are cuptoare diferite, așa că adaptați-vă modul de coacere la ale voastre. Scoateți biscuitul finit din cuptor, lăsați-l să se răcească puțin timp de 10 minute și scoateți-l din formă.

Câteva secrete pentru a face o bază pentru prăjitură perfectă

Vă sugerez să vă familiarizați cu câteva nuanțe care sunt deosebit de importante atunci când faceți un blat suculent și pufos de tort. Credeți-mă, dacă urmați instrucțiunile și gramajele, rezultatul nu va întârzia să apară.

o prajitura pe o farfurie

Gustul desertului depinde de crema pe care o veți folosi și de preferințele dumneavoastră

Zahărul influențează umiditatea și suculența tortului. Bucătarii nu sfătuiesc să reduceți intenționat, fără experiență, cantitatea de zahăr din aluat. Pentru că acest ingredient este, în mare parte, responsabil pentru textura produsului. Încercând să faci blatul mai puțin dulce, mai puțin caloric, riști să faci o prăjitură densă și nu deosebit de gustoasă.

De asemenea, pentru a reuși să obții un blat umed de vanilie este foarte important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei. Acest lucru este foarte important. Mulți oameni neglijează această regulă, iar apoi nu înțeleg de ce structura tortului este departe de a fi ideală. Iată un exemplu, dacă adăugați ouă direct din frigider, acestea pur și simplu nu pot interveni bine în aluat. Așa că scoateți totul din frigider cu puțin timp înainte, pentru a nu perturba toate procesele fizice și chimice.

o prajitura pe o farfurie

Nu este un secret că biscuiții umezi, suculenți și delicioși sunt baza multor deserturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *