Prima pagină » Actualitate » Bill Gates prevede o pandemie mult mai gravă decât cea generată de COVID-19! Iată avertismentul dat de fondatotul Microsoft

Bill Gates prevede o pandemie mult mai gravă decât cea generată de COVID-19! Iată avertismentul dat de fondatotul Microsoft

08 nov. 2021, 08:22,
Bianca Rebegea, în Actualitate

Fondatorul Microsoft spune că bugetele de cercetare și dezvoltare ar trebui să se concentreze pe punctele slabe expuse de răspândirea rapidă a Covid. Este necesar un efort global de cercetare în valoare de zeci de miliarde de dolari pentru a se asigura că lumea este mai bine pregătită pentru următoarea pandemie, care ar putea fi mult mai rea decât Covid, a spus Bill Gates .

Fondatorul Microsoft a spus că numărul de decese „complet îngrozitor” și daunele economice cauzate de coronavirus ar trebui să conducă finanțarea proiectelor care vizează îmbunătățirea vaccinurilor, tratamentelor și testelor de diagnosticare care vor fi necesare pentru a limita mai eficient următoarea pandemie.

Bill Gates susține că viitoarea pandemia va fi mult mai gravă decât cea de COVID-19

Este necesar un efort global pentru a atenua efectele dezastruoase a viitoarei pandemii care ar putea fi mai gravă decât cea de COVID-19, susţine Bill Gates. Într-un interviu cu fostul secretar al Sănătății din Marea Britanie, Jeremy Hunt, pentru thinktank-ul Policy Exchange, Gates a spus că bugetele de cercetare și dezvoltare ar trebui să se concentreze pe punctele slabe expuse de răspândirea rapidă a Covid-ului în întreaga lume.

„Știi, nu am avut vaccinuri care să blocheze transmiterea. Avem vaccinuri care vă ajută să vă mențineți sănătatea, dar au redus doar puțin transmiterea”, a spus el. „Avem nevoie de un nou mod de a face vaccinuri.”

Vaccinurile Covid blochează parțial transmiterea virusului, dar sunt mai eficiente în prevenirea bolilor severe. Grupul de experți în eficacitatea vaccinurilor care se află în comitetul guvernamental Sage estimează că protecția împotriva infecției este de 65% după două injecții de AstraZeneca și de 75% după două doze de Pfizer, ambele oferind aproximativ 95% protecție împotriva spitalizării. Totuși, imunitatea scade în timp.

Fondatorul Microsoft deplânge lipsa de medicamente eficiente pentru COVID-19

Fondatorul Microsoft a continuat deplângând lipsa de tratamente eficiente pentru Covid, adăugând că, deși steroidul dexametazonă și noul medicament antiviral molnupiravir ar putea ajuta, impactul terapeutic a fost „mult mai puțin decât ar fi trebuit să fie cazul”. El a criticat în continuare eșecul de a pune în funcțiune testele de diagnostic până la punctul în care ar putea menține în mod dramatic ratele de deces.

Gates, care a avertizat într-o discuție cu Ted din 2014 că lumea nu este pregătită pentru următoarea pandemie, a spus că speră să scrie o carte peste cinci ani despre modul în care lumea este acum pregătită pentru eventualitate.
„Va fi nevoie de zeci de miliarde în cercetare și dezvoltare”, a spus el, „și probabil aproximativ un miliard pe an pentru un grup de lucru pentru pandemie la nivelul OMS [Organizația Mondială a Sănătății]”.

Grupul de lucru al OMS va efectua supravegherea pandemiei și va organiza ceea ce Gates a numit „jocuri cu germenii” în care țările practică răspunsuri la evenimente care ar putea declanșa următoarea criză, cum ar fi un bioterorist care declanșează variola în 10 aeroporturi.

Ce spune Bill Gates despre conspirațiile la adresa sa

Incă de la inceputul pandemiei de COVID-19, Bill Gates a fost o voce puternică in spatiul public. Declarațiile acestuia, cele mai multe despre vaccinare, au stârnit numeroase controverse. Multe persoane l-au acuzat că ar face parte din oculta mondială si că are alte interese decât lasă să se vadă. Totuși, fondatorul Microsoft a răspuns tuturor conspirațiilor la adresa sa:

Bill Gates a declarat că milioanele de postări online și de „teorii nebunești ale conspirației” cu privire la el sau la expertul american în boli infecțioase Anthony Fauci că au luat naștere, probabil, din cauza combinației a doi factori: evoluția unei pandemii înspăimântătoare și ascensiunea rețelelor de socializare.

„Nimeni nu ar fi prezis că eu și dr. Fauci am fi atât de proeminenți în aceste teorii cu adevărat malefice”, a spus Gates.

Miliardarul american consideră că este doar o chestiune de timp până când omenirea se va confrunta cu o nouă amenițare. Acesta se referă la apariția unor noi microbi cel puţin la fel de periculoşi precum coronavirusul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *