Prima pagină » Coronavirus » Bill Gates a prezis pandemia de COVID-19 acum cinci ani! Ce spune despre era post-coronavirus
Bill Gates a prezis pandemia de COVID-19 acum cinci ani! Ce spune despre era post-coronavirus

Bill Gates a prezis pandemia de COVID-19 acum cinci ani! Ce spune despre era post-coronavirus

04 ian. 2021, 12:45,
în Coronavirus

Bill Gates a prezis pandemia de COVID-19 acum cinci ani şi se pare că a avut dreptate. Toată lumea este afectată de această pandemie iar în Statele Unite situaţia este una foarte gravă, fiind una dintre ţările cele mai afectate. Iată ce spune miliardarul despre era post-coronavirus.

Viaţa post COVID nu va mai fi la fel”, sunt cuvintele de început ale lui Bill Gates. Considerat deja un profet, el a vorbit, de data aceasta, despre felul în care vieţile se vor schimba din cauza virusului apărut în piaţa din Wuhan, China. A făcut-o într-un podcast, alături de actriţă Rashida Jones, potrivit inc.com, citat de stirileprotv.ro. În joc a intrat şi renumitul epidemiolog american Anthony Fauci.

Bill Gates a prezis pandemia de COVID-19 acum cinci ani! Ce spune despre era post-coronavirus

În urmă cu cinci ani, Bill Gates intuia pandemia de coronavirus, cu care se confruntă acum întreaga lume, iar în Statele Unite situaţia este agravantă. Într-un podcast, alături de actriţa Rashida Jones şi epidemiologul american Anthony Fauci, aceştia au vorbit despre era post-coronavirus.

Într-o primă faza, Bill Gates spune că întâlnirile la distanţă vor deveni regulă.

”La fel cum după Al Doilea război Mondial femeile au intrat pe piaţa muncii şi multe dintre acestea şi-au păstrat slujbele, apare ideea de ”E nevoie să merg acolo fizic?”. „Putem să ne punem această întrebare”, spune Gates. „Ideea de a învăţa sau de a avea o programare la medic sau un apel la job, să zicem pentru vânzări, în care interacţiunea se face doar prin ecran, fie prin Zoom sau Microsoft Teams, se va schimba complet”, spune Gates.

De asemenea, el spune că softurile se vor îmbunătăţi substanţial. Gates prezice că instrumentele pentru convorbirile la distanţă se vor perfecţiona.

În privinţa muncii acesta spune că companiile pot roti angajaţii la birou.

„Cred că oamenii vor merge mai puţin la birou. Se va ajunge chiar la folosirea în comun a birourilor unei companii în care are angajaţii vin în zile diferite la lucru”, este de părere Bill Gates.

Vom alege să trăim în locuri diferite: „În oraşele care au mare succes, ia Seattle şi San Francisco … chiar şi pentru o persoană cu salariu mare, care acum cheltuie o sumă importantă de bani pentru chirie, în lipsa nevoii de a merge zilnic la birou, oamenii nu vor mai vrea să plătească sume mari de bani pentru a locui în centrul oraşului şi se vor retrage în locuinţe mai mari în suburbii, în locuri mai puţin aglomerate”, a mai prezis Gates.

Vei socializa mai puţin la locul de muncă şi mai mult în comunitatea ta: „Contactele sociale la muncă vor scădea în intensitate şi vom interacţiona de acasă, după serviciu, să spunem seara, cu prietenii, pentru că exista tendinţa aceea de socializare după ce facem o serie de lucruri la distanţă în timpul zilei, energiile vor fi canalizate în această direcţie, cu o schimbare a echilibrului”, continua Bill Gates.

Următoarea pandemie va fi mai uşor de combătut

Lucrurile nu vor reveni total la normal mult timp de acum încolo.

„Există un scenariu în care numărul îmbolnăvirilor va fi minim în SUA, dar va rămâne ridicat în restul lumi. Cei mai mulţi dintre oamenii vor fi sceptici în comportament, mai ales dacă au alături persoane cu grad mare de risc la îmbolnăvire, precum bătrânii. Revenim la normalitate nu când SUA va deţine controlul asupra pandemiei, ci şi restul lumii”, au precizat Gates şi Fauci.

În situaţia în care ne vom confrunta în viitor cu altă pandemie, miliardarul spune că următoarea pandemie va fi mai uşor de combătut.

„Ne-am antrenat şi asta este motivul pentru care următoarea pandemiei va avea un efect mai puţin distructiv. Scenariile de luptă împotriva virusului au fost perfecţionate şi majoritatea ţărilor vor reacţiona precum Coreea de Sud şi Australia, care au testat foarte rapid populaţia şi i-au băgat în carantină pe cei infectaţi. Nu vom mai fi aşa de naivi”, a mai spus Bill Gates.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *