Prima pagină » Coronavirus » Bill Gates, critic în legătură cu testarea COVID-19: „Durează prea mult până primești rezultatele!“
Bill Gates, critic în legătură cu testarea COVID-19: „Durează prea mult până primești rezultatele!“

Bill Gates, critic în legătură cu testarea COVID-19: „Durează prea mult până primești rezultatele!“

30 iul. 2020, 12:47,
Cristian Zavastin, în Coronavirus

Fostul cofondator Microsoft, Bill Gates, este critic în legătură cu testarea COVID-19, acuzând faptul că în Statele Unite ale durează prea mult până primești rezultatele testării, potrivit CNBC.

„Nu ar trebui să plătești pe cineva pentru a obține un test care durează mai mult de 48 de ore”, a declarat miliardarul pentru CNBC.

În general, timpul de anunțare a rezultatelor testelor COVID-19 a fost de câteva zile sau chiar o săptămână, potrivit unor companii de diagnosticare în laborator din SUA. Chiar și pentru pacienții cu prioritate, inclusiv pacienții din spital și lucrătorii simptomatici din domeniul sănătății, timpul mediu pentru anunțarea rezultate a fost mai mare de două zile.

Bill Gates, critic în legătură cu testarea COVID-19: Rezultatele trebuie date în cel mult 24 de ore

Întârzierea a împiedicat eforturile țării de a stopa răspândirea virusului, indiferent de câte teste au fost efectuate, au avertizat mulți oficiali din domeniul sănătății.

„Trebuie acordată prioritate anumitor cazuri. Trebuie să vă asigurați că în cazul comunităților cu venituri mici, care prezintă cel mai mare risc, rezultate se anunță în termen de 24 de ore”, a spus Gates.

Cât de corecte sunt testele?

În ciuda faptului că administrația americană a crescut capacitatea de testare, nimeni nu știe cu adevărat cât de bine funcționează multe dintre aceste teste PCR.

Când noul virus a început să se răspândească, administrația americană s-a concentrat pe obținerea de rezultate la teste rapid, bazate în principal pe un număr mic de studii de laborator, care arată că ar putea detecta cu succes virusul.

Acest lucru este foarte diferit de studiile mari efectuate pe pacienți, care pot dura săptămâni sau luni, despre care specialiștii spun că sunt necesare pentru a fi sigur de exactitatea testării.

Problema testelor fals negative

În ultimele săptămâni, descoperirile preliminare au semnalat potențiale probleme cu unele teste COVID-19, inclusiv cu unul folosit zilnic la Casa Albă. Testele defectuoase ar putea lăsa multe mii de americani cu presupunerea incorectă că sunt fals negativi, contribuind la noi apariții ale bolii pe măsură ce comunitățile se redeschid.

„La început, administrația a fost sub presiunea obținerii unor teste „, a spus dr. Steven Woloshin, de la Dartmouth College, care a scris despre această problem în New England Journal of Medicine săptămâna trecută.

Administrația americană a cerut deja mai multor producători de teste să facă studii de acuratețe, deși nu a spus pentru câte dintre cele peste 110 teste de autorizate.

Mai mult, administrația americană a precizat că urmărește rapoartele privind problemele. Precizia a fost, de asemenea, o problemă cu testele de sânge care caută semne de infecții trecute.

Alexandru Rafila: „Calitatea testelor COVID-19 nu e la fel peste tot în țară!“

Profesorul Alexandru Rafila critică Guvernul liberal, acuzând modul în care guvernanții gestionează pandemia, una dintre ele fiind chiar lipsa uniformității testelor COVID-19.

„Această problemă a fost de la început. De la Comisia Științifică am trimis Ministerului Sănătății o propunere de instituire a unui sistem de control extern de calitate și de instruire, care să fie coordonat la nivelul centrelor universitare. Încă nu s-a materializat. Din ceea știu eu, în majoritate, testele sunt efectuate corespunzător, dar e suficient spațiu de îmbunătățire a calității testării”, a spus Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *