Prima pagină » Culinar » Blat de tort din 8 ouă. Tipuri de aluat folosite de gospodine pentru deserturi delicioase

Blat de tort din 8 ouă. Tipuri de aluat folosite de gospodine pentru deserturi delicioase

22 aug. 2022, 14:57,
în Culinar

Pentru un desert pufos și deosebit de gustos poți pregăti un blat de tort din 8 ouă. Orice prăjitură începe în primul rând cu pregătirea aluatului. De la an la an rețetele, forma și structura tortului ideal se schimbă.

În mod tradițional, pentru a face un biscuit, aveți nevoie de ouă, făină și zahăr. Aceasta este o rețetă clasică care este folosită pentru a face multe prăjituri și deserturi. Și pentru a diversifica rețeta de blat, puteți adăuga ciocolată, fructe, fructe de pădure, cacao sau nuci.

un bol cu aluat pentru tort pe o masa

În mod tradițional, pentru a face un blat pentru tort, aveți nevoie de ouă, făină și zahăr

Blat de tort din 8 ouă. Cum să pregătești clasicul aluat pentru o capodoperă culinară

Pentru a pregăti un aluat clasic de biscuiți, luați 8 ouă, o lingură de zahăr, una de făină, o lingură de praf de copt și un praf de vanilină. Din moment ce ți-ai pregătit toate ingredientele la îndemână trebuie să separăm albușurile de gălbenușuri.

Bate albușurile cu o jumătate de pahar de zahăr până se ajunge la o consistență fermă, iar gălbenușurile cu zahărul rămas se bat până se albesc. Apoi combinați-le ușor cu o lingură și, amestecând continuu, adăugați făină, vanilia și praful de copt. Trimiteți la cuptor pentru o jumătate de oră la o temperatură de 180 de grade.

blat pentru tort langa mai multe oua si un prosop pe un suport de lemn

Pentru un desert pufos și deosebit de gustos poți pregăti un blat de tort din 8 ouă

Poți pregăti și un aluat pentru tort folosind un minim de ingrediente. Ingredientele sale principale sunt zahărul, untul, ouăle, făina și praful de copt. Din astfel de aluat se fac prăjituri, coșuri cu cremă, prăjituri și diverse deserturi. De asemenea, puteți adăuga ingrediente interesante pentru a obține un gust original. Pentru gătit veți avea nevoie de 250 g unt, 3 gălbenușuri, 1 ou, 2 linguri de făină, 1 lingură de bicarbonat de sodiu, 0,5 linguriță de suc de lămâie.

Pentru a pregăti aluatul dintr-un minim de ingrediente trebuie să amestecați bine zahărul și untul. Adăugați gălbenușurile, oul, făina și sucul de lămâie. Se amestecă bine și se dă la frigider pentru 2-3 ore. Apoi scoateți aluatul și rulați-l în prăjituri. Se dă la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Cum să obții un aluat proteic pentru un deliciu excepțional. Secrete din bucătăria marilor bucătari

Aluatul proteic este cel mai ușor aluat de făcut. Baza sa este albușul și zahărul. Puteți adăuga nuci, suc de lămâie sau migdale zdrobite pentru ca aluatul să aibă un gust mai strălucitor. Din el se fac deserturi precum bezea sau prăjituri deosebite.

doua blaturi pentru tort pe suporturi din fier pe o masa

Orice prăjitură începe în primul rând cu pregătirea aluatului

Pentru preparare, luați 3 albușuri, o lingură de zahăr și 0,5 dintr-o linguriță de suc de lămâie. Bate albușurile spumă până acestea devin pufoase, adăugând treptat zahărul. Se toarnă sucul de lămâie și se amestecă ușor. Trimiteți prăjiturile la cuptor pentru o oră la o temperatură de 160-170 de grade.

Destul de popular este și blatul pentru un tort „Napoleon”. Însă, nu trebuie să uităm că există și alte delicii făcute din aluat foietaj, precum ștrudelul. Baza acestuia este făina și untul, dar mulți oameni adaugă ouă, apă, smântână sau lapte pentru a face aluatul sfărâmicios. Astfel, pentru a pregăti un aluat foietaj vei avea nevoie de o lingură de făină, 75 g de apă și 75 g de lapte, o lingură de acid citric, o lingură de sare și 250 g de unt.

Se dizolvă sarea, acidul citric în apă cu lapte, se adaugă făina cernută și se amestecă bine cu o lingură, apoi se frământă aluatul cu mâinile. Aluatul nu trebuie să fie prea tare. Înfășurați aluatul finit în folie alimentară și lăsați la frigider pentru o jumătate de oră. Apoi întindeți-l într-un dreptunghi.

Spre deosebire de un blat de tort din 8 ouă, cel napoleon se pregătește folosind mult unt. Astfel, pune o bucată de unt la temperatura camerei în mijlocul aluatului. Apoi acoperiți-l pe toate părțile și întindeți din nou aluatul. Trimiteți la frigider pentru o jumătate de oră. Această procedură trebuie făcută de 7-10 ori și cu cât mai multe, cu atât mai bine. Aluatul finit poate fi pus la congelator pentru a fi folosit ulterior la deserturile tale preferate.

femeie care pregateste un blat pentru tort

De la an la an rețetele, forma și structura tortului ideal se schimbă

Bugetul.ro
Tăcutul patron de la Arabesque, marele magazin de materiale de construcții din România. Afacerile l-au transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din Galați
redactia.ro
Trump și Putin, discutie decisivă despre războiul din Ucraina. Când va avea loc și ce se va negocia direct
Bugetul.ro
Județele groazei din România. Oamenii rămân pe drumuri din cauza concedierilor masive făcute de companiile care funcționează în aceste zone ale țării
a1.ro
La ce schimbare de look a apelat Gabriela Cristea, după retragerea de la Mireasa - Capriciile Iubirii. Cum arată acum vedeta
Playtech.ro
Momentul în care a izbucnit incendiul în clubul din Macedonia de Nord. Artificiile au aprins totul în câteva secunde VIDEO
observatornews.ro
Noul truc prin care poţi economisi 1.000 de lei la asigurările RCA şi CASCO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Amenzi mari pentru românii care locuiesc la casă. Regula pe care trebuie să o respecte
realitatea.net
Ce să faci când îţi rămâne un os de peşte în gât. Soluții care te pot scoate din încurcătură
SportpeSurse
Pentru că l-a susținut pe Călin Georgescu, Anca Alexandrescu plătește prețul suprem. Ce a pățit în toiul nopții prezentatoarea TV
Playtech.ro
Trucul folosit de supermarketuri pentru a menţine fructele şi legumele proaspete mai mult timp. Acasă se strică imediat
Dailybusiness.ro
Taxa de vacanță revine pentru români: Se va plăti din 18 aprilie 2025
RomaniaTV
Despărțire BOMBĂ în showbiz! Iulia Albu și Mike s-au despărțit! Au fost împreună 8 ani. De ce i-a dat vedeta papucii iubitului ei
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Lovitură devastatoare pentru cei care o admiră pe Ema Karter. Decizie şocantă luată de vedeta XXX
redactia.ro
Dana Budeanu i-a distrus pe Călin și Cristela Georgescu. "V-ați folosit de Biserică ca ultimele scursuri"
ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`