Prima pagină » Culinar » Biscuiți de casă cu unt. Fragezi de se topesc în gură

Biscuiți de casă cu unt. Fragezi de se topesc în gură

17 ian. 2024, 09:30,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle rețeta celor mai buni biscuiți de casă cu unt. Aceștia au o textură crocantă, sunt aromați și merg serviți la orice masă, chiar și dimineața alături de nelipsita cafea aromată. Pentru a obține niște biscuiți fragezi de se topesc în gură, trebuie să avem în vedere câteva secrete culinare din rețeta bunicii.

Biscuiți de casă cu unt

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert ca în vremea copilăriei, putem face rapid niște biscuiți de casă cu unt. Aceștia pot fi făcuți simpli, crocanți sau cu lapte, cu fulgi de ciocolată, cu fructe uscate. La fel de bine pot fi glasați în sos de ciocolată sau umpluți cu cremă sau cu dulceață.

Biscuiții de casă cu unt au o savoare deosebită și cu siguranță îi vor cuceri pe toți cei de la masă. Rețetele sunt inedite, spectaculoase, gustoase și pot fi adaptate după preferințe. Pe lângă delicioșii biscuiți, putem face și un salam de biscuiți, aromat și rafinat.

Pentru iubitorii de deserturi ca la mama acasă ideal este și un chec cu mere și scorțișoară. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Biscuiții de casă cu unt au o frăgezime aparte, o textută crocantă și le vor aminti celor dragi de copilăriei și de rețetele din vremea de odinioară. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat și vom obține un desert irezistibil.

Rețeta cu care vei pregăti un desert gustos și crocant

Pentru o tavă cu biscuiți de casă cu unt vom avea nevoie de 2 ouă, 350 g de făină, esență de vanilie, 1 linguriță de praf de copt, 100 g de unt și 200 g de zahăr.

Mai întâi se mixează zahărul cu untul apoi se adaugă ouăle și esența de vanilie. Se amestecă din nou pentru a se omogeniza toate ingredientele. Într-un vas separat se amestecă făina cu praful de copt. După aceea se încorporează făina în compoziția cu unt.

După ce se obține un aluat ferm, se învelește în folie alimentară și se pune la frigider timp de câteva ore. Se va scoate ulterior aluatul și se va întinde pentru a forma o foaie subțire. Se decupează bicuiții cu formele dorite apoi se așază pe o tavă întinsă și unsă cu ulei și făină. Se coc biscuuiții timp de 15-20 de minute până se rumenesc ușor deasupra și devin crocanți.

Când sunt gata, se scot din cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat și se servesc. Biscuiții cu unt merg de minune dimineața la cafea, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un desert crocant și gustos. Biscuiții de casă pot fi făcuți simpli, cu unt, cu lapte și pot fi umpluți cu dulceață de casă sau cu cremă de ciocolată și vanilie. Dacă vrem să pregătim un desert sănătos, putem face biscuiți de casă cu semințe. Aceștia sunt sățioși și sănătoși, fiind perfecți de servit la micul dejun., dar și la celelalte mese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *