Biscuiții cu unt de arahide sunt foarte ușor de făcut și foarte hrănitori, fiind o gustare ideală pentru cei mici.
Aceștia se pot servi la micul dejun sau ca o gustare pe timpul zilei. Se potrivesc perfect alături de un gem de orice fel, miere, iaurt, sau cu un pahar de lapte.
Iată cum poți face biscuiții cu unt de arahide
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 125 grame de unt cu minim 82% grăsime, de 125 grame de unt de arahide, de 90 grame de zahăr brun, de 2 ouă mici, de 250 grame de făină albă, de 5 grame de praf de copt și de miezul de la o păstaie de vanilie sau de esență de vanilie.
Poți folosi atât unt de arahide cremos, cât și cu bucățele de arahide. De asemenea, poți adăuga mai mult zahăr dacă îi vrei mai dulci sau poți să nu pui deloc, dacă dorești să fie mai sănătoși.
Untul normal și cel de arahide se lasă la temperatura camerei, astfel încât să fie moi. Se amestecă cele două tipuri de unt, vanilia și zahărul brun pentru câteva minute, la viteză mare. Adaugă acum oul și omogenizează din nou. Se pune la final făina, împreună cu praful de copt. Formează un disc de aluat, pe care să pui folie alimentară și apoi pune-l la frigider pentru aproximativ 20 de minute.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează cu hârtie de copt o tavă mare sau două. Din aluatul format, se modelează biluțe de aluat, se așează în tavă și se aplatizează cu ajutorul unei furculițe sau pahar.
Se lasă la copt biscuiții pentru aproximativ 15-20 de minute sau până când sunt ușor rumeniți, apoi se lasă la răcit și se mută pe un platou.
O altă rețetă, la fel de delicioasă, dar cu mai puține ingrediente
Pentru a prepara această variantă ai nevoie de 200 grame de unt de arahide, de 1 ou potrivit, de 50 grame de zahăr alb, de esență de vanilie după gust și de 125 grame de făină.
Pune într-un bol oul, esența de vanilie și zahărul. Mixează totul foarte bine, până când își măresc volumul, apoi încorporează untul de arahide, iar după făina. Omogenizează apoi foarte bine aluatul, frămâtând cu mâna.
Din aluatul format, începe să faci biluțe mici și așează-le pe o tavă pregătită, tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele. După ce le-ai format pe toate, aplatizează ușor fiecare bilă cu ajutorul unei fuculițe, astfel încât să obții un model încrucișat, specific acestor biscuiți.
Pune biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute sau până când marginile devin rumenite, dar interiorul rămâne moale. Se lasă la răcit în tavă, apoi se mută pe un platou pentru a se răci complet și se pot servi. Merg de minune alături de un pahar de lapte sau de un ceai cald.
Din aceștia, poți face și o prăjitură delicioasă cu budincă, de casă.
Biscuiții cu unt de arahide reprezintă o idee de gustare ideală, atât pentru copii, cât și pentru adulți, fiind o alternativă mult mai sănătoasă a celor din comerț.