Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Bipolaritate, tulburări de atenție, agresivitate: efectele adverse ale fructozei asupra comportamentului
Bipolaritate, tulburări de atenție, agresivitate: efectele adverse ale fructozei asupra comportamentului

Bipolaritate, tulburări de atenție, agresivitate: efectele adverse ale fructozei asupra comportamentului

20 oct. 2020, 18:50,
în Sanatate

Fructoza, naturală sau sintetică, găsită in farfuriile noastre în fiecare zi, ar putea crește riscul de a suferi de tulburări de comportament, potrivit unui studiu american recent. Bipolaritate, tulburări de atenție, agresivitate: acestea ar fi efectele adverse ale fructozei asupra comportamentului.

Se găsește în agave și sirop de arțar, în miere, în legume sau în fructe proaspete și uscate: fructoza este un ingredient natural, cu putere de îndulcire, care se găsește în multe produse alimentare.

Diabet, boli cardiovasculare, supraponderalitate: efectele nocive ale fructozei

Acest carbohidrat, care există și într-o formă sintetică, care este adăugat preparatelor culinare, a făcut deja obiectul mai multor studii care au avertizat asupra efectelor sale nocive asupra sănătății. Acest „zahăr” ar promova într-adevăr apariția diabetului, ar crește riscul de boli cardiovasculare și supraponderabilitate, chiar și obezitate.

Dar, deși mai multe studii au arătat deja impactul negativ asupra organismului, consumul prea mare de fructoză, această glucoză naturală sau sintetică, ar putea avea și un efect asupra sănătății mintale. Asadar, atentie la efectele adverse ale fructozei asupra comportamentului!

Aceasta este ceea ce relevă un studiu recent realizat de cercetători americani de la Universitatea Colorado din Denver (Statele Unite).

Consumul de fructoză, asociat cu probleme de comportament

Lucrările lor, publicate în revista Evolution and Human Behavior, sugerează că „condiții precum tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție, tulburarea bipolară și chiar comportamentul agresiv pot fi legate de consumul de zahăr”.

„Prezentăm dovezi că fructoza, prin scăderea energiei din celule, declanșează un răspuns de hrănire similar cu cel care apare în timpul foamei”, a spus profesorul Richard Johnson, autorul principal al studiului.

Specialistul indică faptul că pofta de mancare declanșată de consumul de fructoză ar stimula asumarea riscurilor, impulsivitatea, luarea rapidă a deciziilor și ar duce la agresivitate. Un răspuns de „”supraviețuire” pentru a asigura „securitatea alimentară”.

Prin urmare, consumul excesiv de fructoză ar putea crește riscul unui comportament agresiv, care poate varia de la tulburarea de deficit de atenție (ADHD), la tulburare bipolară sau agresivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`