Biden și Netanyahu au discutat despre „posibilitatea unor pauze tactice”, spune Casa Albă

Biden și Netanyahu au discutat despre „posibilitatea unor pauze tactice”, spune Casa Albă

06 nov. 2023, 23:20,
BZI.ro, în International

Președintele american Joe Biden și prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu au discutat luni despre ostatici, ajutor umanitar și „posibilitatea unor pauze tactice” în apelul lor, a spus Casa Albă.

Biden „și-a reiterat sprijinul ferm pentru Israel și protecția cetățenilor israelieni de Hamas și de toate celelalte amenințări, subliniind totodată imperativul de a proteja civilii palestinieni și de a reduce daunele civile în cursul operațiunilor militare”, potrivit citirii Casei Albe.

Președintele „a discutat, de asemenea, despre situația din Cisiordania”

Președintele „a discutat, de asemenea, despre situația din Cisiordania și necesitatea de a trai la răspundere coloniștii extremiști pentru actele violente”.

Cei doi lideri au convenit să vorbească din nou în zilele următoare.

Numărul în creștere a morților în timpul campaniei de bombardare a Israelului din Gaza a atras condamnări internaționale. Luni, Ministerul Sănătăţii controlat de Hamas din enclava palestiniană a declarat că peste 10.000 de oameni au murit de când Israelul a lansat războiul împotriva Hamas.

Oficiul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a declarat că atacurile de săptămâna trecută asupra celei mai mari tabere de refugiați din Gaza „ar putea echivala cu crime de război”, având în vedere amploarea victimelor și distrugerilor.

Israelul a spus că vizează agenții Hamas din Gaza, adăugând că Hamas „își încorporează intenționat bunurile în zone civile” și folosește civilii ca scuturi umane, o apărare la care au ecou oficialii americani.

Statele Unite au susținut campania Israelului pe tot parcursul războiului, spunând că au dreptul să se apere. Acesta a respins o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU pentru pauze umanitare pentru a livra ajutor în Gaza pe 18 octombrie, dar Biden a spus săptămâna trecută că susține o pauză umanitară pentru a permite eliberarea mai multor ostatici ținuți în Gaza.

Armata israeliană spune că a distrus depozitul de arme Hezbollah din Liban

Armata israeliană a declarat luni că a distrus o instalație de depozitare a armelor Hezbollah și a lovit alte ținte în Liban, ca răspuns la tirurile de rachete.

Luni mai devreme, filiala din Liban a aripii militare a Hamas a revendicat meritul pentru trasarea a 16 rachete spre Israel, spunând că este o răzbunare pentru atacurile Israelului în Gaza.

Armata israeliană a spus că a răspuns cu foc de artilerie la originea a aproximativ 30 de lansări din Liban către nordul Israelului.

Forțele de Apărare Israelului au declarat că avioanele lor de luptă, cu sprijinul loviturilor de artilerie, au lovit „un număr de locuri care conțin active tehnologice aparținând Hezbollah, o unitate de depozitare a armelor, posturi de lansare și infrastructură teroristă”.

Vestea vine pe măsură ce situația de la granița dintre Israel și Liban a devenit mai activă în ultimele zile, forțele israeliene făcând schimb de foc cu Hezbollah și alte grupuri militante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *