Prima pagină » Actualitate » Bilanţul morţilor de la incendiul de la Spitalul din Constanța a ajuns la 10

Bilanţul morţilor de la incendiul de la Spitalul din Constanța a ajuns la 10

06 oct. 2021, 10:59,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Încă un pacient salvat din incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a decedat astăzi, 6 octombrie 2021. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 50 de ani, fost cadru militar, care era internat într-o secție de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Reamintim faptul că în cursul zilei de ieri, 5 octombrie 2021, alți doi pacienți care transferați la o altă unitate medicală au murit, potrivit Antena3.

7 pacienți au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Vineri, 1 octombrie 2021, nu mai puțin de șapte pacienți au murit arși de vii în incendiul puternic care a izbucnit la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde erau internate 10 persoane. Inițial, Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat 9 victime, bilanțul fiind mai apoi revizuit după mai bine de două ore și jumătate.

La fața locului au intervenit peste 40 de ambulanțe cu zeci de pompieri pentru evacua cei peste 100 de pacienți din unitatea medicală, aproximativ toți infectați cu noul coronavirus. Supraviețuitorii au fost transferați la mai multe unități spitalicești din județ. Presa locală a difuzat imagini dramatice cu pacienți scoși de pompieri pe geam.

De menționat faptul că spitalul nu avea autorizație de securitate la incendiu, document pe care ar fi trebuit să îl aibă din anul 2007, când au fost făcute anumite lucrări și nici măcar nu a solicitat un astfel de aviz.

Nereguli tehnice și organizatorice, găsite la unitatea medicală din Constanța

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Mihail Amarandei, a afirmat, vineri, 1 octombrie 2021, faptul că pentru stabilirea incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța vor fi verificate toate aspectele. Mai mult decât atât, oficialul a transmis că în urma ultimului control au fost descoperite nereguli, atât aspecte tehnice, cât şi organizatorice. De asemenea, Amarandei a mai spus că la incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase au fost alocate toate forţele de intervenţie din municipiul Constanţa și nu numai.

”La ora 9,48 am fost anunţaţi prin 112 de producerea unui incendiu la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Au fost alertate toate forţele de intervenţie din municipiul Constanţa, la ora 9.53 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, la 9.56 am avut primele date preliminare de la locul intervenţiei. Cele nouă victime au fost identificate la nivelul secţiei de Terapie Intensivă, la momentul producerii incendiului fiind zece persoane internate în acea secţie. (…) Pentru stabilirea cauzei incendiului vom cerceta toate aspectele, vrem să vedem cu exactitate care au fost cauzele care au dus la producerea acestui incendiu. În februarie s-a efectuat un control la toate unităţile medicale, în special la cele care asigurau suport COVID. Au fost constatate disfuncţionalităţi, nereguli, au fost aplicate şi sancţiuni”, a afirmat Amarandei.

De asemenea, managerul Spitalului de Constanța, a avut o intervenție, unde a abordat o atitudine nepotrivită având în vedere situaţia de fapt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *