Prima pagină » Actualitate » Bilanţul cazurilor de variola maimuţei creşte, în România. Un alt bărbat de 33 ani, diagnosticat cu acest virus

Bilanţul cazurilor de variola maimuţei creşte, în România. Un alt bărbat de 33 ani, diagnosticat cu acest virus

05 aug. 2022, 09:56,
în Actualitate

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a anunţat faptul că bilanţul cazurilor de variola maimuţei a crescut. Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Craiova, a fost diagnosticat cu acest virus.

Individul s-a prezentat la o unitate medicală cu leziuni specifice acestei boli.

Bilanţul cazurilor de variola maimuţei a ajuns la 22

Din nefericire, până în prezent au fost diagnosticat cu variola maimuţei nu mai puţin de 22 de bărbaţi. Ultimul caz, un cetăţean român întors recent din Germania, şofer la o firmă de transport, s-a testat cu o zi înainte de a veni în ţară. Confirmarea diagnosticului i-a fost transmisă prin e-mail.

Acesta s-a prezentat la Spitalul de Urgenţă din Craiova, de unde a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş. În prezent se află în izolare.

Bărbatul a menţionat că a venit în România pe data de 3 august şi a intrat în contact doar cu mama sa. Boala a debutat pe data de 1 august, iar pe data de 2 august i-a fost făcut testul în Germania. După două zile, pe data de 4 august, când deja venise în țară, i-a venit mail-ul din Germania că este pozitiv.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a craioveanului aceasta este una generală bună.

Surse din cadrul DSP Dolj au precizat că medicii craioveni i-au prelevat probe pacientului, iar în funcţie de rezultat şi de evoluţia bolii vor hotărî dacă rămâne internat sau va fi izolat la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *