Prima pagină » International » Bilanţul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 100 în Franţa
Bilanţul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 100 în Franţa

Bilanţul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la 100 în Franţa

01 mart. 2020, 10:30,
în International

O sută de persoane au fost confirmate de infecţie cu noul tip de coronavirus în Franţa. Dintre acestea, 86 sunt în prezent spitalizate, a transmis, sâmbătă seară, 29 februarie, Jerome Salomon, directorul Direcţiei Generale pentru Sănătate (DGS) din această ţară, citat de AFP.

Două persoane au decedat, iar alţi 12 s-au vindecat, a menţionat într-o conferinţă de presă, organizată la Paris, acest oficial francez, numărul doi în ierarhia Ministerului Sănătăţii, potrivit căruia nouă dintre persoanele spitalizate se află în stare gravă.

Experţii francezi au observat o regrupare semnificativă a cazurilor noi, fiind 36 în total, cu 18 mai multe decât cele confirmate vineri, în Oise, un departament din nordul Franţei, deosebit de afectat de noul tip de coronavirus, a ţinut să adauge Jerome Salomon.

„O anchetă în curs de desfăşurare” a permis aflarea faptului că „două persoane s-au îmbolnăvit destul de timpuriu, la începutul lunii februarie, expuse fără îndoială în urma contactului cu un fost bolnav, care rămâne să fie identificat şi care va fi considerat pacientul-zero”, a precizat expertul francez.

„Una dintre acele persoane are contacte regulate cu o prietenă care lucrează la o bază aeriană din Creil”, oraş din departamentul Oise, a adăugat Jerome Salomon.

În aceeaşi zi, în cursul după-amiezii, ministrul Sănătăţii, Olivier Veran, transmitea un bilanţ de 73 de cazuri confirmate.

Franţa a anunţat sâmbătă anularea tuturor adunărilor publice din spaţii închise la care sunt prezente mai mult de cinci mii de persoane, încercând să limiteze astfel propagarea coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *