Prima pagină » Coronavirus » Bilanț tragic al pandemiei de coronavirus în SUA
Bilanț tragic al pandemiei de coronavirus în SUA

Bilanț tragic al pandemiei de coronavirus în SUA

18 iul. 2020, 10:40,
în Coronavirus

Statele Unite au înregistrat, pentru a treia zi consecutiv, un record de număr de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, potrivit datelor raportate vineri la orele 20.30 (sâmbătă, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins, citată de AFP.

Cele 77.638 de noi contaminări recenzate într-o zi ridică la circa 3,64 de milioane numărul cazurilor pozitive în ţară de la începutul pandemiei. Pe de altă parte, COVID-19 a făcut 927 de noi victime în 24 de ore, pentru un total de 139.128 de morţi, potrivit universităţii cu sediul la Baltimore (Maryland, est).

Statele Unite cunosc de mai multe săptămâni o explozie a numărului de infecţii în sudul şi vestul ţării, de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută. În California, autorităţile sanitare ale districtului Los Angeles au raportat peste 4.500 de noi cazuri într-o zi, joi, un record.

„În această săptămână, am intrat într-o etapă foarte îngrijorătoare”, a declarat într-un comunicat Barbara Ferrer, responsabilă a serviciilor districtuale de sănătate publică.

„Fără acţiuni drastice asumate de fiecare, nu vom putea frâna din nou răspândirea” coronavirusului, a adăugat ea. În Texas şi Arizona, autorităţile locale au comandat camioane frigorifice pentru a creşte capacitatea de primire a morgilor.

S-au descoperit șase tipuri de COVID-19. Află care sunt simptomele pentru fiecare

S-au descoperit șase tipuri de COVID-19. Află care sunt simptomele pentru fiecare. Specialiștii din Marea Britanie arată că există șase tipuri ale coronavirusului, după ce au verificat informațiile pe care o aplicație de urmărire a simptomelor le-a oferit. Astfel, s-a ajuns la concluzia că temutul virus COVID-19 prezintă șase forme, cu simptome specifice fiecăruia.

Cele șase tipuri se află în strânsă relație cu niveluri de gravitate ale infecției

Un grup de oameni de la King`s College din Londra a descoperit că cele șase tipuri se află în strânsă relație cu niveluri de gravitate ale infecției, dar se ia în calcul și posibilitatea ca unui pacient să îi fie necesare oxigenul sau ventilatorul, în cazul spitalizării. În urma studului, s-ar putea prevedea care sunt pacienții infectați cu noul coronavirus cei mai expuși riscului.

”Dacă poţi prezice cine sunt aceşti oameni în Ziua 5, ai timp să le oferi sprijin şi intervenţii timpurii, precum monitorizarea oxigenului şi a nivelului de zahăr din sânge şi să te asiguri că ei sunt hidrataţi corespunzător”, a declarat medicul Claire Steves, unul dintre coordonatorii studiului.

Care sunt cele șase tipuri de COVID-19. S-au descoperit șase tipuri de COVID-19. Află care sunt simptomele pentru fiecare

Pe lângă tuse și pierderea mirosului, stabilite ca fiind principalele simptome ale infecției cu noul coronavirus, s-au găsit și alte simptome, cum ar fi: durere de cap, dureri musculare, oboseală, diaree, stare de confuzie, pierderea apetitului şi respiraţie dificilă.
A se menționa că acest studiu nu este confirmat de oamenii de știință independenți.

Cele șase tipuri de COVID-19 sunt următoarele:

1. Apare ca o gripă, care nu este însoțită de febră și care prezintă durere de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, gât inflamat, durere pectorală, lipsa febrei.

2. Își poate face prezența ca o gripă, dar care de această dată este însoțită de febră și cuprinde: durere de cap, pierderea mirosului, tuse, gât inflamat, răguşeală, febră, pierderea apetitului.

3. Cel de-al treilea tip se referă la probleme gastrointestinale: durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, diaree, gât inflamat, durere pectorală, fără tuse.

4. Tipul patru este caracterizat ca fiind nivelul unu grav, marcat de oboseală, de regulă. Apoi apare însoțit de durere de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală, durere pectorală, oboseală.

5. Nivelul doi grav este al cincilea caz și este reprezentat de stare de confuzie, pe lângă durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răguşeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare.

6. Nivelul trei grav, și ultimul tip de COVID-19 este unul abdominal și respirator. Cuprinde durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răguşeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare, respiraţie dificilă, diaree, durere abdominală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`