Prima pagină » Culinar » Biscuiți de Crăciun: Un răsfăț pentru toată familia

Biscuiți de Crăciun: Un răsfăț pentru toată familia

01 dec. 2021, 13:09,
în Culinar

Au rămas zile numărate până la Crăciun, pe lângă lista de cadouri pentru ce dragi și împodobirea bradului este important și meniul festiv. De pe masa de sărbătoare nu are cum să lipsească biscuiții de Crăciun, desertul copilăriei, pregătit cu mare dragoste în fiecare an de bunica.

Rețeta folosită de bunica pentru biscuiții de Crăciun este una foarte simplă dar și foarte gustoasă. Cea mai dificilă parte din pregătirea biscuiților este ornarea acestora, fiind și cea mai frumoasă partea a procesului. Bunica mereu aduna în jurul său toți nepoțeii pentru a decora împreună biscuiții, distrându-se de minune.

biscuiti de craciun de diverse forme

Rețeta folosită de bunica pentru biscuiții de Crăciun este una foarte simplă dar și foarte gustoasă

Biscuiți de Crăciun: Cea mai ușoară rețetă pentru cel mai bun desert

Pentru a face biscuiții de Crăciun, bunica nu avea printre accesoriile sale de bucătărie un pistol special. Din acest motiv, bunica împacheta aluatul fursecurilor în folie alimentară, ținându-l în frigider pentru 30 de minute. Ulterior, bunica întindea în foaie de 5-6 mm grosime, pe masa pudrată cu faină, și îl decupa cu forme clasice de biscuiți de Crăciun.

Pentru a prepara biscuiții, bunica zdrobea bine untul moale, adăuga zaharul, puțină sare, coajă rasă de lămâie pentru aromă și esență de vanilie, amestecând totul până obținea o cremă omogenă. Bunica adăuga și un ou de casă, amestecând totul până omogeniza perfect tot amestecul. Ulterior, bunica adăuga și faină suficientă pentru a obține un aluat cremos, dar cu o consistență densă.

După ce aluatul era gata, bunica umplea folia de plastic pentru bucătărie cu aluat și forma, pe tava unsă în prealabil, diferite forme de biscuiți pentru Crăciun.

biscuiti de craciun in forma de omuleti

Bunica orna biscuiții pentru masa de sărbătoare cu mare atenție și grijă

Ingrediente folosite de bunica pentru ornarea biscuiților de Crăciun

Bunica orna biscuiții pentru masa de sărbătoare cu mare atenție și grijă. Alături de nepoței ea potrivea ingredientele pentru a obține cei mai delicioși și frumoși biscuiți de Crăciun. Înainte de a le introduce în cuptor, după ce a dat formă biscuiților, bunica combina mai multe ingrediente pentru a le orna.

De cele mai multe ori, bunica folosea cireșele confiate, adunate din grădina sa pe timp de vară pentru a le folosi în perioada rece a anului la diverse prăjituri și deserturi. De asemenea, ea folosea coaja de portocală confiată, perlele de zahăr și bomboanele mici, colorate de diverse forme.

După ce biscuiții de Crăciun se coceau, bunica aștepta să se răcească pentru a le putea orna cu ciocolată albă și neagră, topită la foc încet.

mai multi biscuiti de craciun pe o masa

După ce biscuiții de Crăciun se coceau, bunica aștepta să se răcească pentru a le putea orna

Bunica se folosea de un secret pentru a păstra forma biscuiților de Crăciun. Ea mereu punea tava cu fursecuri în frigider, pentru circa 15 minute, înainte de coacere. Astfel, bunica reușea să obțină cele mai frumoase fursecuri de Crăciun pentru masa de sărbătoare.

De asemenea, este foarte importantă și temperatura în care se coc biscuiții. Bunica mereu preîncălzea cuptorul la 180 °C, pentru circa 10-12 minute. Este important ca suprafața fursecurilor să nu fie rumenită deloc, astfel nu trebuie să prelungești timpul pentru coacere.

Biscuiții de Crăciun se pot prepara și cu 2-3 săptămâni înainte de a le consuma. Acestea se pot păstra foarte bine în cutii de metal, într-un loc răcoros.

Dacă biscuiții de Crăciun ți-au fost pe plac nu ai cum să ratezi rețeta pentru un salam de biscuiți cu ciocolată, buturuga de Crăciun sau alte prăjituri care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare.

mai multi biscuiti in forma de fulg intr-o farfurie

Bunica mereu punea tava cu fursecuri în frigider, pentru circa 15 minute, înainte de coacere

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Cine este Claudiu Gherghuț, cuțitul de aur al lui Chef Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite sezonul 15. Ce a dezvăluit
Playtech.ro
Putin e pe moarte! Anunţul lui Zelenski zguduie lumea, zvonurile despre boala preşedintelui au fost...
observatornews.ro
Bucureştiul ar putea avea o reţea de trenuri de mare viteză care să lege România de restul Europei. Când ar putea fi gata
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
O situație care îi încurcă pe șoferi. Când ai voie să treci pe roșu
SportpeSurse
Ungaria dinamitează relația cu România după ce a pompat în Ardeal milioane de euro într-un domeniu de viitor
Playtech.ro
Ce pensie primești în România dacă ai muncit doar 10 ani. Când ai dreptul la ea
Dailybusiness.ro
Regretele bărbaților care divorțează. Ce îi frământă cu adevărat și ce învață din experiență
RomaniaTV
Bahmu i-a spus ADIO lui George Restivan. Fostul iubit e foarte supărat pe ea: A fost ultima dată când am cerut-o de soție
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Bolojan a semnat decretul, intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial. Legea se aplică în toată România
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`