Biden, informat de invazia terestră a Israelului în Fâșia Gaza. Casa albă nu intervine

Biden, informat de invazia terestră a Israelului în Fâșia Gaza. Casa albă nu intervine

27 oct. 2023, 22:40,
BZI.ro, în International

Casa Albă spune că nu ar fi potrivit să intervină după ce Forțele de Apărare Israelului au anunțat vineri că își extind operațiunile la sol.

„Desigur, am văzut cu siguranță Israelul întreprinzând operațiuni variate pe teren în ultimele două zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby. „Dar din nou, nu ne vom obișnui să vorbim de pe margine aici despre ceea ce încearcă ei să facă pe teren.”

Kirby a spus că nu va aborda ceea ce face Israelul pe teren, cum o face sau progresul pe care îl face.

SUA vor continua să ofere asistență militară Israelului

El a spus că SUA vor continua să ofere asistență militară Israelului.

„Vom continua să le susținem dorința de a avea capacități… și muniție și acest proces continuă”, a spus Kirby.

El a spus că președintele Joe Biden încă lucrează pentru a se asigura că ajutorul umanitar intră în Gaza și civilii care doresc să plece pot să o facă. Kirby a adăugat că alte 10 camioane de ajutor umanitar au intrat în Gaza, ridicând numărul total de la începutul conflictului la 84.

SUA în „conversații” cu Israelul despre o pauză umanitară pentru a permite eliberarea ostaticilor

SUA au purtat „conversații active” cu Israelul despre o pauză umanitară pentru a permite eliberarea ostaticilor din Gaza, a spus Casa Albă.

„Credem cu desăvârșire că, dacă poate fi efectuată o pauză pentru a permite… eliberarea ostaticilor, atunci acesta este ceva pe care îl susținem în mod absolut și credem că Israelul ar trebui să o susțină”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate.
„Am purtat conversații active cu ei despre asta”, a spus Kirby.

El a spus că SUA vor „continua să facă presiuni cu partenerii noștri din regiune” pentru a vedea ostaticii eliberați.

„Dacă aceasta necesită o pauză temporară localizată pentru a face acest lucru, atunci suntem absolut de acord cu asta. Suntem în sprijinul oricărui efort poate fi depus pentru a-i duce acasă în siguranță la familiile lor”, a spus Kirby.

Ce spune Israelul

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului, contraamiralul Daniel Hagari le-a spus vineri reporterilor să ignore zvonurile despre un posibil acord de eliberare a ostaticilor ținuți în Gaza.

Oficialul a spus că IDF „va ajunge și va prezenta orice informație credibilă” despre ostatici familiilor mai întâi atunci când va fi confirmată, iar apoi vor anunța publicul.

„Până atunci, nu vă predați manipulărilor de teroare psihologică ale Hamas”, a spus Hagari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *