Prima pagină » Sanatate » Bicarbonatul pentru hemoroizi: Leac miraculos sau mit

Bicarbonatul pentru hemoroizi: Leac miraculos sau mit

26 aug. 2021, 10:13,
în Sanatate

Hemoroizii reprezintă o problemă cu care se confruntă din ce în ce mai multă lume. Pentru a ieși din această situație neplăcută, mulți caută tot felul de remedii naturiste, una dintre acestea fiind folosirea bicarbonatului pentru hemorozi.

Hemoroizii reprezintă niște vene dilatate localizate în peretele rectului și anusului. Dilatarea anormală face ca aceste vene să devină vizibile la exterior și să sângereze în anumite cazuri. Spargerea vasulu ide sânge poate fi cauzată și de trecerea unor materii fecale de o consistență mai crescută.

Pentru vindecarea hemoroizilor au apărut în ultima perioadă tot felul de soluțkii naturiste cu efecte mai mult sau mai puțin utile.

Bicarbonatul pentru hemoroizi: Tratamentul inventat de un medic rus

Bicarbonatul de sodiu este folosit de foarte mult timp nu doar în bucătărie, acesta având multe aplicații și în domeniul medical.

Tratarea hemoroizilor cu bicarbonat de sodiu poate fi o variantă dacă ținem cont că această substanță este un antiseptic foarte puternic.

Luat în doze mici, bicarbonatul de sodiu poate preveni formarea hemoroizilor și a constipatiei. In special pentru persoanele cu o evolutie cronica a bolii hemoroinale, proctologii recomanda curatarea impotriva microbilor si recurenta bolii.

lingură de bicarbonat de sodiu pe o masă

Tratarea hemorizilor cu bicarbonat de sodiu a fost studiată mulți ani de către Ivan Pavlovici Neumyvakin, medic rus și doctor în științe medicale. Acesta a dezvoltat o rețetă pentru a preveni și a opri dezvoltarea cronică a hemoroizilor. Potrivit tratamentului propus de medicul rus, tratarea hemoroizilor cu bicarbonat de sodiu trebuie încercată cel mult o săptămână.

Neumyvakin recomandă amestecarea unei linguri de bicarbonat de sodiu cu 250ml de lapte cald, amestecul fiind consumat înainte cu 20-30 minute de micul dejun. După 3 zile, doza trebuie crescută și repetată de 2 ori pe zi, tot cu 20-30 minute înainte de masă.

Potrivit medicului rus, acest tratament al hemoroizilor cu bicarbonat de sodiu ține mai mult de prevenție și mai puțin de vindecare. Neumyvakin atrage atenția că bircabonatul de sodiu nu vindecă hemoroizii ci previne dezvoltatea lor mai accetuată.

bicarbonat de sodiu pe o masă

Băi, comprese și clisme cu bicarbonat de sodiu

Băile cu bicarbonat de sodiu sunt de asemenea recomandate de medicul rus, fiind considerate foarte eficiente pentru ameliorarea durerilor provcate de hemoroizi. Pentru a pregăti o astfel de baie trebuie să puneți aproximativ 100 de grame de bicarbonat de sodiu în apa în care urmează să faceți baie. Medicul rus recomandă să stați în acea apă cel puțin 3 ore. Aceste băi sunt contraindicate bărbaților care suferă de boli ale prostatei.

Pentru a ameliora durerea provocată de hemorozi, Neumyvakin recomandă, de asemenea, comprese locale cu bicarbonat de sodiu. Pentru asta trebuie să puneți o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă ș iamestecați bine. Pentru compresă folosiți un burete sau un tampon din bumbac și aplicați pe hemoroizi timp de cel puțin 30 de minute.

Clisma bazată pe bicarbonat de sodiu previne atașarea florei patogene la țesuturile inflamate ale venei hemoroidale. Proctologii recomandă efectuarea de clisme cu bicarbonat de sodiu pentru a preveni recidiva bolii și pentru a prelungi perioada de remisie la persoanele cu un curs cronic de boală.

lingură de bicarbonat de sodiu turnată într-o cadă

Contraindicații ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este contraindicat în cazul persoanelor care au aciditate scăzută a stomacului, ulcere și gastrită, boli duodenale, pancreatită, diabet, oncologice neoplasme, reacții alergice și intoleranță personală la produs sau fisuri anale și sângerări deschise.

Folosirea bicarbonatulu ide sodiu poate avea reacții adverse precum reacție alergică sub formă de urticarie, greață, diaree, vărsături sau arsuri ale mucoasei orale.

În situația în care după trei săptămâni de tratament cu bicarbonat de sodiu n use reduce inflamația și nici n use văd îmbunătățiri se recomandă întreruperea tratamentului.

Altfel, bicarbonatul de sodiu are multiple utilizări, printre cele mai folosite fiind cele pentru combaterea răcelii și gripei, pentru tratarea infecțiilor urinare sau împotriva păduchilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *