Bijuteriile pe 4 roți ”uitate” în Iași, după războiul din Ucraina. Aeroportul, expoziție în aer liber. Un Rolls Royce Wraith este vedetă (FOTO)

12 mart. 2022, 02:00
Dragos Savin, în Titlurile zilei

Mașini de sute de mii de euro au ajuns pe străzile Iașului odată cu izbucnirea războiului din Ucraina. Bijuteriile pe 4 roți au fost lăsate în mai multe zone din oraș și în parcarea Aeroportului. Printre acestea se numără și un Rolls Royce Wraith

Bijuteriile pe 4 roți au împânzit Iașul odată cu izbucnirea conflictului militar din Ucraina. Zeci sau chiar sute de autoturisme au fost lăsate de ucraineni și de moldoveni la Iași, asta după ce proprietarii au decis să părărească România pe cale aeriană. Vineri, 11 martie 2022, la Aeroportul Iași erau multe autoturisme înmatriculate în Republica Moldova sau în Ucraina. Un angajat al Aeroportului Iași a spus că unele mașini sunt lăsate de mai bine de o săptămână în parcare.

”Sunt autoturisme de Moldova sau Ucraina lăsate de vreo săptămână…Au plecat de pe Aeroport în diferite țări. Unele sunt abandonate, cum ar veni. Unii dintre ucraineni au și scris și au lăsat în geam bilete cu «refugiat». Oricum, au fost mulți ucraineni care au venit cu mașini înmatriculate în Republica Moldova”, a spus un angajat al Aeroportului Iași.

Bijuteriile pe 4 roți, aliniate în parcarea Aeroportului Iași

În parcarea Aeroportului Iași ies în evidență câteva autoturisme de lux înmatriculate în Republica Moldova sau în Ucraina. Una dintre mașinile care se aflau vineri în parcarea aeroportului era un Rolls Royce Wraith, un bolid ce poate valora chiar și 300.000 de euro. Pe lângă acesta, erau răsfirate câteva Lexus, Toyota sau Mercedes. Ce se va întâmpla cu aceste autoturisme dacă vor fi ”uitate” acolo de către proprietari? Greu de spus. Directorul Aeroportului Internațional Iași a menționat că va cere sprijinul Primăriei pentru rezolvarea situației.

”O să avem o discuție cu Primăria să vină să le ridice, pentru a elibera parcarea”, a mai spus Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Totuși, municipalitatea arată că procedura este mult mai complicată și că cel mai probabil aerogara va trebui să găsească o altă soluție.

”Mașinile abandonate au alt statut. Este o procedură întreagă de notificare, după care, printr-o hotărâre de Consiliu Local, intră în patrimoniul Primăriei. Ar trebui să le scoată pe domeniul public mai întâi. Noi nu putem intra pe proprietatea lor”, a spus Laurențiu Ivan, directorul Servicii Publice SA Iași.

Bogații din Ucraina au venit spre Iași

O parte dintre refugiații ucraineni ajunși la Iași defilează pe străzi cu bolizi de sute de mii de euro. Războiul din Ucraina a făcut ca cei cu dare de mână să părăsească, cât de repede au putut, țara atacată de ruși. Dacă cei cu venituri modeste au ajuns în România cu trenul sau cu autocarul, bogații Ucrainei au trecut granița la volanul unor bolizi ce pot ajunge chiar și la 200.000 de euro bucata. Cum cei care își permit asemenea mașini au și conturile pline, au ales să se cazeze la cele mai luxoase hoteluri din Iași. La sfârșitul lunii trecute, la Hotel ”Internațional” erau parcate mașini ale ucreinenilor, ce treceau de valoarea de 1.000.000 de euro. La Hotel ”Unirea” și ”Traian” parcările erau pline de autoturisme de lux. La fel era și parcarea Hotelului ”Pleiada”.

O parte dintre bogații ucraineni refugiați la Iași condus mașini chiar și de 200.000 de euro

Mașinile de teren cu sute de cai putere par să fie preferate de bogații ucraineni. De exemplu, doar în parcările hotelurilor din centru erau 3 autoturisme Toyota Land Cruiser-model 2022, autoturisme ce costă chiar mai mult de 150.000 de euro. De asemenea, puteau fi observate autoturisme Range Rover, ce au prețuri care depășesc 100.000 de euro și autoturisme Porsche, la fel de scumpe. În orice caz, pe străzile Iașului sunt extrem de multe autoturisme înmatriculate în Ucraina.

O parte dintre cei ce le dețin sunt în trecere prin Iași, însă ceilalți sunt doar în tranzit, dorind să ajungă în țări precum Italia, Franța sau Germania. În orice caz, și în următoarea perioadă, la Iași, bijuteriile pe patru roți vor exista pe străzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *