Prima pagină » Actualitate » Biscuiți cu viermi la Spitalul Fundeni, în secția unde sunt tratați pacienți cu leucemie
Biscuiți cu viermi la Spitalul Fundeni, în secția unde sunt tratați pacienți cu leucemie

Biscuiți cu viermi la Spitalul Fundeni, în secția unde sunt tratați pacienți cu leucemie

24 iul. 2024, 19:41,
BZI.ro, în Actualitate

O filmare în care apar niște biscuiți din care ies viermi circulă încă de ieri în mediul online, postarea indicând că imaginile sunt surprinse la Spitalul Fundeni, în secția unde sunt tratați pacienți cu leucemie. Într-un răspuns transmis la solicitarea jurnaliștilor, conducerea spitalului a recunoscut incidentul, dar susține că produsele infestate nu au ajuns la bolnavi, fiind retrase imediat după ce un pacient le-a semnalat problema.

„Mâncare cu viermi adusă de o firmă de catering la Spitalul Fundeni pentru bolnavii de leucemie! Acesta este respectul pentru om și pentru pacient! O să îmi comand ceva să mănânc, pentru că de aici, mai rău te îmbolnăvești”, se aude pe filmarea devenită virală pe rețelele de socializare.

La 24 de ore de la apariția filmării, Institutul Fundeni a transmis un comunicat de presă în care confirmă „incidentul regretabil” în care a fost descoperit „un pachet de biscuiți alterați”, ce urmau să fie serviți la micul dejun.

Precizările Institutului Clinic Fundeni, după incident

Spitalul spune că un pacient internat acolo a semnalat că biscuiții au viermi, iar aceștia au fost retrași înainte să ajungă la pacienți. Reprezentanții instituției nu explică însă cum a putut bolnavul care a sesizat situația să vadă biscuiții și să-i filmeze, dacă aceștia nu fuseseră încă distribuiți în saloane.

„Ca urmare a unui incident regretabil (descoperirea unui pachet de biscuiți alterați ce urmau să fie serviți la micul dejun), incident care a avut loc în dimineata zilei de 23 iulie a.c. și semnalat de către un pacient internat în Institutului Clinic Fundeni, facem următoarele precizări:

În urma semnalării faptului că un pachet de biscuiti ce urmau să fie serviți la micul dejun din data de 23 iulie a.c. era neconform, conducerea Institutului Clinic Fundeni a luat imediat măsurile de urgență ce se impun în astfel de cazuri, procedând atât la scoaterea produsului respectiv din meniul alimentar, cât și la verificarea întregului stoc de biscuiti ce aveau ca dată de expirare luna iunie a anului 2025.
Verificările efectuate cu celeritate au condus la faptul că, în afara pachetului de biscuiți reclamat de către pacientul nostru, ca fiind alterat, toate celelalte pachete sau dovedit a fi conforme.
Mai mult , în cursul zilei de 24.07.2024, a fost efectuat și un control al Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale în urma căruia în Blocul Alimentar din cadrul I.C.Fundeni nu au fost constatate nereguli.
Regretăm aparția acestui incident care s-a produs independent de voința noastră și îi asigurăm pe toți pacienții noștri de faptul că tratăm securitatea alimentară cu cea mai mare seriozitate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
24 iulie 2024
24 iulie 2024