Prima pagină » Culinar » Biscuiți digestivi. Cât de benefică pentru organism este această gustare?

Biscuiți digestivi. Cât de benefică pentru organism este această gustare?

05 ian. 2023, 12:00,
BZI.ro, în Culinar

Biscuiții digestivi este un desert popular pentru ceai. Aceștia se caracterizează printr-o mai mare fărâmițare, fragilitate și porozitate decât alți biscuiți. Au o aromă caracteristică dulce și cremoasă. Multe persoane se delectează cu acestea atunci când urmează o dietă

Compoziția biscuiților depinde de rețetă, de aditivii alimentari și de aromă. Cea mai mare parte este reprezentată de făină de grâu, zahăr, grăsimi vegetale, amidon de porumb, melasă, sare de masă și agenți de fermentare. În funcție de tipul de biscuiți, la unele sortimente se adaugă produse lactate și ouă. Se pot adăuga, de asemenea, emulgatori, anumite enzime și arome.

Biscuiți digestivi. Valoarea nutrițională

O medie de 1800 kJ are o valoare energetică de 100 g. Dintre acestea, carbohidrații constituie partea principală, estimată la aproximativ 70 g, grăsimile o cantitate de 15 g, proteinele aproximativ 7 g.

În cazul în care făina folosită pentru fabricarea biscuiților este făină extravirginală, atunci compoziția include mai multe vitamine. Printre acestea se numără vitamina A, B1, B2, E, PP, betacaroten și macronutrienți caracteristici.

Din ultimul grup fac parte substanțe precum sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, calciu și fier. Prezența unor astfel de componente utile depășește importanța valorii nutritive a produsului. Valoarea calorică a biscuiților este de 400-450 kcal. Cei mai mulți oameni consumă acest deliciu ca un desert de sine stătător.

Din cauza conținutului ridicat de calorii și a conținutului de zahăr, produsul nu este recomandat persoanelor care doresc să scape de kilogramele în plus. Chiar dacă aceștia sunt pline de nutrienți nu te vor ajuta să ajungi la silueta dorită. În schimb este o sursă accesibilă de energie pentru copii și sportivi.

Pentru ce categorie de persoane este recomandată gustarea? Cum să gătești desertul acasă

Datorită conținutului ridicat de calorii, acest tip de biscuiți este adesea luat de sportivii pentru antrenament, călătorii, mergând pe drumeții lungi, excursii cu bicicleta. Cu toate acestea, există, de asemenea, mulți care găsesc utilizarea biscuiților cu zahăr pentru a găti diverse preparate culinare.

Acești biscuiți sunt adesea folosiți ca bază pentru alte deserturi. Printre acestea se numără cheesecake-ul, tiramisul, prăjiturile în straturi și torturile. Acești biscuiți pot fi gătiți și acasă. Pentru asta vei avea nevoie de 200 gr de făină, 180 gr de unt, 70 gr de pudră de zahăr, 20 de gr de gălbenuș de ou și 2 vârfuri de cuțit de sare.

Pentru a găti gustarea sau baza pentru o următoare prăjitură se amestecă untul rece, zahărul pudră, sarea și făina în bolul mixerului cu ajutorul spatulei până când se fărâmițează fin. Adăugați gălbenușurile de ou și frământați până la omogenizare. Aluatul se va dovedi moale.

Pentru a obține o formă perfectă a biscuiților digestivi se împarte aluatul în porții și se întinde fiecare în tuburi cu diametrul de 3-3,5 cm. După care se tăvălesc un pic prin zahărul cristalizat grosier. Se pune la frigider pentru a se stabiliza timp de cel puțin 3 ore. Se taie biscuiții în discuri de aproximativ 1,2 cm grosime și se așază pe o tavă de copt. Se coace timp de 10-15 minute la 155-160°C. Se păstrează într-un recipient etanș, astfel încât biscuiții să rămână sfărâmicioși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *