Prima pagină » Culinar » Biscuiți sărați cu parmezan și boia. Cea mai simplă rețetă de făcut acasă!

Biscuiți sărați cu parmezan și boia. Cea mai simplă rețetă de făcut acasă!

24 iul. 2024, 13:35,
în Culinar

Rețeta de biscuiți sărați cu parmezan și boia este numai bună de pregătit acasă cu ingrediente la îndemănă și foarte ușor de pregătit. Pentru această rețetă de biscuiți sărați puteți folosi boia dulce, picantă sau afumată, se pot folosi și diferite semințe sau ierburi aromatice.

Biscuiții sărați cu parmezan și boia sunt ușor crocanți, fără conservanți, excelenți pentru pachețelul de la școală, birou sau când avem poftă de ceva sărat pregătit rapid și ușor în casă.

Rețeta de biscuiți sărați cu parmezan și boia

Biscuiții sărați cu parmezan și boia sunt un fel de sărățele și se topesc pur și simplu în gură, au o aromă grozavă și o textură crocantă și fragedă. Iar dacă vă place parmezanul, sunteți la locul potrivit citind această rețetă.

Astfel, pentru 30 de bucăți de biscuiți sărați cu parmezan și boia aveți nevoie de 240 gr de făină, 40  gr parmezan răzuit fin, 40 gr de amidon alimentar din porumb, ½ linguriță de sare, 1 – 2 lingurițe de boia de ardei dulce, 2 ouă, 2 gălbenușuri, 6 linguri ulei de măsline, sare grunjoasă pentru presărat.
Ingredientele pentru aceată rețetă se pun în vasul pentru frământare. Aluatul pentru biscuiți sărați se frământă cu mâna până când acesta devine omogen și ingredientele sunt bine încorporate.  Din aluatul obținut se formează o bilă, se învelește în folie alimentară, apoi se pune la rece pentru 15 minute.

Între timp se acoperă tava cu hârtie de copt, pentru această rețetă aveți nevoie de o tavă mare de la cuptor și se preîncălzește cuptorul la 180°C.
După 15 minute se scoate aluatul de la frigider și se întinde pe blatul de lucru presărat în prealabil cu făină. Aluatul pentru biscuiții sărați cu parmezan și boia se întinde cu sucitorul la o grosime de 3 – 4 mm, apoi se taie cu forma dorită pentru fursecuri. Se procedează la fel și cu părțile rămase de la decupat, la final se presară sare grunjoasă.
Biscuiții sărați cu parmezan și boia se bagă la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20 de minute pentru ca mai apoi să fie serviți cu plăcere.

Trucuri pentru niște biscuiți reușiți

De câte ori vi s-a întâmplat ca după ce ați copt aluatul pentru biscuiți, acesta să arate fie ca o masă lipicioasă, fie apetisanți la exterior, însă necopți în interior? Astăzi veți descoperi câteva trucuri pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple și să coaceți cei mai buni și mai pufoși biscuiți de acum înainte.

Înainte de începere procesului, cântăriți cu atenție toate ingredientele și aduceți-le la temperatra camerei, cu excepția celor care trebuie să fie reci.
Dacă rețeta nu menționează altfel, mărimea ouălor este M, ceea ce înseamnă aproximativ 55 sau 65 gr per bucată. Dacă faceți biscuiți cu ciocolată, le puteți îmbunătăți gustul adăugând o lingură de cafea espresso.

În ceea ce privește aluatul, acesta trebuie să conțină mult aer dacă vă doriți o textură pufoasă a biscuiților. Pentru aceasta, bateți albușurile separat, iar gălbenușurile împreună cu zahărul.

Când aluatul este gata și doriți să-l băgați la cuptor trebuie să țineți cont de faptul că este foarte importantă temperatura cuptorului, așadar verificați ca temperatura să fie cea potrvită pentru prepararea biscuiților acasă, verificați dacă biscuiții se coc pe părțile laterale. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci este nevoie de o temperatură mai mare. Dacă biscuiții se umflă prea mult în partea centrală, atunci veți avea nevoie de o temperatură mai mică.
Cu aceste mici trucuri, biscuiții sărați cu parmezan și boia nu au cum să nu vă iasă delicioși și fragezi, numai buni de ronțăit la un film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *