Prima pagină » International » Bill Gates susţine că marile companii petroliere vor ajunge să nu mai valoreze aproape nimic peste 30 de ani! Fondatorul Microsoft a mai făcut o serie de predicții
Bill Gates susţine că marile companii petroliere vor ajunge să nu mai valoreze aproape nimic peste 30 de ani! Fondatorul Microsoft a mai făcut o serie de predicții

Bill Gates susţine că marile companii petroliere vor ajunge să nu mai valoreze aproape nimic peste 30 de ani! Fondatorul Microsoft a mai făcut o serie de predicții

08 dec. 2021, 14:16,
BZI.ro, în International

Dacă sunteți în căutarea investiţii în acţiuni pe termen extrem de lung de la miliardarul Bill Gates, iată-l: evitați marile companii petroliere. Fondatorul susţine că peste 30 de ani corporațiile nu vor mai valora mare lucru.

Nu este prima oară când Bill Gates face o serie de predicții sau afirmaţii controversate. În mare parte, subiectul preferat al acestuia a fost pandemia de COVID-19.

 

Marile companii petroliere vor mai valora aproape nimic peste 30 de ani

Pe măsură ce lumea se îndepărtează de combustibilii fosili și adoptă mai multe surse de energie curată și regenerabilă, giganții petrolului care au dominat piețele de mai bine de un secol ar putea avea probleme, a declarat cofondatorul Microsoft într-un briefing la summit-ul COP26 privind clima de la Glasgow, Scoția, joi.

„Unii dintre acești giganți vor cădea. Știi, 30 de ani de acum, unele dintre aceste companii petroliere vor fi în valoare de foarte puțin, a declara Bill Gates care este un puternic susţinător al energiilor verşi nepoluante.

Companii precum ExxonMobil, BP și Royal Dutch Shell și-au văzut prețurile acțiunilor în scădere în ultimii cinci ani – în special la începutul pandemiei de Covid-19, care a paralizat cererea de petrol și a dus la pierderi uriașe chiar și pentru cel mai mare petrol și gaz. companiilor.

ExxonMobil, cel mai mare producător de petrol și gaze din SUA, a pierdut 20 de miliarde de dolari anul trecut. Compania are în continuare o valoare de piață de 275 de miliarde de dolari, dar pe măsură ce țări precum SUA își schimbă politicile energetice pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice, iar industria auto se îndreaptă către un viitor electric, investitorii eu din ce în ce mai multe îndoieli cu privire la viitorul stocurilor de petrol.

Summitul climatic a stabilit unele planuri pentru reducerea poluării

În urmă cu câteva săptămâni în Scoția a fost organizat un summit climatic. Zeci de țări au participat la întrunirea care a stabilit unele planuri pentru reducerea poluării. Toate țările şi-au luat angajamentul de a dezvolta industrii nepoluante şi să renunțe la folosirea cărbunelui. Totuși, ca un fapt divers s-a constatat că la întâlnire au participat sute de reprezentanţi care au legături cu firmele petroliere.

Participanții conduși de Global Witness au evaluat lista de participanți publicată de ONU la începutul acestei întâlniri. Ei au descoperit că 503 persoane cu legături cu interesele legate de combustibilii fosili au fost acreditate pentru summitul climatic. Se spune că acești delegați fac lobby pentru industriile de petrol și gaze, iar militanții spun că ar trebui interziși.

Bill Gates, o persoană controversată mai ales datorită declarațiilor făcute în pandemia COVID-19

Bill Gates este văzut, de o parte a populație, ca fiind o persoană controversată mai ales în contextul în care, de la începutul pandemiei a făcut o serie de declarații. Poate cea mai interesantă declarație a fost făcută de fondatorul Microsoft atunci când a declarat că următoarea pandemie va fi mult mai mortală decât cea care există în aceste momente în lume.

O altă declarație făcută de omul de afaceri a fost în contextul în care acesta a anunțat că pandemia de COVID-19 este pe sfârșite și că totul se va transforma într-o gripă sezonieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *