Înainte de a pregăti o ruladă aperitiv pentru mesele festive trebuie să facem mai întâi un blat pufos pentru rulada aperitiv. Blatul se face rapid, cu doar câteva ingrediente, însă la final textura sa trebuie să fie aerată, iar gustul aromat. Iată ce trebuie să știe gospodinele pentru a obține o ruladă delicioasă.
Blat pufos pentru rulada aperitiv
Când vine vorba de delicioasele rulade aperitiv, rețetele sunt diverse. De la rulada aperitiv cu carne de pui sau de porc până la cele cu legume, cu ciuperci sau cu brânzeturi, toate sunt pe placul multora dintre noi. Indiferent de tipul de ruladă ales, important este să facem un blat pufos pentru rulada aperitiv.
Pentru aceasta avem nevoie de lapte, unt, făină, ouă și sare. Se pune laptele la încălzit într-o cratiță împreună cu untul tăiat cubulețe și un pic de sare. După ce untul s-a topit și laptele începe să se umfle, se toarnă făina apoi se amestecă totul cu un tel. Se va forma un aluat lipicios. Se mai ține cratița cu aluat la foc mic timp de câteva minute până când aluatul nu se mai lipește de oală.
Se lasă aluatul să se răcească apoi se adaugă gălbenușurile și albușurile bătute spumă într-un bol separat. Se începe după acea frământarea aluatului. Se pune aluatul cremos într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se uniformizează. Se coace blatul de ruladă timp de 25 de minute, apoi se scoate blatul din cuptor și se lasă la răcit și se răstoarnă pe un șervet de bucătărie umezit. Se îndepărtează hârtia de copt și se rulează aluatul apoi se lasă așa până când vom umple rulada.
Rețeta cu care vei pregăti o ruladă gustoasă
Dacă vrem să facem două tipuri de ruladă, una umplută cu brânză și cealaltă cu pate de ficat, vom avea nevoie de 200 g de pate de ficat, 50 g de unt, sare, piper și gogoșari în oțet. Pentru cealaltă umplutură vom folosi 150 g de brânză de vaci, 70 g de unt, sare, piper, chimen, boia și măsline negre tăiate cubulețe.
După ce am pregătit un blat pufos pentru rulada aperitiv, acesta se taie în două. Jumătate de blat îl vom umple cu un mix din pate, unt și condimente, iar cealaltă cu un amestec din brânză, unt și condimente. Astfel, cele două rulade vor fi delicioase și pe placul celor de la masă.
Se pune umplutura pe fiecare ruladă și se uniformizează apoi se rulează strâns. După aceea se dau ruladele la frigider timp de câteva ore. Se scot ruladele de la rece și se feliază pentru a fi servite. Cu siguranță acestea vor fi pe placul tuturor celor de la masă.
Ruladele aperitiv sunt perfecte pentru orice masă. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să facem mai întâi un blat fraged și pufos pentru ruladele aperitiv. Ruladele pot fi transformate foarte ușor dintr-un aperitiv delicios cu carne într-unul de post sau într-un desert aromat și savuros. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia.