Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un blat umed de cacao. Cu acesta pot fi făcute niște prăjituri și torturi cu sirop, cremă fină și frișcă. Pentru a obține niște delicii pe placul tuturor celor de la masă, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple, iar succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei pregăti deserturi aromate și însiropate.
Blat umed de cacao
Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert irezistibil, putem face mai întâi un blat umed de cacao. Acesta se pregătește rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome deosebite, la final vom obține niște deserturi perfecte.
Gustosul blat umed de cacao merge de minune la niște prăjituri cremoase, aromate și însiropate, dar la fel de bine poate fi folosit la prepararea unui tort aniversar. Pentru iubitorii de deserturi cu ciocolată ideal este blatul cu cacao. La fel de bine acesta poate fi făcut cu vanilie, în funcție de preferințe.
Blatul pufos poate fi însiropat cu lapte, cu zeamă din compot sau cu sirop de fructe. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust. Pentru iubitorii de deserturi aromate, pufoase și incredibil de gustoase putem face la orice ocazie un chec cu iaurt. Acesta este ideal de servit și dimineața alături de o cafea savuroasă.
Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu
Pentru blatul umed de cacao vom avea nevoie de 160 g de unt, 285 g de zahăr, esență de vanilie, 5 ouă, 240 g de făină, jumătate de linguriță de praf de copt, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 55 g de cacao, 250 ml de lapte, 1 linguriță de oțet și un praf de sare.
O formă de copt se tapetează cu hârtie de copt apoi se unge cu unt și cu pudră de cacao. După aceea se pregătește aluatul pentru blatul pufos și umed. Într-un bol se amestecă făina împreună cu cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Într-un alt bol se amestecă laptele cu oțetul și se lasă timp de câteva minute. Într-un vas mare se mixează untul cu zahărul până când obținem o compoziție cremoasă, iar zahărul se topește. Se adaugă treptat ouăle și se amestecă din nou foarte bine.
Se pune esența de vanilie, apoi se toarnă și celelalte ingrediente din bolurile separate. Se adaugă treptat și făina și se amestecă din nou până se obține un aluat cu o consistență cremoasă. Se toană compoziția de blat în tava de copt și se dă la cuptor timp de 45 de minute. Se poate verifica dacă blatul este făcut suficient aplicând testul cu scobitoarea.
Când este gata, se scoate blatul din cuptor, se lasă la răcit apoi se taie în trei pentru a obține trei blaturi. Acestea se vor însiropa în funcție de preferințe. Putem folosi lapte călduț, zeamă din compot, suc de fructe și multe alte siropuri, în funcție de gust și preferințe. Cu acest blat umed de cacao vom obține niște prăjituri gustoase, aromate și însiropate.
Blatul umed de cacao este perfect pentru pregătirea unor prăjituri gustoase, aromate și însiropate. Blatul de cacao se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul va fi garantat.