Pentru una dintre gustările zilei sau pentru un platou, poți prepara și rețeta de biluțe de brânză, perfectă și ca aperitiv. Se prepară foarte simplu, sunt gustoase și arată spectaculos.
Rețeta biluțelor de brânză este foarte simplă și rapidă. Condimentele le poți alege după preferințe, cu cât sunt mai diferite și mai colorate, cu atât biluțele de brânză vor arăta mai spectaculos. Poți folosi ierburi proaspete tocate mărunt sau ierburi uscate, dar care se pot combina cu brânzeturile.
Biluțe de brânză pentru aperitiv
Printre aperitivele pe care ți-ai propus să le așezi pe un platou festiv, mai poți strecuta și câteva biluțe de brânză cu ardei și condimente. Vor arăta spectaculos, iar gustul lor este pe măsura aspectului. Poți folosi boia de ardei, turmeric sau alte condimente sub formă de pudră. Mai poți folosi semințe de in, de susan, de mac și multe alte astfel de ingrediente.
Pe platourile cu apertitive festive este important să ai preparate cu gusturi și texturi diferite, dar și frumos colorate. Poți combina pe același platou preparate din carne, din pește, brânzeturi și legume proaspete. Mai poți prepara diferite gustări pe bază de aluat foietaj sau aluat fraged, acestea se fac foarte rapid și sunt accesibile. Checurile sau brioșele aperitive pot fi vedete pe platourile festive.
Pentru aceste biluțe de brânză vei avea nevoie de 300 gr brânză feta sau telemea; 200 gr cremă de brânză cu smântână; 1 ardei gras de culoare roșie; semințe de in; semințe de susan alb si negru; mărar uscat și măcinat; busuioc uscat; ceapă deshidratată; boia de ardei dulce și iute. Pentru a prepara biluțele de brânză, nu vei petrece mai mult de 15 minute în bucătărie. Mai mult timp îți va ocupa adunarea ingredientelor necesare și pregătirea acestora.
Iată cum prepari această rețetă
Înainte de a pregăti brânzeturile necesare biluțelor și ardeiul, pregătește condimentele. Pune în boluri separate condimentele și semințele sau ce mai folosești pentru decorul biluțelor. Toacă mărunt verdețurile proaspete, iar pe cele uscate macină-le, dar nu foarte fin. Când ai toate condimentele pregătite, poți pregăti ardeiul și brânzeturile.
Spală ardeiul, curăță-l de cotoare și de semințe și toacă-l în cuburi mai micuțe. Poți folosi ardei gras, proaspăt, dar poți folosi și gogoșari murați. Se combină delicios cu brânzeturile. Poți încerca și bulete de cartofi, sunt niște biluțe care se fac din doar 4 ingrediente.
Pune brânza sărată într-un bol, dată prin răzătoare sau sfărâmată cu furculița. Adaugă crema de brânză și cuburile de ardei și amestecă bine ingredientele. Apoi, ia câte o lingură din compoziție și modeleaz-o sub formă de biluță. Pune biluța pe un platou și modeleaz-o pe următoarea.
Când ai modelat toate biluțele de brânză, începe să le tăvălești prin bolurile cu condimente. Așază delicioasele biluțe de brânză cu ardei și condimente pe platouri, acoperă-le cu folie de prospețime și pune-le rece până în momentul servirii.
După câteva ore de stat la rece, vor deveni mai ferme, iar aromele se vor întrepătrunde într-un gust delicios. Prin urmare, biluțele de brânză pentru aperitiv se fac foarte rapid și din ingrediente ce sunt la îndemâna oricui.