Prima pagină » Culinar » Blat pufos de tort din 6 ouă. Iată care sunt secretele bunicii pentru un desert reușit

Blat pufos de tort din 6 ouă. Iată care sunt secretele bunicii pentru un desert reușit

12 apr. 2023, 14:04,
în Culinar

Toate gospodinele știu să facă un blat pufos de tort din 6 ouă. Iată cum se prepară și ce alte ingrediente trebuie să folosești, pentru un desert reușit.

Există câte o rețetă de blat pufos de tort pentru fiecare gospodină în parte, deoarece pot fi scoase sau pot fi adăugate anumite ingrediente, care nu sunt pe placul tuturor. Rețeta prezentată în articolul de astăzi este cea de bază, care poate fi folosită pentru o tavă de 22 de centimetri. Poate fi utilizată și o tavă mai mare, dar în acest caz nu vei putea tăia blatul de două ori.

Spre deosebire de blatul din 8 ouă, cel cu 6 ouă este un blat de mărime medie. Foarte importantă pentru un blat reușit este încorporarea ingredientelor, care se face cu lingura, cu spatula sau cu telul și nu cu mixerul. Dacă se amestecă prea mult sau prea repede, blatul nu va mai fi pufos, ci va avea o textură tare, care nu este deloc aerată.

Spor la gătit!

Blat pufos de tort din 6 ouă. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie?

Pentru ca blatul să fie unul reușit, ai nevoie de: 200 de grame de făină, 6 ouă, 6 linguri de ulei, 6 linguri de apă, 150 de grame de zahăr (zahărul poate fi înlocuit cu îndulcitor), un praf de copt și un praf de sare.

Primul pas în prepararea pandișpanului este să preîncălzești cuptorul. Apoi, trebuie să separi ouăle, să bați gălbenușurile cu zahăr, după care să adaugi uleiul și apa. Separat trebuie să bați albușurile cu un praf de sare.

Albușurile bătute spumă se amestecă cu gălbenușurile. Trebuie încorporate ușor, pentru că, în caz contrar, își pierd din volum. Este necesar ca mișcările folosite să fie circulare, de sus în jos.

Următorul pas este să adaugi făina cernută și praful de copt și să nu uiți să utilizezi mișcări circulare. Apoi pune compoziția în forma de copt și dă-o la cuptor.

Blatul pufos de tort din 6 ouă este gata în momentul în care trece testul scobitorii. Bățul de scobitoare trebuie introdus în mijlocul blatului și este necesar să fie curat, fără urme de aluat. Important de reținut este că în primele cinci minute nu se deschide ușa cuptorului, pentur că blatul se lasă și își pierde din volum.

Poftă bună!

Idee de tort la care poți folosi blatul pufos

Poți folosi blatul de tort cu orice cremă vrei, însă noi îți recomandăm o cremă cu un gust divin: crema caramel.

Pentru prepararea cremei este nevoie de sosul caramel. Acesta se pregătește astfel: pune zahărul la caramelizat, apoi adaugă untul și smântâna lichidă și fierbe totul, până când obții o cremă. Trece compoziția printr-o strecurătoare și apoi las-o la răcit.

Amestecă mascarponele cu smântâna frișcă și cu cele 50 de grame de zahăr pudră. La final, adaugă sosul caramel răcit și amestecă ușor.

Pune crema obținută între discurile de blat și ornează cu crema de mascarpone și frișcă. Aceasta se obține prin mixarea smântânei pentru frișcă cu mascarponele și zahărul pudră.

Tortul cu caramel se ornează după gustul fiecăruia. Pot fi folosite următoarele ingrediente: ciocolată rasă sau cubulețe, fistic și alune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025