Prima pagină » Culinar » Biluțe de biscuiți: Rețeta bunicii pentru un desert rapid și delicios

Biluțe de biscuiți: Rețeta bunicii pentru un desert rapid și delicios

04 apr. 2022, 11:37,
în Culinar

Biluțe de biscuiți este desertul copilării. Un desert simplu și delicios pe care bunica îl gătea pentru nepoți în fiecare vacanță. Acest desert trebuie făcut din prăjituri gata preparate, nuci și banane. Iar pentru a arăta extrem de apetisante, bunica rula bilele în cacao și fulgi de cocos.

Pentru pregătirea celui mai delicios desert, bunica folosea 350 de g de fursecuri scurte, 3 banane mari 3 buc și 50 g de nuci din grădină. Iar pentru decor, ea avea nevoie doar de 50 g de cacao și 50 g de fulgi de cocos. Acest desert este perfect pentru momentele în care nu ai chef de a coace, dar totuși dorești ceva dulce pentru ceai. Trebuie să știi că pentru pregătirea desertului poți lua orice tip de nuci, însă bunica mereu pregătea desertul cu nuci de casă. Bilele finite se rulează în cacao și fulgi de cocos, astfel se obțin două gusturi diferite.

bilute de biscuiti pe o farfurie

Trebuie să știi că pentru pregătirea desertului poți lua orice tip de nuci, însă bunica mereu pregătea desertul cu nuci de casă

Biluțe de biscuiți: Cum să pregătești desertul copilăriei

Pentru pregătirea deliciosului desert, bunica punea fursecurile într-un vas de lut sau din aluminiu unde le mărunțea extrem de bine. Cu siguranță, astăzi gospodinele pot folosi vasul unui robot de bucătărie pentru a toca fursecurile. Astfel, cu ajutorul accesoriului de cuțit metalic acestea se transformau într-un praf.

De cele mai multe ori, bunica pentru a pregăti desertul copilăriei folosea biscuiți de casă, pregătiți chiar de ea după o rețetă veche. Astfel, la biscuiții mărunțiți ea adăuga nucile, pe care le mărunțea împreună cu biscuiții.

bilute de biscuiti pe o farfurie

Acest desert este perfect pentru momentele în care nu ai chef de a coace, dar totuși dorești ceva dulce pentru ceai

Trebuie să știi că nu este necesar ca nucile să fie zdrobite în firimituri la fel cum biscuiții. Astfel, dacă rămân bucăți mari, este chiar mai bine. După ce bunica termina de zdrobit nucile ea se apuca de tăiat bananele în bucăți, decojindu-le de coajă.

După care, bunia foarte atent mărunțea bananele pentru a obține un amestec omogen. Ea adăuga banele pe rând. De cele mai multe ori, bananele erau suficient de mari astfel încât erau suficiente doar două banane pentru a pregăti deliciosul desert.

Sfaturile bunicii pentru un desert reușit

Pentru a obține biluțe perfecte și suficient de tari pentru a-și menține forma, amestecul nu trebuie să să fie prea lichid. Altfel nu vei reuși să faci bile din el. Este important să pui masa la frigider pentru 30 de minute astfel încât consistența să se întărească.

După care este bine să iei jumătate din masă și să o rulezi în bile de mărimea unei nuci mari. Rulează fiecare biluță în fulgi de nucă de cocos pentru a obține un desert nu doar delicios dar și extrem de frumos și apetisant. Scoate bilele finite din frigider până la servire.

bilute de biscuiti pe un suport

Acest desert trebuie făcut din prăjituri gata preparate, nuci și banane

În a doua jumătate a masei, adăugă puțină cacao, pune o lingură de produs și amestecă consistența din nou. Ulterior, de asemenea, rulează consistența în bile. După care pune biluțele obținute la la frigider pentru a întări desertul. Desertul trebuie servit cu ceai sau cafea.

Atunci când vrei să pregătești biluțe de biscuiți nu este necesar să cumperi fursecurile. De cele mai multe ori, desertul este extrem de delicios când este pregătit din biscuiți de casă. De asemenea, din biscuiți de casă poți pregăti și salam, tort sau o prăjitură foarte delicioasă.

bilute de biscuiti intr-un ambalaj

Un desert simplu și delicios pe care bunica îl gătea pentru nepoți în fiecare vacanță


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *