Prima pagină » Local » Bilanțul pelerinajului Sf. Cuvioase Parascheva din Iași. Peste 350.000 de persoane s-au bucurat de slujbele religioase și celelalte evenimente desfășurate în spațiul public

Bilanțul pelerinajului Sf. Cuvioase Parascheva din Iași. Peste 350.000 de persoane s-au bucurat de slujbele religioase și celelalte evenimente desfășurate în spațiul public

15 oct. 2024, 12:48,
în Local
Bilanțul pelerinajului Sf. Cuvioase Parascheva din Iași. Peste 350.000 de persoane s-au bucurat de slujbele religioase și celelalte evenimente desfășurate în spațiul public

Manifestările religioase organizate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva 2024 a adus la Iași și anul acesta, un număr foarte mare de pelerini.
Deși participarea a fost numeroasă, nu au fost înregistrate incidente majore.

Prin efortul depus de personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în sistem integrat, conform competențelor, coordonat de Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, au fost asigurate, în perioada 08-15 octombrie 2024, condițiile de siguranță pentru ca peste 350.000 de persoane să se bucure de slujbele religioase și celelalte evenimente desfășurate în spațiul public, prilejuite de Hramul „Sfintei Cuvioase Parascheva”.

În cele 7 zile de manifestări, peste 260.000 de persoane au participat la pelerinajul la Racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și peste 90.000 de persoane au fost prezente la celelalte evenimente organizate la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, slujbele religioase, procesiunea Calea Sfinților și Sfânta Liturghie Arhierească.

Bilanțul pelerinajului Sf. Cuvioase Parascheva din Iași

Personalul structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ale Poliției Locale Iași implicate au acționat proactiv, cu accent pe prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurării protecției tuturor participanților, astfel încât aceștia să beneficieze de toate condițiile pentru care au venit la pelerinaj.

Situațiile care au necesitat aplicarea măsurilor contravenționale au fost înregistrate în special în afara sau în apropierea zonelor de afluire, drept pentru au fost aplicate 203 de sancțiuni contravenționale în valoare de 49.920 lei.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim ajutor aflate la postul medical avansat deservit de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași și de cel al UPU-SMURD Iași au acordat sprijin participanților în 606 situații cu afecțiuni medicale diverse (ex. bradicardie, HTA, tahicardie, epistaxis, infecție urinară, nevralgie, cefalee, stare febrilă, etilism acut, iritații, inflamații membre, ulcer trafic, astm bronșic, vertij, crize de lumbago, fractură membru superior).

În 38 de situații cu afecțiuni medicale diverse a fost nevoie de investigații medicale de specialitate, astfel că 38 de persoane au fost transportate la spital.

Informații suplimentare

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău a asigurat integrarea tuturor măsurilor de ordine și siguranță publică în municipiul Iași, la pelerinajul la Racla cu Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, cel mai mare pelerinaj ortodox din România, eveniment organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei in perioada 08-15 octombrie 2024.

Dispozitivul complex de siguranță constituit pentru această manifestare a fost compus din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Judeţean Iași și Poliția Locală Iași.

Totodată, în perioada 13-15 octombrie, în cadrul dispozitivului integrat, a fost angrenată și Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov.

Comentarii
  • Batalionul de Ciomageala si Gazare 10 August Srl

  • Felicitări tuturor jandarmilor, au conferit un climat sigur, de ordine și organizare, tot mai bun pe an ce trece. Adesea uităm că stau și ei în picioare ore întregi, pe orice vreme, zi și noapte.
    Nimeni nu garantează că lucrurile vor evolua pozitiv, ei fiind obligați să ne protejeze în orice situații negative ar putea apărea, ceea ce implică și riscul lor personal. Nimic nu ni se cuvine, totul se obține și cu efortul tăcut al acestor oameni.
    Salut inițiativa de fi pozați și prezentați astfel publicului, pentru ca rolul lor benefic să fie conștientizat și apreciat.
    P.S. Acest comentariu elogios este al unui cetățean nativ, care iubește Iașul oricum, dar îl și admiră când este un oraș sigur și ordonat.

  • tulica uite cum arata un general.

  • 1.Va inchinati la niste moaste, l-ati uitat pe Dumnezeu.

    2.Să venerezi , te închini la absolut altceva decît Dumnezeu este un obicei păgîn !

    3.Sfantul Petru si Andrei au cerut sa fie crucificati cu capul in jos, ca sa priveasca spre cer, acolo unde e Dumnezeu, tatal nostru, caruia doar lui ne rugam si doar lui ii e adresat semnul crucii, nimanui altcuiva, niciunui sfant sau sfinte.

  • Ma asteptam sa includeti si bilantul contabil dupa adunarea asta de pagani pupatori de morti.

  • Asa ceva costa. Biserica nu este o institutie privata. Nici Jandarmetia, Politia, Serviciul de ambulanta, etc. Deci, statul roman laic a suportat cheltuielile religioase. Adica noi, pulimea. Din banii nostri.
    Cel mai amuzant este ca pretul a fost platit si de catolici, evrei, protestanti, musulmani si atei, cu totii contribuabili la bugetul cheltuit.
    Hai sictir cu biserica voastra.

    • De fapt e un fel de iarmaroc inventat din cele mai vachi timpuri.Daca au fost +350k pelerini si au chetuit in medie 50 ron de caciula s-au adunat ceva bani si la bugetul local si prin buzunarele fara fund.

  • De fapt e un fel de iarmaroc inventat din cele mai vachi timpuri.Daca au fost +350k pelerini si au chetuit in medie 50 ron de caciula s-au adunat ceva bani si la bugetul local si prin buzunarele fara fund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024