Prima pagină » Culinar » Blat de prăjitură cu 4 ouă. Trucuri care te vor ajuta să obții un blat pufos și o prăjitură aromată

Blat de prăjitură cu 4 ouă. Trucuri care te vor ajuta să obții un blat pufos și o prăjitură aromată

29 nov. 2023, 09:32,
B, , h, , în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert savuros, putem face mai întâi un blat de prăjitură cu 4 ouă. Acest blat va fi gustos, va avea o textură aerată și poate fi însiropat pentru a oferi desertului un plus de savoare. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții un blat pufos și o prăjitură aromată.

Blat de prăjitură cu 4 ouă

Când vine vorba de prăjiturile de casă, rețetele sunt gustoase, inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe. Pe placul multora dintre noi sunt prăjiturile făcute cu blat pufos și cremă. Acestea se fac cu câteva ingrediente și un strop de imaginație, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețetele marilor bucătari, succesul culinar vafi garantat.

Pentru a obține un desert savuros, trebuie să facem mai întâi un blat de prăjitură cu 4 ouă. Acesta este pufos, aromat și ne va ajuta să obținem cele mai bune prăjituri de casă.

Blatul poate fi făcut cu cacao, cu vanilie sau poate fi însiropat. Blatul pufos cu 4 ouă se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva secrete culinare, la final ne vom răsfăța cu un adevărat deliciu. Pe placul multora dintre noi este prăjitura fără coacere, făcută din 3 ingrediente.

Pentru iubitorii de deserturi pufoase, gustoase și rafinate ideal este un chec cu mere și scorțișoară. Acesta este perfect de servit la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea aromată. Pentru cei pretențioși putem face și niște brioșe cu portocale, ornate cu frișcă și felii de portocală. Brioșele pot fi făcute simple sau umplute cu cremă, cu dulceață sau cu gem de casă.

Cum să pregătești un blat pufos pentru o prăjitură delicioasă

Pentru blatul pufos de prăjitură vom avea nevoie de 4 ouă, 250 g de zahăr, 200 g de făină, 1 linguriță de praf de copt, 200 g de unt, esență de vanilie și zahăr pudră vanilat.

Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează albușurile cu o lingură de sare. Se adaugă zahărul și se amestecă din nou până se obține o compoziție densă. Treptat se adaugă și gălbenușurile apoi se toarnă esența de vanilie.

După ce toate ingredientele s-au omogenizat se toarnă făina și praful de copt. Se topește untul apoi se adaugă în compoziția de blat. Se pregătește o tavă în care vom coace blatul pentru prăjitură. Se toarnă compoziția de blat în tavă și se uniformizează.

Se coace blatul de prăjitură timp de 40 de minute. Se poate verifica dacă este gata aplicând testul cu scobitoarea. Se scoate blatul din cuptor și se lasă la răcit apoi se taie în jumătate și se însiropează. Putem pregăti o cremă de ciocolată sau de vanilie cu care vom umple prăjitura cu blat pufos.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o prăjitură delicioasă putem pregăti un blat pufos făcut din 4 ouă. Cu acesta vom obține un desert gustos, aerat și aromat. Prăjiturile cu blat pufos și cremă sunt ideale de servit la orice masă și la orice ocazie. Rețetele de prăjituri sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *