Prima pagină » International » Bill Gates, despre vaccinurile anti-COVID-19: „Toate se vor dovedi foarte eficiente și sigure”

Bill Gates, despre vaccinurile anti-COVID-19: „Toate se vor dovedi foarte eficiente și sigure”

22 nov. 2020, 23:16,
Bianca Rebegea în International

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, crede că „aproape toate” vaccinurile COVID-19 vor funcționa și își vor face efectul cu adevărat, a spus el într-un interviu acordat lui Fareed Zakaria la CNN.

Deja, vaccinurile de la Pfizer și Moderna s-au dovedit a fi eficiente, conform primelor date ale companiilor, iar Gates a spus că se așteaptă ca vaccinurile de la AstraZeneca, Johnson & Johnson și Novavax să aibă succes similar în curând.

„Sunt optimist că până în februarie este foarte probabil că toate se vor dovedi foarte eficiente și sigure”, a spus el.

Bill Gates, despre cazurile de COVID-19 din iarna care se apropie

Fondatorul Microsoft a vorbit vineri la CNN, cu o zi înainte ca mai mult de 177.000 de persoane să fie testate pozitiv cu noul coronavirus și aproximativ 1.400 de persoane au murit, potrivit Universității Johns Hopkins.
SUA a înregistrat o creștere uriașă a cazurilor în ultimele câteva săptămâni, iar Gates a spus că se așteaptă ca numărul infecțiilor zilnice să continue pe un trend ascendent. El a spus că peste 2.000 de oameni ar putea muri zilnic pe timpul iernii.

„Urcăm încă (în cazuri) și se așteaptă ca această urcare să continue literalmente până în februarie. Și acolo veți avea probabil peste 2.000 de decese pe zi în această perioadă de iarnă”, a spus el.

El a recomandat ca americanii să poarte măști și să fie deștepți în privința practicilor de sănătate publică.

„În mod ideal, oamenii ar spune„ OK, deoarece instrumentele medicale vin, putem dubla comportamentul bun ”, a spus el.

„Știi, încearcă să ai grijă de familia ta, pentru că vei reuși să o vezi până în primăvară, când vaccinul va începe cu adevărat să reducă numărul. Și, desigur, schimbarea vremii ne va ajuta și pe noi. „

Convingerea oamenilor să se vaccineze, o reală provocare

Obținerea unui vaccin funcțional pentru oameni și convingerea majorității oamenilor pentru a se vaccina vor constitui, de asemenea, niște provocări. Piesa logistică este „puțin confuză” în SUA, spune el, dar este „plin de speranță” că aceste probleme vor fi soluționate.

„Vrei să te asiguri că nu pierzi nimic din acest vaccin, dar într-un mod ușor imperfect, cred că logistica se va rezolva”, a spus el.

„Cred că vor fi destui oameni care se vor vaccina, fiindcă vor vedea și mai multe dovezi ale siguranței și că, în timp, vom ajunge la acel nivel de 70% plus de care avem nevoie pentru a opri răspândirea bolii. „

Ziua Recunoștinței, o sărbătoare în condiții de pandemie

Vacanța de Ziua Recunoștinței a lui Gates va avea mai puțini membri ai familiei decât într-un an normal.

„Nu este un moment în care oamenii să se poată bucura de Ziua Recunoștinței chiar așa cum ar dori”, a spus el. „Voi avea o conexiune video cu mulți dintre membrii familiei de Ziua Recunoștinței, dar să nu fiu cu ei ca să avem curcan împreună”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *