Prima pagină » International » Bitcoin continuă să atingă noi maxime după susținerea Tesla
Bitcoin continuă să atingă noi maxime după susținerea Tesla

Bitcoin continuă să atingă noi maxime după susținerea Tesla

22 feb. 2021, 08:40,
George Cristian în International

Mult citatul bitcoin criptomonedă a continuat să atingă recorduri, depășind săptămâna trecută 50.000 USD (35.700 GBP). Duminică, Bitcoin a atins un alt vârf care a crescut peste 58.000 de dolari, deoarece își continuă forța puternică în acest an.

Criptomoneda a crescut cu peste 90% de la începutul lunii ianuarie, împingând valoarea sa totală de piață peste 1 miliard de dolari. Recenta creștere a fost alimentată de Tesla și alte companii mari care au acceptat-o ​​ca plată.

Bitcoin, moneda care are scăderi şi creșteri brusce

Cu toate acestea, Bitcoin are un palmares al fluctuațiilor de preț și a scăzut brusc de mai multe ori de când a fost creat în 2009. Bitcoin a început anul la aproximativ 28.900 de dolari, potrivit cifrelor de pe site-ul de știri criptomonede CoinDesk.

Când a trecut de 40.000 de dolari la începutul lunii ianuarie, a declanșat o tendință descendentă care a scăzut la aproximativ 30.000 de dolari până la sfârșitul lunii. Cu toate acestea, după ce a depășit 50.000 de dolari pe 16 februarie, a continuat impulsul ascendent, depășind 58.000 de dolari duminică.

Mai multe companii au adoptat moneda ca modalitate de plată

Raliul bitcoin a fost în mare măsură stimulat de companii bine-cunoscute care l-au adoptat ca metodă de plată.

Elon Musk a dezvăluit săptămâna trecută că producătorul său de vehicule electrice Tesla a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și îl va accepta ca plată pentru mașinile sale în viitor.

Mastercard intenționează, de asemenea, să accepte bitcoinul ca formă de plată, în timp ce BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, explorează modalități prin care poate utiliza moneda digitală.

„Cine urmează și ce va înclina (bitcoin) peste margine și va declanșa următoarea creștere?” a spus Craig Erlam, analist la firma de schimb valutar din New York, Oanda.

Pandemia Covid-19 și-a jucat, de asemenea, rolul în creșterea prețurilor bitcoin, deoarece mai mulți oameni merg online pentru cumpărături, îndepărtându-se mai mult de monedele fizice și de bancnote. Dar criticii au susținut că bitcoinul este mai puțin o monedă și mai mult un instrument de tranzacționare speculativ care este deschis manipulării pieței. Reprezentantul economist și critic Bitcoin Nouriel Roubini a declarat că are o utilizare practică foarte mică și nu oferă un venit constant, cum ar fi o obligațiune sau o acțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024