Prima pagină » National » Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România nu este de acord cu nici un vaccin anti covid
Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România nu este de acord cu nici un vaccin anti covid

Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România nu este de acord cu nici un vaccin anti covid

12 ian. 2021, 15:42,
în National

Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România nu este de acord cu vaccinarea anti covid a populaţiei. Printr-un document emis pe 8 ianuarie 2021 şi semnat de Mitropolitul de Rit Vechi IPS Vlasie Mogîrzan, enoriaşii sunt sfătuiţi să refuze vaccinarea.

În document se arată că refuzul are la bază nu doar motive religioase, ci şi faptul că serul pentru imunizare nu a fost cercetat îndelung. Cu alte cuvinte, pentru că nu a fost testat ştiinţific precum alte vaccinuri, oamenii ar trebui să refuze imunizarea.

În timp ce Biserica Ortodoxă Română sprijină imunizarea populaţiei, inclusiv prin distribuirea de broşuri informative, Biserica Ortodoxă de Stil Vechi respinge cu fermitate acest lucru.  Refuzul are la bază, printre altele, faptul că vaccinul are efecte secundare grave şi nu a fost testat suficient de mult, pentru a se garanta siguranţa lui.

„Respingem acest vaccin întrucât s-a dovedit că creează reacţii adverse (grave) asupra multora dintre cei care s-au vaccinat. Însuşi prospectul vaccinului prezintă o categorie multiplă de reacţii adverse precum diaree, umflare, oboseală, durere de cap, dureri musculare, dureri articulare, frisoane, febră, mărirea ganglionilor limfatici, insomnie, mâncărimi la locul de administrare a injecţiei etc, putând provoca chiar şi şocul anafilactic.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`