Prima pagină » Culinar » Blat de tort umed, moale si pufos. Tehnica specială de preparare
Blat de tort umed, moale si pufos. Tehnica specială de preparare

Blat de tort umed, moale si pufos. Tehnica specială de preparare

26 sept. 2023, 14:45,
în Culinar

Blatul de tort umed cu vanilie este atât de moale și pufos încât vă va duce în al nouălea cer. Combinat cu o cremă lejeră, obțineți desertul ideal de servit după o masă consistentă. Acest blat de tort este perfect de folosit la orice ocazie, și cu orice fel de cremă. Textura aerată și delicată, împreună cu gustul subtil și elegant al vaniliei, îl fac foarte potrivit pentru evenimente mai formale. Asortat cu o cremă dulce de unt și vanilie, obțineți un deliciu simplu și gustos pentru momente de răsfăț la orice oră din zi. Se potrivește la fel de bine la zile de naștere, cât și la un grătar alături de cei dragi.

Rețetă de blat de tort umed, moale și pufos

Toate bazele de prajituri albe sunt cu vanilie, dar nu toate care conțin vanilie pot fi numite prajituri albe. Acest lucru se datorează unei schimbări simple a unui singur ingredient: ouăle. Un blat alb este în mod specific cu vanilie, în care se folosesc doar albușurile de ou, gălbenușurile fiind excluse. Blaturile albe folosesc adesea ulei în loc de unt. Aceste mici schimbări pot face culoarea prăjiturii mai albă, dar aduc și o diferență subtilă în textură și gust.

Pentru a obține un blat de tort umed și aromat este necesar să folosim și gălbenușurile de ou. Gălbenușurile de ou și untul mențin umezeala în blaturile de tort, facându-l mai pufos și mai aromat. Vedeta acestui blat de tort clasic este vanilia, dar există și alte ingrediente care contribuie la rezultatul final. Puteți găsi mai jos cantitățile exacte pentru toate ingredientele.

Pentru blatul de tort, aveți nevoie de 500 g făină de grâu, 2 lingurițe praf de copt, 2 lingurițe bicarbonat de sodiu, ½ linguriță sare, 450 g apă, 450 g zahăr, 6 linguri unt nesărat, 2 linguri ulei vegetal, 1 lingură extract de vanilie, 1 păstaie de vanilie, 2 ouă mari. Pentru crema de unt cu vanilie 1 ceașcă unt nesărat la temperatura camerei, 720 g zahăr pudră, 1 lingură extract de vanilie, 3 linguri lapte.

Ce pași trebuie respectați pentru această rețetă

Încălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Ungeți cu unt interiorul a două tăvi rotunde cu diametrul de 20 cm. Într-un bol mediu, amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Într-un vas de dimensiuni medii la foc mediu-mare, combinați apa și zahărul. Lăsați apa să fiarbă și amestecați până când zahărul se dizolvă, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ 1 minut. Luați vasul de pe foc și adăugați untul, amestecând până se topește. Lăsați amestecul de apă, zahăr și unt să se răcească complet. După aceea, amestecați uleiul vegetal, extractul de vanilie și pasta de vanile. Bateți ouăle și mixați-le cu ingredientele uscate până când amestecul devine neted.

Distribuiți aluatul în mod egal în tăvile unse cu unt și coaceți timp de 25-30 de minute sau până când scobitoarea introdusă în centru iese curată. Lăsați ambele blaturi să se răcească în tăvi până ce se simt reci la atingere. Asigurați-vă că sunt complet răcite înainte de a începe să le ungeți cu cremă.

Într-un vas, bateți untul cu mixerul la viteza mica, până ce devine ușor și pufos. Adăugați zahărul pudră câte o ceșcuță pe rând și amestecați bine după fiecare adăugare. Măriți viteza mixerului la mediu și adăugați extractul de vanilie. Adăugați 2 linguri de lapte și bateți timp de 3 minute. Dacă glazura este prea groasă, adăugați cealaltă lingură de lapte. Puneți primul blat pe o farfurie mare și plană și întindeți un strat gros de cremă deasupra. Puneți al doilea blat de tort umed deasupra primului, și aplicați un strat subțire de cremă în partea de sus și pe laterale. Băgați tortul în congelator timp de aproximativ 10 minute, sau până când stratul de cremă se întărește.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Care este motivul pentru care Claudiu Gherguț a refuzat un salariu lunar de 12.000 de euro. Unde i s-a propus să gătească
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
Ministrul Energiei Bogdan Ivan și-a donat 20% din salariu statului român: "Prima dată eu, apoi ei!"
Playsport.ro
Moștenirea între donație și vânzare-cumpărare. Cum lași proprietăți copiilor ca să nu le piardă, simplu și eficient
Evz.ro
Românii din fotoliile de lux, chemați la arme. Ce prevede noul proiect de lege
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Înțelegerea făcută de Donald Trump aruncă lumea în aer
Playtech.ro
Cel mai bogat oraş din România nu este Bucureşti, cum cred mulţi. Are mai puţin de 50.000 de locuitori, dar un buget de 343 de milioane de lei pe an
Dailybusiness.ro
Lene pe bani publici: bugetarii din România, codașii Europei la productivitate, arată un STUDIU al Uniunii Europene
RomaniaTV
Casa de vacanță a lui Cristi Borcea, de la Sinaia, distrusă de furtuna APOCALIPTICĂ. Curtea arată ca după bombardamente: Șapte pomi ai pe casă, ca să știi
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI, dată de Dana Rogoz. Anunțul vine la o zi după ce Andreea Marin a anunțat despărțirea de iubit. Dana și soțul ei s-au căsătorit acum 13 ani
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 iulie 2025
11 iulie 2025