Prima pagină » Actualitate » Bill și Melinda Gates divorțează după 27 de ani de căsătorie

Bill și Melinda Gates divorțează după 27 de ani de căsătorie

04 mai 2021, 07:50,
George Cristian în Actualitate

Bill și Melinda Gates și-au anunțat divorțul după 27 de ani de căsătorie, spunând că „nu mai credem că putem crește împreună ca cuplu”. ‘ După o mulțime de gânduri și o mulțime de muncă în relația noastră, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei noastre”, a perechea pe Twitter.

S-au întâlnit prima dată în anii 1980, când Melinda s-a alăturat firmei Microsoft a lui Bill. Cuplul miliardar are trei copii și conduc împreună Fundația Bill & Melinda Gates. Organizația a cheltuit miliarde luptând cu cauze precum bolile infecțioase și încurajând vaccinările la copii.

Bill Gates este  a doua cea mai bogată persoană din lume

Gates – împreună cu investitorul Warren Buffett – se află în spatele Giving Pledge, care solicită miliardarilor să se angajeze să dea majoritatea averii lor pentru cauze bune. Bill Gates este a doua cea mai bogată persoană din lume, potrivit Forbes, și averea totală se ridică la 113 miliarde de dolari (89 miliarde de lire sterline).

A câștigat banii prin firmă pe care a cofondat-o în anii 1970, Microsoft, cea mai mare companie de software din lume. Amândoi au postat declarația anunțând divorțul pe Twitter.

„În ultimii 27 de ani, am crescut trei copii incredibili și am construit o fundație care funcționează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viață sănătoasă și productivă”, se citea.

„Continuăm să împărtășim credința în acea misiune și ne vom continua munca împreună la fundație, dar nu mai credem că putem crește împreună ca cuplu în faza următoare a vieții noastre.

„Cerem spațiu și intimitate pentru familia noastră, pe măsură ce începem să navigăm în această nouă viață”.

Cum s-au cunoscut Bill Gates și Melinda Gates

Melinda, în vârstă de 56 de ani, s-a alăturat Microsoft ca manager de produs în 1987, iar cei doi au stat împreună la o cină de afaceri în acel an la New York.

Au început să se întâlnească, dar așa cum Bill a spus unui documentar de la Netflix: „Ne-a păsat foarte mult unul de celălalt și există doar două posibilități: fie că ne-am despărți, fie că ne vom căsători”. Melinda a spus că l-a găsit pe Bill – metodic se pare chiar și în problemele inimii – scriind o listă pe o tablă albă cu „avantajele și dezavantajele căsătoriei”.

S-au căsătorit în 1994 pe insula Lanai din Hawaii, angajând toate elicopterele locale pentru a opri oaspeții nedoriţi să zboare.

Bill, în vârstă de 65 de ani, a renunțat la conducerea Microsoft anul trecut pentru a se concentra asupra activităților sale filantropice.

Ce avere are Bill Gates

Anul trecut, averea lui Bill Gates era estimată la peste 113 miliarde de dolari, care îl plasa pe locul al doilea în ierarhia mondială. Înaintea sa se afla Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

Bill Gates și soția sa Melinda, au casă lor principală în Medina, Washington, situată tot la malul oceanului. În Hobe Sound mai au o vilă, mai mică, în valoare de cinci milioane de dolari. Totodată, soții Gates mai deţin și două ferme. Una de cai, în Rancho, Sant Fe, California, pe care au cumpărat-o în 2014 pentru 18 milioane de dolari și, tot o fermă de cai, Wellington, Florida, cumpărată în 2013 pentru 8,7 milioane de dolari. De altfel, miliardarul este cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA. Cu un total de 98,000 de hectare, Bill Gates depășește lejer absolut orice fermier din Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`