Prima pagină » Informații utile » Blană artificială sau naturală? Care este alegerea cea mai bună

Blană artificială sau naturală? Care este alegerea cea mai bună

25 iul. 2024, 14:27,
în Informații utile

Purtarea unei blăni oferă un aer elegant și prețios oricărei doamne. Este un articol vestimentar de nelipsit din dulapurile doamnelor ce vor să arate bine în perioadele reci ale anului. Însă multe se întreabă, când e vorba de achiziționare, care este cea mai bună variantă, blana artificială sau cea naturală?

Avantajele și dezavantajele blănii artificiale

Hainele au rolul de a-ți scoate în evidență personalitatea și rafinamentul. Haina de blană sintetică câștigă teren în ultimul timp din mai multe motive. Motivul cel mai important este prețul mult mai redus față de o haină de blană naturală. Încă de la apariția ei, blana sintetică a fost o opțiune pentru multe femei care își doreau aspectul rafinat al unei blăni, dar și senzația similară, însă nu își permiteau sau nu erau dispuse să plătească prea mult.

Haina de blană artificială este și mult mai ușor de depozitat. Aceasta nu cere prea multă atenție și se poate stoca foarte bine într-o pungă sau o cutie, fără a se deteriora.

Din păcate, acest timp de material nu este eco-friendly. Sunt fabricate din acril sau poliester ce provin din petrol negenerabil. Poliesterul este, în esență, o ață din plastic, iar plasticul are nevoie de la 200 la peste 1.000 de ani pentru a se biodegrada.

De altfel, acest tip de material nu permite pielii să respire. Asta duce ca temperatura corpului să crească și să apară transpirația. Aceasta nici nu rezistă la condiții meteorologice extreme, devenind dificilă și inconfortabilă în zilele geroase.

Un ultim dezavantaj este textura neplăcută, aspră, spre deosebire de blana naturală care este fină.

Este blana naturală o alegere mai potrivită?

Blana naturală, în primul rând, te protejează de frig mult mai mult decât alte tipuri de materiale. În plus, blana are puterea de a redirecționa aerul, efect care îmbunătățește potențialul de izolare al hainei.

Un alt avantaj este că acest tip de material este foarte durabil. Dacă este păstrată în condiții bune și îngrijită corespunzător, blana naturală poate fi purtată o viață, ba chiar lăsată moștenire.

Nu în ultimul rând, haina de blană naturală nu se demodează. Această piesă vestimentară este o investiție care nu o sa iasă din modă, fiind haine care mereu pot fi stilizate.

Totuși, prețul ridicat este un motiv pentru care multă lume nu achiziționează acest tip de blană. Având în vedere durabilitatea, este totuși o investiție.

Un alt dezavantaj este problema etică. Unii oameni sunt de părere că animalele nu ar trebui să moară pentru a oferi materiale consumului uman. Multe animale sunt vânate pentru blana lor, cum ar fi vulpea, castorul, ratonul, nurca, iepurele, râsul și altele.

Dacă lăsăm acest punct de vedere deoparte, blana naturală poluează mai puțin decât blana sintetică, fiind mult mai sustenabilă.

O resursă regenerabilă cu calități termice remarcabile, blana naturală are, de asemenea, un impact mult mai mic asupra depozitelor de deșeuri și oceanelor decât alternativele sintetice, care sunt fabricate din plastic. Anual, peste 100.000 de animale marine mor ca urmare a ingestiei sau încurcării plasticului. Până în 2050, se așteaptă ca oceanul să conțină mai mult plastic decât pește.

Alegerea achiziționării dintre o blană artificială și una naturală vă aparține, având în vedere avantajele și dezavantajele prezentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *