Prima pagină » Local » Blat Relu Fenechiu- Camelia Gavrilă la Primăria Iași. Mincinosul mincinoșilor, penalul Maricel Popa, a acoperit toată combinația

Blat Relu Fenechiu- Camelia Gavrilă la Primăria Iași. Mincinosul mincinoșilor, penalul Maricel Popa, a acoperit toată combinația

25 sept. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Alegerile locale 2020 au scos la iveală un blat uriaș, în politica locală, între pușcăriașul Relu Fenechiu și deputatul Camelia Gavrilă, candidatul PSD la Primăria Iași. Propusă candidat de către Maricel Popa, liderul PSD Iași, actualul deputat s-a întâlnit cu pușcăriașul, care i-a fost șef pe linie politică, pentru a pune la punct candidatura la vârful municipalității. Ingineria pusă la punct de pușcăriașul Relu Fenechiu țintea eventuale afaceri ale acestuia la Primăria Iași, pe spatele actualului primar, Mihai Chirica, cel care are cele mai mari șanse la alegerile din 27 septembrie

Situație incredibilă în politica ieșeană, pusă la cale de două personaje care au făcut parte din același partid, PNL. Deputatul Camelia Gavrilă, candidatul PSD la Primăria Iași, și-a blătuit participarea la alegerile locale 2020, împreună cu fostul său șef de partid, când aceasta era membră PNL. Camelia Gavrilă a purtat o serie de discuții cu pușcăriașul Relu Fenechiu despre candidatura sa, acesta fiind un adevărat sfătuitor din umbră pentru cea care a fost propusă de Maricel Popa, în mod public, drept candidată la cea mai importantă funcție din oraș.

Relu Fenechiu era conștient că deputatul Camelia Gavrilă nu are nicio șansă să ocupe funcția de primar, dar ținta acestuia era alta. După eșecul prevăzut al Cameliei Gavrilă la primărie, pușcăriașul Relu Fenechiu ar fi fluturat în față lui Mihai Chirica dovada că el l-a ajutat să câștige un nou mandat. În mintea diabolică a lui Relu Fenechiu, acesta l-ar fi îndatorat pe Chirica și, în schimb, dorea să aibă mână liberă în afacerile din oraș.

Dovada blatului Camelia Gavrilă- Relu Fenechiu. Întâlnire de taină la cabinetul parlamentar din bulevardul Nicolae Iorga

Cum s-a ajuns la blatul dintre cei doi foști colegi de partid? În urmă cu circa patru luni, Maricel Popa și Cristian Stanciu s-au gândit să o pună pe Camelia Gavrilă candidat PSD la Primăria Iași, în locul eurodeputatului Tudor Ciuhodaru, mult mai bine cotat în toate sondajele. Asta i-a căzut mănușă lui Relu Fenechiu, care i-a făcut o vizită fulger deputatului Camelia Gavrilă, lingușind-o cu fel de fel de apelative pentru a o determina pe aceasta să cadă în plasa lui.

Dar, Camelia Gavrilă s-a gândit că este momentul să joace la două capete. Astfel, în vara acestui an, după nominalizarea la alegerile locale 2020, deputatul Camelia Gavrilă a acceptat să se întâlnească, în secret, la cabinetul parlamentar de pe bulevardul Nicolae Iorga, cu pușcăriașul Relu Fenechiu, fostul său șef de partid la PNL. De precizat că, în anul 2003, Gavrilă a plecat din Partidul Democrat în Partidul Național Liberal, unde a fost primită tocmai de Relu Fenechiu.

Cei doi s-au întâlnit pe 17.07.2020, într-o zi de vineri, la ora 12:00, chiar la cabinetul parlamentar al actualului deputat. Firul evenimentelor a fost cât se poate de clar. Camelia Gavrilă a fost susținută de PNL vreme îndelungată, în perioada în care partidul era controlat de Relu Fenechiu, neputând, astfel, refuza avansurile politice ale pușcăriașului. După intrarea acestuia la pușcărie, Gavrilă s-a orientat către PSD, unde a prins un loc pe listele pentru Camera Deputaților. Aceasta nu l-a uitat, însă, pe Relu Fenechiu, întâlnirea dintre cei doi fiind o dovadă clară în acest sens. De altfel, Camelia Gavrilă știe că nu are nicio șansă să ajungă primarul municipiului Iași.

Planul pușcăriașului Relu Fenechiu pentru Primăria Iași. Candidat de paie, pus de PSD

Planul pus la punct de pușcăriașul Relu Fenechiu mai are un scop. Prin candidatura Cameliei Gavrilă la Primărie, din partea PSD, Relu Fenechiu a încercat să submineze formațiunea politică. Un candidat slab din partea PSD, cum este Camelia Gavrilă va diminua semnificativ scorul partidului. Relu Fenechiu asta și-a dorit, ca apoi să jubileze în fața lui Mihai Chirica, spunându-i ca i-a întins o mână de ajutor pentru a obține un nou mandat în Palatul Roznovanu. Pușcăriașul Relu Fenechiu este convins că va avea cale liberă la afacerile pe care le derulează în oraș.

Ticăloșia cuplului Relu Fenechiu- Camelia Gavrilă a fost, apoi, girată de Maricel Popa, cel mai slab lider pe care l-a avut vreodată organizația PSD Iași. Niciodată, la conducerea Consiliului Județean, nu a fost un președinte atât de slab, lipsit de inițiative, concentrându-se doar pe propriile afaceri din bani publici. De altfel, Relu Fenechiu i-a transmis lui Maricel Popa că-l va ajuta, prin relațiile sale la nivel central, cu dosarele penale pe care acesta le are la DNA. Este vorba despre cercetările demarate în cazul spitalului mobil de la Lețcani, dar și afacerea cu Poșta Română de pe urma căreia Maricel Popa și-a umplut buzunarele.
În schimb, primarul Mihai Chirica nu a girat un astfel de stil de campanie.

„Nu cred că a fost decizia lui Relu Fenechiu, ci a PSD Iași. Nu-mi făceam probleme cu candidatul PSD sau cu oricare alt candidat al acestui partid, cum nu-mi fac cu cei de la alte partide. Mă lasă rece”, a comentat primarul Mihai Chirica.

Reacția șocantă a lui Marcel Ciolacu, liderul PSD. Partidul s-a compromis definitiv la Iași

Ieri, 24 septembrie 2020, la Iași a fost prezent și Marcel Ciolacu, liderul PSD la nivel național. Acesta a fost târât de Maricel Popa prin zona metropolitană Iași pentru a-i crește acestuia, pe ultima sută de metri, șansele în campania electorală. Întrebat de blatul dintre Camelia Gavrilă și Relu Fenechiu pentru alegerile locale 2020, Marcel Ciolacu a avut o reacție șocantă. Practic, liderul PSD nu are nicio problemă despre faptul că partidul va avea parte de un eșec răsunător după 27 septembrie din cauza lui Camelia Gavrilă și Maricel Popa, cei care au îngropat filiala.

„Foarte bine au făcut. Care este problema?”, a comentat Marcel Ciolacu despre blatul dintre Camelia Gavrilă și Relu Fenechiu pentru Primăria Iași.

Contactată telefonic de reporterii BZI, Camelia Gavrilă a refuzat să comenteze întâlnirea pe care a avut-o în luna iulie cu pușcăriașul Relu Fenechiu. A cerut explicații chiar prin șeful său de cabinet, Marian Dalban, și nu a mai revenit ulterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *