Prima pagină » Cancan ultimă oră » Bilete pentru zboruri spațiale turistice! Când se vor putea cumpăra si cât va costa o astfel de experiență
Bilete pentru zboruri spațiale turistice! Când se vor putea cumpăra si cât va costa o astfel de experiență

Bilete pentru zboruri spațiale turistice! Când se vor putea cumpăra si cât va costa o astfel de experiență

24 oct. 2024, 19:00,
în Cancan ultimă oră

Un start-up chinez va vinde bilete pentru zboruri spaţiale turistice care vor avea loc în 2027. Zborurile se vor efectua prin intermediul unor rachete ce vor fi capabile sa transporte personal turistic.

Deep Blue Aerospace este o întreprindere privată de lansare în spațiu fondată în noiembrie 2016 de Huo Liang. Compania este situată în provincia Jiangsu, pe coasta de est a Chinei. Este o întreprindere aerospațială comercială de înaltă tehnologie care dezvoltă și produce singură rachete recuperabile reutilizabile și oferă servicii de lansare pe piață.

Costul zborului spațial

Start-upul chinez Deep Blue Aerospace a anunţat miercuri că va pune în vânzare primele două bilete pentru locuri la bordul unei rachete care va transporta pasageri în spaţiu în 2027, o experienţă care va costa 1,5 milioane de yuani (211.000 de dolari) sau echivalentul a puțin peste 970.000 lei, informează Reuters.

Deep Blue Aerospace pune în vânzare biletele joi, la ora locală 18:00 (10:00 GMT) şi plănuieşte să scoată la vânzare şi alte bilete luna viitoare. Pasagerii vor experimenta un zbor suborbital, ceea ce înseamnă că racheta va ajunge în spaţiu, dar nu va intra pe orbita Pământului.

Industria zborurilor comerciale în spaţiu cu pasageri este abia la început, în contextul în care anumite companii americane, precum Blue Origin şi SpaceX, sunt primele care au oferit un astfel de serviciu, transmite Agerpres.

Rachete reutilizabile pentru reducerea costurilor de lansare

Deep Blue Aerospace a spus că rachetele reutilizabile sunt cruciale pentru reducerea costurilor de lansare, care împiedică comercializarea la scară largă a turismului spaţial.

Compania chineză a mai spus că plănuieşte să recupereze o rachetă purtătoare de pe orbită în primul trimestru al anului 2025. Şi alte companii chineze şi-au anunţat intenţia de a intra în sectorul turismului spaţial. În mai 2024, CAS Space, o companie sprijinită de statul chinez, a anunţat că va lansa zboruri dedicate turismului spaţial până în 2028.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 octombrie 2024
26 octombrie 2024