Prima pagină » Cultural » Biografia impresionantă a artistului Mihai Mărgineanu. Cum a ajuns vedeta să facă parte din serialul „Las’ fierbinți”

Biografia impresionantă a artistului Mihai Mărgineanu. Cum a ajuns vedeta să facă parte din serialul „Las’ fierbinți”

08 iun. 2022, 13:52,
BZI.ro, în Cultural

Mihai Mărgineanu s-a lansat în muzică în 2005 prin intermediul unor melodii făcute pentru un grup de prieteni. Ulterior, acestea au ajuns pe internet și au captat atenția internauților. O pasiune pe care nu știați că o are, este pilotajul. Bărbatul a cheltuit o sumă considerabilă pe un avion.

În serialul „Las’ Fierbinți”, compozitorul trebuia să se ocupe doar de linia melodică. În cele din urmă, bărbatul a ajuns să interpreteze unul dintre cele mai comice personaje, „Ardiles, hoțul satului”.

Biografia impresionantă a artistului Mihai Mărgineanu

Mihai Mărgineanu este un îndrăgit artist. Acesta este din București și a fost născut pe data de 2 octombrie 1969. Bărbatul a absolvit „Liceul de electronică industrială”, apoi s-a înscris la „Universitatea Tehnică de Construcții”. Cu toate că a terminat „Facultatea de Instalații”, vedeta s-a îndreptat spre o carieră în muzică. Mihai Mărgineanu s-a lansat abia la 36 ani. Compozitorul și-a început cariera în industria muzicii în anul 2005, când a realizat câteva melodii pentru un grup de prieteni. Ulterior, acestea au ajuns pe internet unde au câștigat cu rapiditate popularitatea publicului. 

Artistul se inspiră din folclorul urban, unele melodii fiind preluate din cântece mai vechi de pahar. De asemenea, versurile creațiilor sale sunt explicite, cuvintele fiind necenzurate. Celebra melodie, „Mă iubește femeile” este inspirată dintr-un cântec al actorului Iancu Brezeanu. Cântărețul a păstrat doar linia melodică, iar o parte din versuri au fost rescrise în stilul său propriu. Înainte să devină celebru, bărbatul a lucrat în publicitate din anul 1999 până în 2001. Ulterior, și-a deschis o firmă de materiale de construcții. Puțini știu faptul că Mihai Mărgineanu are o pasiune pentru pilotaj. Acesta și-a cheltuit o mare parte din averea strânsă pe un avion Cessna 172 November. Cântărețul nu s-a uitat la bani și a dat până în 100.000 de dolari pe avion. 

„Cred că a pilota un avion, fie el şi de mici dimensiuni, e unul dintre cele plăcute lucruri, pentru mine personal. A fi pe scenă sau la manşa unui avion mă face să mă simt confortabil, fără pic de teamă, răspunde el la întrebarea legată de frica de zbor. M-au întrebat mulţi dacă nu e complicat să-ţi aranjezi planurile de zbor, fiindcă toată lumea crede că ai nevoie de multe şi anevoioase aprobări. Aş! Pentru zborurile pe care le fac eu prin ţară, la altitudini destul de mici, de câteva mii de metri altitudine, trebuie să anunţi turnul de control cu circa jumătate de oră înainte ca roţile aparatului tău să înceapă să ruleze pe pista aeroportului”, a declarat Mihai Mărgineanu.

Cum a ajuns vedeta să facă parte din serialul „Las’ fierbinți”

De mai bine de 10 ani, artistul a intrat în pielea personajului „Ardiles'”, din serialului „Las’ Fierbinți”. În cadrul unui interviu, cântărețul a povestit cum a ajuns să facă parte din echipa emisiunii. Dragoș Buliga i-a propus lui Mihai Mărgineanu să facă muzică pentru proiectul pe care îl pregătea. Cântărețul nu avea să fie plătit deoarece proiectul nu era susținut de nici un post de televiziune. Cu toate acestea, a acceptat propunerea în cele din urmă.

„Treaba mea era să asigur coloana muzicală și să apar în anumite momente cu o chitară în mână, să cânt live niște cântecele pe care le compuneam strict pentru momentele alea.”, a declarat Mihai Mărgineanu.

După ce a fost lansat, serialul a avut un succes uriaș și a rupt audiențele. Ulterior, artistul a scos și un album denumit „Zaritza”. După ceva timp, chitaristul din serial a căpătat și un nume „Ardiles, hoțul satului”.

„Ardiles este un hoț ordinar și l-am privat de orice calitate pe care ar trebui să o aibă un om obișnuit. Nu a fost greu să fac asta, pentru că Ardiles a apărut odată cu filmul, deci nu trebuia să joc un personaj deja consacrat.”, a mi adăugat cântărețul.

Cu toate că Mihai Mărgineanu nu s-a lansat la o vârsta fragedă în muzică, acesta a câștigat popularitatea publicului. De curând, bărbatul a suferit o pierdere uriașă, fiind în doliu la momentul actual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024