Prima pagină » National » Bijuterii din aur furate de la un pacient decedat, la un spital din Constanța. Pe cine acuză rudele
Bijuterii din aur furate de la un pacient decedat, la un spital din Constanța. Pe cine acuză rudele

Bijuterii din aur furate de la un pacient decedat, la un spital din Constanța. Pe cine acuză rudele

18 feb. 2022, 16:02,
în National

Rudele unui bărbat decedat la Spitalul Judeţean Constanța acuză personalul instituţiei că i-ar fi furat bijuteriile din aur pe care acesta le-ar fi lăsat la garderobă înainte de internare. Aceştia susţin că ar fi fost înlocuite cu altele false.

Ginerele pacientului decedat spune că plicul în care fuseseră depozitate bijuteriile reale era rupt, iar obiectele din interior erau total diferite. Omul a depus o plângere atât la Poliţie, cât şi la conducerea unităţii medicale.

Bijuterii din aur furate de la un pacient decedat la un spital din Constanța

După ce a ieşit pozitiv la testul Covid-19, unui bărbat în vârstă de 69 de ani i s-a făcut rău şi a chemat ambulanţa, fiind transportat apoi la spital. La internare, omul şi-a lăsat toate bunurile la garderobă într-un plic sigilat.

Câteva zile mai târziu, bărbatul a decedat, iar familia a avut un şoc când a fost să ridice lucrurile lăsate în urmă de acesta. Ginerele bărbatului decedat a declarat că a fost tratat foarte urât: ”Doamna de acolo mi-a spus că cine mă pune să trimit cu bijuterii la spital”.

Rudele susţin că angajaţii spitalului i-au ameninţat că dacă nu acceptă bijuteriile false vor rămâne fără ele dar şi fără buletinul decedatului. Aceştia au semnat pentru bunuri şi au mers apoi la Poliţie, unde au făcut o plângere, urmând a fi deschis un dosar penal.

”Polițiștii Secției 3 au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că s-a prezentat la spital pentru a ridica bunurile tatălui său decedat, iar în momentul în care a ridicat acele bunuri a constantat că inelul și verigheta ar fi fost înlocuite cu alte bijuterii”, a declarat Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Conducerea Spitalului Judeţean Constanța a declanşat în cele din urmă, la insistenţele familiei, o anchetă internă.

Având în vedere că la garderobă nu există camere video, familia bărbatului decedat nu are prea multe speranţe că cel care a făcut o astfel de faptă va fi prins. Deşi nu este primul incident de acest fel, astfel de situaţii ar putea fi prevenite dacă s-ar lua măsurile necesare.

Fapte similare au fost săvârșite și în cadrul spitalului din Sibiu. Doi soți au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Sibiu în anul 2020, fiind infectaţi cu Covid-19. Din păcate, soţia bărbatului nu a făcut față bolii şi a decedat. După moartea acesteia, soţul lansează acuzaţii grele la adresa personalului medical din cadrul Spitalului Judeţean Sibiu. Bărbatul susţine că bijuteriile femeii nu i-au fost returnate.

Furt de bunuri la un spital din Iași

Un caz de infracțiune a avut loc de curând în cadrul unui spital din Iași, mai precis, sediul Serviciului de Anatomie Patologică și Prosectură din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași a fost jefuit. Au fost luate mai multe bunuri, printre care se numără și 6 laptop-uri, iar un tonomat de cafea a fost distrus.

Făptașul, Florică Vezeteu, a fost identificat cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale instituției medicale. Anchetatorii spun că ieşeanul, care a fost condamnat acum la 5 ani, 6 luni şi 91 de zile de închisoare, are mai multe asemenea fapte la activ. Anchetatorii l-au identificat pe făptaș cu ajutorul înregistrărilor de pe camerele de supraveghere ale instituției medicale. De altfel, ieșeanul a recunoscut comiterea faptelor.

Existența unui sistem de supraveghere ar fi fost folositoare și în cazul incidentului de la Constanța, acolo unde rudele unui bărbat decedat au acuzat personalul Spitalului Județean că ar fi înlocuit bijuteriile din aur ale acestuia, cu unele false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *