Prima pagină » Local » Birocrație sau lipsă de interes: O mamă nu și-a putut vaccina împotriva COVID-19 copilul, la Iași!

Birocrație sau lipsă de interes: O mamă nu și-a putut vaccina împotriva COVID-19 copilul, la Iași!

15 feb. 2022, 02:00,
Cezara Moraru în Local

Vaccinarea copiilor împotriva COVID-19 la Iași este îngreunată de lipsa informațiilor suficiente din centrele de vaccinare. La momentul actual există doar 3 centre de vaccinare pentru copii, iar unul dintre ele nu mai beneficiază de vaccin. Numerele de telefon ale centrelor afișate pe site-ul oficial al DSP Iași sunt nefuncționale în mare parte sau nu răspunde nimeni la ele.

Cu toate că ar trebui să existe mai multe informații legate despre vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5-18 ani, există situații în care părinții se confruntă cu lipsa de claritate din partea autorităților. Conform CNCAV, vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât și în cabinetele medicilor de familie, cu programare sau fără programare anterioară.

copil care este vaccinat

Un părinte din Iași a încercat să își vaccineze contra COVID19 copilul, însă s-a confruntat cu mai multe situații neprevăzute

„Mi s-a cerut un dosar complet de acte!”

Un părinte din Iași a încercat să își vaccineze împotriva COVID19 copilul, însă s-a confruntat cu mai multe situații neprevăzute.

Am încercat să îmi vaccinez copilul în vârstă de 16 ani, care are buletin. Când m-am prezentat la centrele de vaccinare de la Palas sau Medlife, m-am lovit de o întreagă politică, care prevede necesitatea unui dosar complet care să includă chiar și actele doveditoare de divorț, pentru a demonstra că sunt mama ei! Am înțeles că nu este necesară programare, însă când m-am prezentat, mi-au cerut programare. Pe site-ul oficial al DSP Iași nu figurează aceste informații specifice, legate de documentația necesară, ceea ce nu este corect“, spune Alexandra A., din Iași.

flacoane cu ser vaccin anti covid

Centrul din Pașcani, nu mai dispune de vaccin până pe data de 17 februarie

Pe site-ul DSP Iași nu există suficiente informații despre vaccinarea copiilor împotriva COVID-19  

Cu toate că este esențial ca părinții să fie cât mai informați cu privire la toate detaliile despre vaccinarea COVID19 a copiilor, mai multe neclarități există atât pe platformele oficiale, cât și în cazul clinicilor private.

„Nu m-am gândit că este necesar să punem pe site și informațiile necesare cu privire la documentația obligatorie pentru vaccinarea copiilor. Dar dacă există cazuri precum acestea, noi o să luăm măsuri încât să actualizăm informațiile, pentru a evita neclaritățile. Până la momentul actual, în Pașcani s-au vaccinat 4 copii iar în celelalte centre 301”, declară dr. Vasile Cepoi, Director Direcția de Sănătate Publică Iași.

site oficial dsp iasi

Multe dintre numerele centrelor de vaccinare afișate pe DSP Iași nu funcționează ori sunt scrise greșit

Centrul Pașcani de vaccinare împotriva COVID-19 pentru copii nu dispune de vaccin

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5-11 ani există doar 3 centre de vaccinare la nivelul județului Iași. Unul dintre ele, cel din Pașcani, nu mai dispune de vaccin până pe data de 17 februarie. Cu toate că vaccinarea COVID19 pentru copii la Iași se desfășoară în grafic, astfel de situații pot îngreuna și mai mult Campania de Vaccinare la nivel Național.

„Pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani, părinții sau însoțitorii legali trebuie să prezinte certificatul de naștere al copilului și buletinul personal. Părinții pot merge fie direct la centru, fără programare, sau pot opta pentru o programare online, regăsită pe platforma națională. Aceste centre se găsesc în Pașcani, Complexul studențesc Tudor Vladimirescu și Cinematograful Victoria. Nu ar trebui să existe probleme asupra vaccinării copiilor, deoarece există suficiente informații afișate“, menționează Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt DSP Iași.

sediu directia de sanatate publica iasi

Pe situl DSP Iași nu există informații clare cu privire la documentele necesare vaccinării copiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *